«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ»

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η επόμενη χρονιά να βρει τον Γκοστάβο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών» και στον Γιάννη Καραλή.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η επόμενη χρονιά να βρει τον Γκοστάβο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών» και στον Γιάννη Καραλή. 

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί, και εγώ και ο πρόεδρος είμαστε πολύ ήρεμοι. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία και ανησυχία, να είμαστε δεμένοι και ήρεμοι προς το παρόν για να αποδώσουμε. Δεν έχω τη μαγική σφαίρα για να μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει στο μέλλον» ανέφερε σε σχετική ερώτηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για τις πρώτες εντυπώσεις:

«Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζω πάρα πολύ είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας.
Σεβόμαστε τον αντίπαλο και θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι.
Πριν έρθω ήμουν τρομοκρατημένος, με όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική κατάσταση».

Πως βρήκε την Ελλάδα ποδοσφαιρικά:

«Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν Έλληνες παίκτες πολύ ενδιαφέροντες. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει επηρεάσει πολύ την Εθνική. Το βασικό για να μπορέσει να τα πάει καλά η Εθνική είναι οι μεγάλες ομάδες που έχουν τους καλούς παίκτες να μπορέσουν να παίζουν για να βοηθήσουν την Εθνική».

Για το 2004:

«Το 2004 έμεινα έκπληκτος, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο για κάποιο λόγο, πιστεύω στη μοίρα και αυτό ήταν πολύ θετικό». 

Για τον  λόγο που έφυγε από την Ουρουγουάη:

«Στην Ουρουγουάη το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να πας σε μεγάλη ομάδα. Αν όχι τότε ψάχνεις τρόπο να πας στην Ευρώπη. Όταν έφυγα στη Γαλλία ήμουν ήδη παντρεμένος. Βρήκα χρόνο να ξεκουράζομαι και αν δεν είχα βρει τη γυναίκα μου δεν θα είχα όλα αυτά. Είμαι 27 χρόνια παντρεμένος και η γυναίκα μου με στηρίζει απόλυτα».

Για την καριέρα του στην Αγγλία:

«Η Τσέλσι ήταν η καλύτερη μου στιγμή κάθε χρόνο κερδίζαμε και ένα τρόπαιο. Όταν κάποιος παίκτης κερδίζει συνεχώς τρόπαια αναπτύσσεται καλύτερα η σχέση με τους οπαδούς, γίνεται κι αυτός οπαδός της ομάδας». 

Για το Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ και το γκολ που είχε πετύχει:

«Ήταν μία κακή μέρα, ο προπονητής μου είχε πει πως δεν θα παίξω, ήταν καταπληκτικό  το τελείωμα του συγκειμένου παιχνιδιού, έπαιξα για 20 λεπτά και σκόραρα, πήρα το κλειδί του αυτοκίνητου που έδιναν στον καλύτερο παίκτη! 

Μας έλειπε η εμπειρία στην Ευρώπη με την Τσέλσι. Ένα γκολ του Φίγκο που έπαιζε τότε στη Μπατσελόνα άλλαξε όλη την κατάστησα για μας, έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Για έναν ποδοσφαιριστή το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να παίξει κόντρα στις καλύτερες ομάδες».

Για τον Κλαούντιο  Ρανιέρι:

«Με τον Ρανιέρι είχα παρόμοια σχέση με αυτή που έχει με την Ελλάδα. Δεν ταιριάξαμε. Ήμουν εγώ που πήρα την απόφαση και έφυγα».

Για το αν πρέπει ο ποδοσφαιριστής να παίρνει τη μοίρα στα χέρια του:

«Πιστεύω ότι υπάρχουν σημεία κλειδιά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις.».

Για το γεγονός πως προσπαθεί να πάρει γκολ από τα χαφ, όπως έκανε και ο ίδιος σαν παίκτης:

«Είναι αλήθεια, παίζουμε 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Χρειάστηκε να πείσω τον Γιόχανσον και έκανα μεγάλη προσπάθεια για αυτό, θέλω τα χαφ να βοηθούν στο σκοράρισμα».

Για το αν μοιάζει αυτό που έχει στο μυαλό του με τη Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα:

«Θέλω αρχικά να τσεκάρω την ομάδα, στα πρώτα δύο ματς δεν άλλαξα τίποτα. Μου αρέσει να ξεκινάω χωρίς αλλαγές, αν βρω κάποιον που μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό που ζητάω τότε κάνω τις αλλαγές. Ο Σιμόες μπορεί να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα, δεν το έχω ξαναδεί την καριέρα μου. Αν καταλάβαινε ελληνικά θα ήταν ο ιδανικός για να μεταφέρει τις οδηγίες στους συμπαίκτες του». 

