Δυσφορία στο Λονδίνο για τα… γαλλικά

Προηγουμένως, ο Νικ Κλεγκ είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι είχε γνωστοποιήσει στον κ. Φιγιόν ότι "τα πρόσφατα σχόλια μελών της γαλλικής κυβέρνησης για τη βρετανική οικονομία ήταν απλώς απαράδεκτα και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να καταπραϋνθεί η ρητορική".

Προηγουμένως, ο Νικ Κλεγκ είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι είχε γνωστοποιήσει στον κ. Φιγιόν ότι “τα πρόσφατα σχόλια μελών της γαλλικής κυβέρνησης για τη βρετανική οικονομία ήταν απλώς απαράδεκτα και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να καταπραϋνθεί η ρητορική”.

Ο Κλεγκ είπε ότι Φιγιόν του τηλεφώνησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο για να αποσαφηνίσει τα πρόσφατα σχόλια του σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου”.

“Ο Φρανσουά Φιγιόν μου δήλωσε σαφώς ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να θέσει υπό αμφισβήτηση την οικονομική κατάσταση της Βρετανίας, αλλά τόνισε ότι οι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται να ανησυχούν πιο πολύ για την οικονομική διακυβέρνηση, απ’ ότι για το επίπεδο των ελλειμμάτων”, πρόσθεσε.

Ο Φιγιόν δήλωσε την Πέμπτη ότι “οι βρετανοί φίλοι μας είναι ακόμη πιο χρεωμένοι από εμάς και έχουν υψηλότερο έλλειμμα”, κάτι που “δεν φαίνεται να το σημειώνουν” οι οίκοι αξιολόγησης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν ήταν πιο αιχμηρός σήμερα δηλώνοντας ότι “η οικονομική κατάσταση στη Βρετανία είναι τώρα πολύ ανησυχητική και είναι προτιμότερο να είσαι Γάλλος παρά Βρετανός αυτή τη στιγμή σε οικονομικό επίπεδο”.

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης είχε χαρακτηρίσει τα σχόλια μελών της γαλλικής κυβέρνησης απαράδεκτα.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.