Η Πίνδος φιλοξενεί το Bike Odyssey

Ο κορυφαίος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα κι ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως, το Bike Odyssey, θα διεξαχθεί για 7η φορά στην μαγευτική οροσειρά της Πίνδου.

Το Bike Odyssey που αποτελεί την ύψιστη πρόκληση για κάθε ποδηλάτη, θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου και όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στην επίσημη παρουσίαση του, φέτος για πρώτη φορά εντάχθηκε στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) , γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία και την αξία του αγώνα.

Όπως τόνισε ο εμπνευστής και διοργανωτής του Βike Odyssey, Χρήστος Μακρυγιάννης: «Το Bike Odyssey εντάχθηκε στο παγκόσμιο καλεντάρι γεγονός που σημαίνει ότι θα έρθουν ακόμα περισσότεροι και καλύτεροι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν εννέα ημέρες ορεινής ποδηλασίας, στις πιο όμορφες διαδρομές της Πίνδου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τη γραφική Σμίξη Γρεβενών και θα καταλήξει στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλλιρόη, την Πύλη, τα Καλύβια, το Κρίκελλο και τον Αθανάσιο Διάκο. Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 637,56 χιλιομέτρων με υψομετρικές διαφορές 20.531 μέτρα».

Η διαδρομή περιλαμβάνει μονοπάτια και χωματόδρομους σε δασώδη τοπία, αλλά και μικρά ασφάλτινα κομμάτια. Περνά από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας και διασχίζει πολλές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της χώρας μας. Η συμμετοχή γίνεται με ομάδες που τις αποτελούν δύο άτομα.

Στο Bike Odyssey, θα συμμετάσχει και η Εθνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας, όπως είπε ο έφορος των εθνικών ομάδων, Δημήτρης Γεωργακόπουλος: «Θα πάρει μέρος η Εθνική ομάδα με τον Δημήτρη Αντωνιάδη, τον Περικλή Ηλία, τον Χαρούν Μολλά και τον Ηλία Τσορτουκτσίδη. Η διοργάνωση έχει δείξει την αξία της τα προηγούμενα χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη»

Εκτός από τον 9ήμερο αγώνα, το Bike Odyssey έχει και δύο μικρότερες τετραήμερες εκδόσεις, το 4-days North Odyssey, τις τέσσερις πρώτες ημέρες του αγώνα και το 4 days- North Odyssey, στα τέσσερα τελευταία στάδια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες και σε αυτούς τους αγώνας θα μετέχουν σε ζευγάρια.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Kick Boxing Mαρία Πανταζή, η οποία έχει πάρει μέρος στο Bike Odyssey και μίλησε για την εμπειρία της: «Όταν πήρα για πρώτη φορά μέρος δεν είχα εξοικείωση με το ποδήλατο, αν και ήμουν παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα μου. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους φίλους του ποδηλάτου να λάβουν μέρος και να δοκιμάσουν τα όρια τους. Η συμμετοχή μου ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχα στη ζωή μου, καθώς αυτός ο αγώνας κάλυπτε τα πάντα».

Ο περσινός νικητής Κωνσταντίνος Παπανικολάου είπε: «Το Bike Odyssey είναι ένας αγώνας μοναδικός. Ξεκίνησα το 2015 και τον ερωτεύτηκα αμέσως και από τότε έχω πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος οργανωτικά αλλά ο Χρήστος Μακρυγιάννης τα καταφέρνει εξαιρετικά και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει, ώστε να συνεχίσουμε κι εμείς να μετέχουμε».

Για τέταρτη φορά θα συμμετάσχει ο Μιχάλης Ζώτος. «Εγώ είμαι ερασιτέχνης αθλητής και θα συμμετάσχω για τέταρτη φορά. Αυτό που περιγράφει καλύτερα το Bike Odyssey είναι ότι όλοι οι αθλητές στον τερματισμό, λένε το ίδιο πράγμα. Θέλουν είτε να ξεκινήσουν την ίδια μέρα την διαδρομή και να πάνε πίσω ή να συνεχίσουν προς την Πελοπόννησο! Χρειάζεται μεγαλύτερη προπόνηση για να περιγράψει κάποιος με λίγα λόγια τον αγώνα, παρά να κάνει προπόνηση για τον ίδιο τον αγώνα».

Στη συνέντευξη Τύπου για το Bike Odyssey μίλησαν ακόμα ο ο Αντιδήμαρχος Παλλήνης με αρμοδιότητες κοινωνικής πολιτικής και παιδείας Δημήτρης Μπαξεβάνης, τονίζοντας την προσφορά του διοργανωτή του Bike Odyssey, Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Γέρακα, στον αθλητισμό της περιοχής, ο Ευστάθιος Λύτρας που σε ηλικία 63 ετών είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που μετέχει, αλλά και ο Κωνσταντίνος Τζιάλος, εκπροσωπώντας την Κάτω Τιθορέα, τελευταία σταθμό του Bike Odyssey, όπου το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι.

Οι εγγραφές για το Bike Odyssey συνεχίζονται στην ιστοσελίδα www.bikeodyssey.gr, όπου υπάρχουν και όλες οι σχετικές πληροφορίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.