Πότε κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική η Πρέμιερ Λιγκ;

Είναι σκληρό οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, να κρίνονται σε 90 λεπτά. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, δέχεσαι το όποιο αποτέλεσμα και συνεχίζεις να πορεύεσαι.

Είναι σκληρό οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, να κρίνονται σε 90 λεπτά. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, δέχεσαι το όποιο αποτέλεσμα και συνεχίζεις να πορεύεσαι. Ο πρωταθλητής στην Πρέμιερ Λιγκ θα αναδειχτεί την τελευταία αγωνιστική, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει το προβάδισμα για τον 2ο σερί τίτλο της, έναντι της Λίβερπουλ, που περιμένει ένα θαύμα για να κλέψει εκείνη τον τίτλο.
Συνολικά επτά φορές στο παρελθόν η Πρέμιερ Λιγκ κρίθηκε την ύστατη ώρα και εμείς σας παραθέτουμε το ιστορικό αυτό των 6 προηγούμενων δραματικών φινάλε. 

Σεζόν: 1994-95
Tελική Βαθμολογία:Μπλάκμπερν  89 βαθμοί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  88 βαθμοί
Πρωταθλήτρια: Μπλάκμπερν
Από τις πιο δραματικές σεζόν στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.  Για να κατακτήσει τον τίτλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειαζόταν νίκη στην έδρα της Γουέστ Χαμ και η Μπλάκμπερν του Κένι Νταγκλίς να έχανε ή να έφερνε ισοπαλία στο «Άνφιλντ» με την Λίβερπουλ. Αν και η Μπλάκμπερν που παρουσιάστηκε νευρική, ηττήθηκε με σκορ 2-1, η ισοπαλία 1-1 της Μάντσεστερ στο Άπτον Παρκ, έδωσε τον τίτλο στους Ρόβερς.

Σεζόν: 1995-96
Τελική Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  82 βαθμοί, Νιουκάστλ 78
Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Με την διαφορά της Γιουνάιτεντ από τη Νιουκάστλ να είναι στους 2 βαθμούς και έχοντας το goal average, χρειαζόταν να μην ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας από την Μίντλεσμπρο, με την ομάδα του Κέβιν Κίγκαν να μένει ισόπαλη τελικά με την Τότεναμ, το συγκρότημα του Άλεξ Φέργκιουσον, επικράτησε άνετα 3-0 στο «Riverside» και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Σεζόν: 1998-99
Τελική Βαθμολογία:Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 79 βαθμοί, Άρσεναλ 78 βαθμοί
Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
Μαγική χρονιά αυτή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έφτασε σε ένα ονειρικό τρέμπλ, με την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου Αγγλίας, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Έχοντας χάσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν από την Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήθελε να πάρει την ρεβάνς.

Χρειαζόταν την τελευταία αγωνιστική νίκη επί της Τότεναμ, ενώ η Άρσεναλ έπαιζε με την Άστον Βίλα στο «Χάιμπουρι». Αρχικά τα πράγματα πήγαιναν καλά για την Άρσεναλ, καθώς η Τότεναμ προηγήθηκε 1-0, αλλά η Γιουνάτεντ έκανε την μεγάλη ανατροπή, νίκησε 2-1 και κατέκτησε τον 5ο τίτλο μέσα σε 7 χρόνια.

Σεζόν: 2007-08
Τελική Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 87 βαθμοί, Τσέλσι 85 βαθμοί
Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Μουρίνιο είχε αφήσει την Τσέλσι τον Σεπτέμβριο, με τον Άβραμ Γκραντ, να αναλαμβάνει τα ηνία και να οδηγεί σε μία εξαιρετική σεζόν τους «μπλε», πιέζοντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική την Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι λύγισε στο τέλος, δεν νίκησε την Μπόλτον, η Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα στην έδρα της Γουίγκαν, με γκολ των Ρονάλντο και Γκιγκς και oi «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν άλλον έναν τίτλο. Η απογοήτευση της Τσέλσι συνεχίστηκε, όταν λίγες ημέρες αργότερα, ηττήθηκε από την Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Μόσχα.

Σεζόν:2009-10
Τελική Βαθμολογία:Τσέλσι 86 βαθμοί, Μάντσεστρ Γιουνάιτεντ 85 βαθμοί 
Πρωταθλήτρια:Τσέλσι
Αυτή την φορά η Τσέλσι πήγε με πλεονέκτημα την τελευταία αγωνιστική, μετά την μεγάλη νίκη που είχε προηγηθεί στο «Ολντ Τράφορντ». Η Γιουνάιτεντ επικράτησε 4-0 της Στόουκ, αλλά η Τσέλσι τα πήγε ακόμη καλύτερα θριαμβεύοντας 8-0 της άτυχης Γουίγκαν, φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 103 γκολ στην επίθεση, κατακτώντας το πρωτάθλημα, με έναν βαθμό διαφορά.

Σεζόν:2011-12
Τελική Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 89 βαθμοί (+64), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 89 βαθμοί (+56) 
Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Σίτι
Η 20η σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, είχε δραματικό φινάλε, έναν νέο τροπαιούχο και τον τροπαιούχο να αναδεικνύεται για πρώτη φορά στη διαφορά τερμάτων. Η Σίτι έγινε η 5η διαφορετική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, σε μία απίστευτη τελευταία αγωνιστική που ο τίτλος κρίθηκε στην διαφορά τερμάτων!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προηγήθηκε 1-0 της ΚΠΡ στο γήπεδο της, βρέθηκε να χάνει 2-1, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του Τζέκο και του Αγουέρο, κατέκτησε με αυτόν τον απίστευτο τρόπο το πρωτάθλημα Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από το 1968! Έτσι έμεινε χωρίς αντίκρισμα η νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ.

Σεζόν: 2013-14
Τελική Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 86 βαθμοί, Λίβερπουλ 84 βαθμοί
Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Σίτι
«Αυτοκτονία» της Λίβερπουλ, η απώλεια του πρωταθλήματος αυτού. Η «κόκκινοι» είχαν μία ήττα και μία ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και έδωσαν την ευκαιρία στη Σίτι να πάρει στο νήμα τον τίτλο, με ένα καταπληκτικό τελείωμα στη σεζόν, με 5 νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς. Η αδιάφορη Τσέλσι νίκησε την Λίβερπουλ με 2-0 μέσα στο Άνφιλντ (ολέθριο λάθος του Τζέραρντ στο πρώτο γκολ), χαρίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο στη Σίτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.