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ της ΑΕΚ: 

«Από την πρώτη στιγμή και με τις δύο προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο ο στόχος μου είναι να κερδίζω. Αν μπορέσουμε και πάρουμε το Κύπελλο, έρθουμε πρώτοι στα πλέι οφ, θα είμαι ικανοποιημένος». 

Για μεταγραφές που μπορούν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό:

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Πρόεδρο».

Για αν τον απασχολεί το πώς μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό:

«Φυσικά και με απασχολεί. Αν μπορέσουμε και φτάσουμε στην ίδια δύναμη και το ύψος με τον Ολυμπιακό τότε ίσως».

Για τους Ολυμπιακούς του 1964 που οι Πογέτ είχαν βάλει τη σφραγίδα τους στο τουρνουά μπάσκετ με την ομάδα της Ουρουγουάης:

«Είναι μία στιγμή για την οποία όλη η οικογένεια είναι υπερήφανη. Πάντα ο κόσμους μου έλεγε πως ο πατέρας μου είναι σε καλύτερο επίπεδο άσχετα που ήταν σε άλλο σπορ. Έχω παίξει περισσότερο μπάσκετ στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, παθιάζομαι πολύ με το μπάσκετ. Έχασα περισσότερο την επαφή μου όταν ήμουν στην Αγγλία. Τώρα που βρίσκομαι θέλω να πάω στο γήπεδο και να δω την ΑΕΚ να παίζει».

Για το τι μπορεί να πάρει το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ. Για τη συνοχή των δύο αθλημάτων:

«Ύπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες σε πολλά αθλήματα. Στο μπάσκετ θα πρέπει να ξέρει ο παίκτης τι γίνεται μέσα στη ρακέτα και στο γήπεδο. Έτσι θα πρέπει να κάνουν και στο ποδόσφαιρο».

Για την επαφή που έχει με το γιο του που ασχολείται με το ποδόσφαιρο:

«Του δίνω συμβουλές! Προσπαθώ να τον πείσω για κάποια πράγματα, να επενδύσει τα υπέρ του αλλά και αν είναι επαγγελματίας. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να βγάζει χρήματα αλλά να στηρίξει την ομάδα με κάθε τρόπο». 

Για τον τελικό Σαραγόσα-Άρσεναλ:

«Είναι από τις συγκινητικές στιγμές στην καριέρα μου. Νομίζω πως μένουν 10’’ για να τελειώσει η παράταση και αυτό γίνεται μόνο μία φορά στην καριέρα του κάθε παίκτη! Η αλήθεια είναι πως τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα συναισθήματα σου. Όταν επέστρεψα έκλαιγαν μαζί μου πολλές μητέρες, οπότε άρχισα να κλαίω και εγώ!».

Για το Τσέλσι-Στουτγκάρδη:

«Και αυτός ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός γιατί είχα τραυματισμό στους χιαστούς όλη τη χρονιά αλλά επέμεινα και έπαιξα μέχρι τέλους». 

Για την επαφή με τον κόσμο:

«Αν δεν συνδεθείς με τον οπαδό της ομάδας έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να μείνεις για πολλά χρόνια. Μπορεί κάποιος να ζητά από τον φίλαθλο κόσμο για να στηρίξει την ομα΄δ είναι μια αμφίδρομη σχέση».

Για το φιλικό παιχνίδι που είχε παίξει στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το θυμόμουνα. Έπρεπε να δω τις φωτογραφίες για να το θυμηθώ.  Δεν μ’ αρέσει αυτή η φωτογραφία γιατί φαίνεται ότι δεν μαρκάρω καλά!».

Για τα τρία ντέρμπι μέχρι τώρα και το επόμενο με τον Παναθηναϊκό:

«Για τον Παναθηναϊκό ήταν μια δοκιμή, δεν ήταν κάτι που είχα ετοιμάσει εγώ. Για τον ΠΑΟΚ θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερες επιθέσεις από ότι κάναμε. Αφού σκοράραμε ο ΠΑΟΚ άλλαξε σύστημα και δημιουργήθηκαν καλύτερες συνθήκες για το δικό μας παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό είχαμε πει πως θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς αμυντικά για να έχουμε μια ευκαιρία μπροστά. Αυτή δόθηκε μετά την αποβολή και την εκμεταλλευτήκαμε. Ο Μπερμπάτοφ είναι κατακτητικός ποδοσφαιριστής, έκανε την καριέρα που έκανε με τον χαρακτήρα του, τον γνωρίζω πολύ καλά».

