Ερχεται και το… κανονικό «χαράτσι» για τα ακίνητα από Δεκέμβριο

Μετά τον "εφιάλτη" του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Μετά τον “εφιάλτη” του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά , όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Εσπευσε πάντως να καθησυχάσει για τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου, σε σχέση με την επιβολή νέων μέτρων. “Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και είτε έχουν εφαρμοστεί μερικώς, είτε μερικές φορές και καθόλου. Νέα μέτρα που δεν έχουν ψηφιστεί, που δεν έχουν ακουστεί δεν προβλέπονται”, υποστήριξε.

Το έκτακτο “χαράτσι” στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν είναι ακόμη σαφές τι έχει εισφέρει στο δημόσιο ταμείο, καθώς όπως είπε “οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλάμβαναν αυτό το τέλος έγιναν πριν δυο μέρες, συνεπώς δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε σωστή εκτίμηση της εισπραξιμότητας του μέτρου”.

Τα λάθη που έχουν εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις δεν αφορούν μόνο το κράτος αλλά και τους πολίτες, κατά τον ίδιο. “Εάν ήταν λάθος τα τετραγωνικά που ήταν εγγεγραμμένα στο λογαριασμό, ήταν λάθος για χρόνια πίσω και κανείς δεν είχε ασχοληθεί να τα διορθώσει- φυσικά τώρα εμφανίζεται ξανά αυτό το λάθος με τις συνέπειες που έχουμε, αλλά δεν είναι λάθος που έγινε τώρα”.

Πηγή:ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.