Για την μοναδικότητα του Aphrodite Cup μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, θα διοργανωθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, από την Παρασκευή (15/3) έως και την Κυριακή (17/3) το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup, με την συμμετοχή 230 αθλητριών από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, θα διοργανωθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, από την Παρασκευή (15/3) έως και την Κυριακή (17/3) το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup, με την συμμετοχή 230 αθλητριών από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα. 

Οι πρωταθλήτριες του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη, Μαρία Δερβίση, Ιωάννα Μαγοπούλου, οι νεάνιδες Ανδρονίκη Αγάθου, Εβίτα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κομψελίδου, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Κορίνα Λυκάκη, Βασιλική Μπιλάλη, η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ με τις Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χριστίνα Ρήγα, Δέσποινα Τούση, Ελεάννα Δημοπούλου, αλλά και η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων με τις Κατερίνα Βούσουλα, Ήλια Αλεξοπούλου, Νίνα Ανδρεανίδου, Μαρίνα Ανδρόνικου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Άννα Μαργιώλη, Φωτεινή Παυλίδου, Ελένη Ρίζου, θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στην μοναδικότητα του συγκεκριμένου τουρνουά, ως το αποκλειστικά γυναικείο αθλητικό event που διοργανώνεται στην χώρα μας, όσο και στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει παράλληλα με τους αγώνες, όπως η δενδροφύτευση, το πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και η plastic free, αφού όλα τα πλαστικά μιας χρήσης θα είναι βιοδιασπώμενα (από άμυλο ή ζαχαροκάλαμο, όχι από πετρέλαιο).

Πρώτη μίλησε η πρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής, Ελένη Μιχοπούλου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ετοιμαστεί δυναμικά, για να παρουσιάσουμε ένα δυναμικό θέαμα. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, μαζί με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Ελληνική Ομοσπονδία, που συνδιοργανώνουμε αυτό το τουρνουά για 5η χρονιά. Το επίπεδο θα είναι υψηλότερο από πέρυσι. Είμαστε το μοναδικό γυναικείο event, αναζητήσαμε χορηγίες, αλλά οι περισσότεροι δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν και λυπούμαστε γι’ αυτό».

Από την δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε σε μια διεθνή διοργάνωση με μόνο γυναίκες αθλήτριες, ενός αθλήματος που δυστυχώς δεν είχε μεγάλη προβολή. Πριν δέκα χρόνια η κυρία Μιχοπούλου έσπειρε έναν σπόρο στην πόλη και σήμερα η Αρμονία είναι πλέον ένας μεγάλος σύλλογος. Η διοργάνωση αυτή είναι με αθλητικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Ως Δήμος στηρίζουμε το γεγονός αυτό και είμαστε περήφανοι για όσα θα συμβούν εδώ τις επόμενες ημέρες».

Η περιφερειακή σύμβουλος Νότιου Τομέα Αττικής, Μαρία Νερούτσου, είπε: «Ως Περιφέρεια στηρίζουμε κάθε αθλητικό γεγονός, πόσο μάλλον ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός. Κάνουμε ένα κάλεσμα να έρθει ο κόσμος, για να περάσει ένα υπέροχο τριήμερο. Θέλουμε να γεμίσει το στάδιο».

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασία Λαμπροπούλου, που είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Αυτό το τουρνουά βρίσκεται πλέον στο καλεντάρι της FIG και αποτελεί επίσημο αγώνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και έρχονται αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ευρώπη. Φέτος θα είναι εδώ αθλήτριες από την Ιαπωνία και την Ταϊπέι. Ο αγώνας αυτός αποκτά δυνατή υπόσταση».

Και ο αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Γιώργος Καζαντζόπουλος, μιλώντας για τις μη αγωνιστικές δράσεις, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι για το αθλητικό σκέλος, όπου θα αναδειχθούν αθλήτριες, αλλά και χαρούμενοι γιατί πέρα από το αγωνιστικό μέρος, θα αναδειχθούν κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Είναι η πρώτη διεθνούς χαρακτήρα διοργάνωση, που λέει «όχι» στο πλαστικό μιας χρήσης και δεν θα υπάρχει καθόλου. Φυσικά θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα ανακύκλωσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου θα γίνει και πάλι δενδροφύτευση. Η διοργάνωση αυτή δεν θα γινόταν χωρίς ένα επιτελείο εξιδεικευμένων συνεργατών και τον εθελοντών».

Αμέσως μετά μίλησε η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Ελένη Κελαϊδίτη: «Είμαι χαρούμενη που θα συμμετέχω σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα. Είναι ευκαιρία να έρθει ο κόσμος, να γνωρίσει το άθλημα, που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην χώρα μας. Δικός μου στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Και η προπονήτριά της, Μαρίνα Φατέεβα, είπε: «Τo Aphrodite Cup περνάει και στις άλλες χώρες πλέον. Καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες. Μας περιμένει ένας αγώνας δύσκολος, αλλά όμορφος».

Η αρχηγός της Εθνικής ανσάμπλ, Ιωάννα Τζιατζιά, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σε μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην χώρα μας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να μας ενθαρρύνει. Να μας δώσει την δύναμη να πετύχουμε φέτος τον στόχο μας, που είναι η Ολυμπιακή πρόκριση».

Η αρχηγός της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων, Κατερίνα Βούσουλα, πρόσθεσε: «Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαστε μια γροθιά ως ομάδα, πολύ δεμένες και έχουμε υψηλούς στόχους. Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει».

Και τέλος, η προπονήτρια του ανσάμπλ, Φωτεινή Κωτσοπούλου, τόνισε: «Θέλουμε να χαρούμε τα κορίτσια σε αυτό το ξεκίνημά τους. Οι αθλήτριές μας έχουν όρεξη και ταλέντο. Το Aphrodite Cup είναι μια σημαντική εμπειρία. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που το ξεκίνημα αυτής της Εθνικής γίνεται στην Ελλάδα».

Το 5ο Aphrodite Cup συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το Aphrodite Cup υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β΄ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δενδροφύτευση από συμμετέχουσες αθλήτριες σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου με στόχο τη δημιουργία του Δάσους της Ρυθμικής, πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, διανομή δίγλωσσου ενημερωτικού υλικού περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε θεατές και αποστολές, εθελοντικό πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις αποστολές από το εξωτερικό, το πρόγραμμα συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δημιουργία πρωτότυπων δώρων για τους αρχηγούς αποστολών με βάση τους μη ανακυκλώσιμους μουσαμάδες των προηγούμενων διοργανώσεων. Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, για πρώτη φορά μία διεθνής αθλητική διοργάνωση θα είναι plastic free και όλα τα πλαστικά μίας χρήσης που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι βιοδιασπώμενα (φτιαγμένα από άμυλο ή ζαχαροκάλαμο κι όχι από πετρέλαιο / πλαστικό).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.