Εάν έχει σκεφτεί να καθιερώσει το σύστημα 3-5-2 σε περίπτωση παραμονής στον πάγκο:

«Θα σας πω κάτι. Εγώ είμαι ερωτευμένος με το 4-4-2. Το θέμα είναι ότι για να παίζεις αυτό το σύστημα πρέπει να είναι ειδικοί παίκτες. Ειδικά το να παίζεις με δύο αμυντικά χαφ αυτό το σύστημα δεν το έχω δει και έγινε προσαρμογή στο 4-4-3, οπότε είναι περισσότερο σαν λύση παρά σαν τελική απόφαση.

Νομίζω ότι το 4-4-2 έτσι όπως το θέλω εγώ είναι με παίκτη πίσω από τον επιθετικό (4-4-1-1) ώστε να μπορεί να βοηθάει αμυντικά και επιθετικά. Να μπορεί να προσαρμόζεται η ομάδα και επιθετικά αλλά και αμυντικά. Θα χρειαζόμουν όλη την περίοδο της προετοιμασίας για να το κάνω».

Για τη συνεχή κίνηση στο παιχνίδι της ΑΕΚ: 

«Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό».

Για το τι τον ανησυχεί περισσότερο από τον Παναθηναϊκό:

«Η διαφορά του Παναθηναϊκού είναι πως αρχίζει και φαίνεται  η σφραγίδα του προπονητή του. Θα είναι κλειστό παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα που δεν μπορώ να σας πω!». 

Γιατί όχι ο Μάνταλος με τον Παναθηναϊκό:

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Πριν σκεφτούμε τον Παναθηναϊκός θέλαμε να κερδίσουμε και Ολυμπιακό και Ηρακλή. Δεν περιμέναμε με τίποτα τον αγωνιστικό χώρο στον Ηρακλή, αν το ξέραμε αυτό ο Πέτρος δεν θα έπαιζε. Προσθέτουμε σε αυτά και τον τραυματισμό του Ζουκουλίνι που δεν τον υπολογίζαμε, αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. 

Η αλλαγή στα πλάνα είναι πως θα πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο τους παίκτες στο κέντρο για να μην έχουμε άλλο θέμα. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον Ζουκουλίνι και πιστεύω πως θα βοηθήσει στα πλέι οφ».

Για τα πλάνα του στα χαφ ενόψει Παναθηναϊκού:

«Είναι μία πιθανότητα ο Βάργκας να παίξει ποιο πίσω, να το δοκιμάσουμε και να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μία εύκολη λύση είναι να βάλεις δύο επιθετικούς. Έχουμε πολλούς παίκτες στην επίθεση, έχουμε επιλογές. Θα δούμε για το αν θα αλλάξουμε το σύστημα». 

Για τον Πέκχαρτ που επέμενε στο να παίζει, αν φοβήθηκε που είχε να σκοράρει καιρό:

«Ο Πέκχαρτ όταν ήμουν στην Τότεναμ ήταν στη δεύτερη ομάδα. Ήταν νεαρός παίκτης. Είχε τη δυνατότητα να σκοράρει τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό αλλά και με το κεφάλι.

Πήρε απόφαση να φύγει και να πάει από μια ομάδα σε μια άλλη. Είναι πρόθυμος να βοηθάει την ομάδα που βρίσκεται. Επέμεινα γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα καλυφθεί η θέση σε οποιαδήποτε κάρτα ή σε οποιοδήποτε τραυματισμό».

Για την Αθήνα: 

«Είναι μια καταληκτική πόλη, έχω επισκεφθεί την Ακρόπολη, πριν δύο μέρες ήμουν στο Σούνιο, έχω ξετρελαθεί με τον ήλιο μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία!»

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ:

«Θα περάσει, δεν έχω αμφιβολία».

Κλείνοντας, ανέφερε:

«Ελπίζω την επόμενη φορά να μπορώ να μιλάω στα ελληνικά, θέλω λίγο χρόνο».

Live Blog Live Πογέτ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.