Κούγιας: Θύμα σκευωρίας ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη…


Ως θύμα σκευωρίας εμφανίζει ο Αλέξης Κούγιας τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Ο εκδότης και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο συνήγορος του εκδότη, αφού επεσήμανε πως η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, τόνισε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία «κατά την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ».

Ο κ. Κούγιας είπε πως η καθυστέρηση να οδηγηθεί ο εντολέας του στον εισαγγελέα «οφείλεται στην προσπάθεια να γίνει σοβαρότερη η υπόθεση και να συμπληρωθεί από κάποια στοιχεία».

«Περιμένω για να δούμε ποιες θα είναι οι κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο εκδότης αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η εμπλοκή του έχει να κάνει «με προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα του και προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική, την κοινωνία και τα αθλητικά».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που φέρονται να έχουν καταγραφεί, ο κ. Κούγιας σχολίασε:
«Μου θυμίζουν περισσότερο σενάριο», λέγοντας ότι οι αστυνομικοί ερμηνεύουν τις συνομιλίες που καταγράφονται αποσπασματικά.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, πως «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι τρία, τον έναν δεν τον γνωρίζει καν».

Σε ότι αφορά την καταγγελία σε βάρος του εντολέα του τόνισε μεταξύ άλλων «από αυτό που διάβασα, μια κατάθεση κυρίας σε νευραλγικό πόστο στην ΕΥΔΑΠ με κοινωνικοπολιτική θέση. Θα δούμε το σύνολο δικογραφίας και θα εξετάσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.