Δεν ψηφίζει τη σύμβαση ο ΛΑ.Ο.Σ.

Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. «Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», διευκρίνισε για το θέμα της παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τοποθέτηση τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα.

Η Ελλάς δεν μπορεί εκτός Ε.Ε., αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, διεμήνυσε και υποστήριξε πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στην Ε.Ε. αλλά από το Βερολίνο. Στη σύσκεψη των αρχηγών φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό», ανέφερε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Πόουλ Τόμσεν.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε., η απάντηση είναι ότι σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί, αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, γιατί σήμερα, όπως είπε, δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες.

Οι αποφάσεις, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο όπου διαβουλεύεται η κ. Μέρκελ με τις χώρες – δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και «δυστυχώς το Λουξεμβούργο», γιατί όπως σημείωσε, μέχρι πρόσφατα ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν συνεννοήσιμος.

Με έχει ενοχλήσει η ταπείνωση της χώρα μας, μάς έκλεψαν την αξιοπρέπεια, θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τη στάση των δανειστών κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση.

«Το απαιτούν: θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας», όμως «δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος ο Ελληνας», «ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία όχι ευδαιμονία», παρατηρησε, λέγοντας πως «μας ζητούν 40 χρόνια υποταγής».

«Persona non grata o κ. Τόμσεν»

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ», «να φωνάξουμε οι πέντε (οι τρεις αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζελος) τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε». «Αυτό, είπα, είναι απαράδεκτο», τόνισε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Τόμσεν.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας, γιατί «αν πέσει η Ελλάδα, θα συμπαρασύρει πολλές χώρες, εν τέλει την Ευρώπη». «Δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα», συμπλήρωσε, «ενώ επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ».

«Πρέπει, συνέχισε, να προχωρήσουμε πιο θαρρετά, δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι ο σωστός» και παρουσίασε την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. που μεταξύ άλλων προβλέπει πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και ετήσιες δόσεις των 10 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1%.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.