Πρώτη ήττα για ΤΣΣΚΑ, πάει για 2η η Μακάμπι

Η 4η αγωνιστική του «ΤΟΡ 16» της Ευρωλίγκα δεν αποδείχθηκε... γούρικη για την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι έπαψαν να είναι πια αήττητοι μετά από 13 νίκες, καθώς η Γαλατάσαράι τους υποχρέωσε να φύγουν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το «Αμπντί Ιπεκτσί» και την Κωνσταντινούπολη.

Η 4η αγωνιστική του «ΤΟΡ 16» της Ευρωλίγκα δεν αποδείχθηκε… γούρικη για την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι έπαψαν να είναι πια αήττητοι μετά από 13 νίκες, καθώς η Γαλατάσαράι τους υποχρέωσε να φύγουν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το «Αμπντί Ιπεκτσί» και την Κωνσταντινούπολη. Οι παίκτες του Μαχμουτί επικράτησαν με 68-64, αποτέλεσμα που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό όμως, καθώς έτσι κι αλλιώς οι Πειραιώτες πρέπει να νικήσουν στη μεταξύ τους αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ. Το ματς ήταν θρίλερ και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τους Σιπ (22π.) και Άντριτς (17π.) να έχουν καθοδηγήσει τους Τούρκους μέχρι εκεί και από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Αρσλάν με βολές -παρά την ευστοχία του Τεόντοσιτς (66-63, 29΄΄). Τελικά ο Σιπ, με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Καζλάουσκας όμως να παραμένουν στην κορυφή του 5ου ομίλου με τρεις νίκες.

Λίγο αργότερα, η Μακάμπι έπαιρνε μια σημαντική νίκη επί της Καντού με 75-60 στο Τελ Αβίβ, οδηγούς τους Μπλούθενταλ (14π.), Ελιγιάχου (12π.) και Λάνγκφορντ (12π.). Μαζί με το θετικό αποτέλεσμα και την κάλυψη των οκτώ πόντων με τους οποίους είχε ηττηθεί στην Ιταλία, έγινε και το φαβορί πια για την κατάληψη της δεύτερης θέση του 8ου ομίλου, με τον οποίο θα διασταυρωθεί εκείνος του Παναθηναϊκού στη συνέχεια, κοινώς στην οκτάδα. Πάντως, η βραδιά δεν ήταν καλή για τους Σχορτσιανίτη (2π.) και Παπαλουκά (3π.), ενώ από πλευράς Καντού ξεχώρισε ο Σερμαντίνι (15π.).

Στην αντίπερα όχθη, στο έτερο ματς του 8ου ομίλου, η Μπαρτσελόνα αν και δυσκολεύτηκε έκανε τελικά αυτό που έπρεπε. Νίκησε με 67-58 τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, παρέμεινε στην πρώτη και οι Λιθουανοί στο… μηδέν (σ.σ. των νικών στη φάση των «16»), μη έχοντας ελπίδες πρόκρισης στην ουσία. Απ’ την άλλη, η παρέα των Λόρμπεκ (16π.) και Έιντσον (15π.) δεν έχει πάρει τυπικά το «εισιτήριο» για τους «8», μετά την ήττα της Καντού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.