Η CEV γίνεται UEFA, τέλος οι διακοπές για τους διεθνείς

0
Παντελής Λώλης
23/08/2017 • 21:05
Εθνική ομάδα
  • shares
Στα πρότυπα της UEFA και της FIFA κινείται πλέον η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ η οποία άλλαξε την διαδικασία πρόκρισης των ομάδων στην τελική φάση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Έτσι ενώ μέχρι και τα πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών που ξεκινούν σε λίγες μέρες οι ομάδες προκρίθηκαν μέσω ομίλων που φιλοξενήθηκαν σε δύο έδρες, με το νέο σύστημα οι ομάδες που θα προκριθούν θα δίνουν, πιθανότατα,  μονά ματς εντός και εκτός έδρας. Οι όμιλοι θα είναι των τεσσάρων, οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση από 16 γίνονται 24 στους άνδρες και 20 στις γυναίκες και η διαδικασία πρόκρισης ξεκινά με την 1η αγωνιστική τον προσεχή Ιανουάριο και ολοκληρώνεται με την έκτη έναν χρόνο μετά. Κάθε διοργάνωση θα μπορεί να έχει από μία έως και τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και απευθείας στην τελική φάση θα προκρίνονται 12 ομάδες, ανάλογα τον αριθμό των διοργανωτών. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω των προκριματικών όπου αλλάζει ο τρόπος πρόκρισης. Αντί για δύο τουρνουά θα υπάρξουν όμιλοι των 4 ομάδων και θα παίζουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, με τις ημερομηνίες των αγώνων να είναι οι εξής:

1η αγωνιστική: 3 Ιανουαρίου 2018
2η αγωνιστική: 6 ή 7 Ιανουαρίου 2018
3η αγωνιστική: 22 Αυγούστου 2018
4η αγωνιστική: 25 ή 26 Αυγούστου 2018
5η αγωνιστική: 5 ή 6 Ιανουαρίου 2019
6η αγωνιστική: 9 Ιανουαρίου 2019

Οι χώρες οι οποίες θα διοργανώσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση της CEV στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου. Όπως γίνεται αντιληπτό από τις ημερομηνίες οι Έλληνες διεθνείς δεν θα ξανακάνουν γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα σπίτια τους ενώ η καλοκαιρική τους προετοιμασία θα ξεκινήσει από την Εθνική ομάδα. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
26/03/2019 • 08:08

Ο ανταγωνισμός μπορεί να φέρει ανατροπές σε Βοσνία, Νορβηγία και Σκωτία

Το προβάδισμα της έδρας σε Βοσνίας και Νορβηγία δεν σημαίνει πως θα φέρει τόσο εύκολα το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Καλές ιδέες παραγωγικότητας παίρνουμε απόψε από τα δύο ματς της Σκωτσέζικης Τσάμπιονσιπ