Μπακασέτας: «Ζούμε ένα όνειρο» (video)

Ο MVP της 28ης Αγωνιστικής Τάσος Μπακασέτας μίλησε στην κάμερα του Novasports για την κατάκτηση του τίτλου, τον τελικό Κυπέλλου αλλά και το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Ο MVP της 28ης Αγωνιστικής Τάσος Μπακασέτας μίλησε στην κάμερα του Novasports για την κατάκτηση του τίτλου, τον τελικό Κυπέλλου αλλά και το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Ο Έλληνας μέσος, βραβεύτηκε από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Ηλία Ατματζίδη ο οποίος τόνισε σχετικά:

«Πολύ λίγοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά τα παιδιά έδειξαν θέληση και τα κατάφεραν ενώ πολύ λίγοι το πίστευαν. Εύχομαι και ελπίζω και στις 12 του Μάη με το Κύπελλο να κλείσει μία πολύ καλή χρονιά. Περάσαμε πολλά χρόνια ανομβρίας, μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ ανεβαίνει εκεί που της αξίζει και εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη».

Για τις ομοιότητες της φετινής ομάδας με την δική του γενιά:
«Εχει κάτι παρόμοιο με την δική μου γενιά, όπως τότε είχαμε πολύ καλούς Έλληνες παίκτες και είχαμε εκείνη την καλή πορεία, έτσι και τώρα στην γενιά του Τάσου. Δεν είναι μόνο τυπικό, με αυτό το βραβείο η γενιά του 1994 παραδίδει την σκυτάλη στα νέα παιδιά και τους ευχόμαστε να φέρουν περισσότερους τίτλους στην ομάδα και τους εαυτούς τους».

Για το ελληνικό στοιχείο:
«Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι είναι πάρα πολύ καλά παιδιά, έχουν δεθεί πάρα πολύ σε ένα σύνολο και φαίνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζουν και διασκεδάζουν».

Στην συνέχεια ο Μπακασέτας δήλωσε στους Μανώλη Βογιατζάκη και Γρηγόρη Παπαβασιλείου:

Για την βράβευση: «Μεγάλη μου χαρά που με βραβεύει ο Ηλίας. Έχει γράψει ιστορία με την ΑΕΚ και δεν χωράνε πάρα πολλά λόγια, είναι μεγάλη χαρά. Μεγάλη τιμή για μένα που με ψήφισε ο κόσμος, τον ευχαριστώ πολύ. Τα ατομικά βραβεία είναι για να θυμάσαι και να τα έχεις ενθύμια στο σπίτι σου. Μετά από χρόνια όμως δεν θα θυμάμαι το βραβείο, αλλά θα σκέφτομαι την ατμόσφαιρα που ζήσαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο».

Για το πώς θα χαρακτήριζε την φετινή σεζόν:
«Ονειρεμένη χρονιά, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, αυτή η λέξη σχολιάζει τα πάντα για το πώς έχει πάει και πώς καταλήγει αυτή η χρονιά. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια αλλά όλοι ζούμε ένα όνειρο γιατί κανείς δεν πίστευε κάτι τέτοιο. Δεν κάναμε ποτέ μεγάλες δηλώσεις, κοιτάζαμε μόνο το γήπεδο, ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο και τον πετύχαμε όσο δεν πάει».

Για το πότε πίστεψε στην κατάκτηση του τίτλου:
«Περισσότερο μετά την ανατροπή στο Καραϊσκάκη. Όμως από την αρχή κοιτάζαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό ήταν το κλειδί. Είχαμε πάρα πολλά παιχνίδια, τα κοιτάζαμε με σοβαρότητα και αυτό μας έφερε στο να είμαστε πρωταθλητές, να φτάνουμε στον τελικό Κυπέλλου και να κάνουμε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για την ομάδα:
«Πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι παίκτες, αλλά και το τιμ που έκανε καταπληκτική δουλειά, όπως ο γυμναστής που είχε απο΄την προετοιμασία ένα πρόγραμμα και η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Βγάζαμε παραπάνω τρεξίματα και πάθος στα τελευταία λεπτά, κάτι που όταν έχεις πολλά παιχνίδια έιναι πάρα πολύ δύσκολο. Έγινε μία συλλογική προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ».

Για το αν είναι εύκολο να προσγειωθούν μετά τους πανηγυρισμούς:
«Είναι όντως λίγο δύσκολο μετά τα πανηγύρια. Είμαστε όμως επαγγελματίες, αυτή είναι η δουλειά μας και κάθε Κυριακή πρέπει να δείχνουμε σοβαρότητα, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Θα δούμε όμως λίγο διαφορετικά τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, να το διασκεδάσουμε, γιατί υπήρχε άγχος και πίεση. Αντεπεξήλθαμε και αυτά τα δύο ματς θα είναι καλά για να το διασκεδάσουμε και να το απολαύσουμε».

Για το αν είναι δικαίωση για τον ίδιο:
«Πολύ μεγάλη δικαίωση. Πέρσι αλλά και φέτος στην αρχή πέρασα δύσκολα, όχι μόνο λόγω τραυματισμών, αλλά και γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ήμουν κι εγώ όπως ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και την κοπέλα μου που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, με στήριξαν και ποτέ δεν πίστεψαν ότι δεν μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που είμαι τώρα».

Για ότι οι παίκτες της ΑΕΚ κάνουν αυτοκριτική:
«Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να βελτιώνεις τα λάθη σου. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Στα λίγα άσχημα παιχνίδια κάναμε αυτοκριτική και είναι πολύ σημαντικό από τα λάθη να διορθώνεσαι και να βελτιώνεσαι σαν παίκτης και άνθρωπος».

Για τους πανηγυρισμούς και το κλίμα μεταξύ των παικτών:
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα για να κρατούν τα αποδυτήρια. Έχουμε πολλούς ικανούς παίκτες αλλά και μεγάλες προσωπικότητες. Κι οι ξένοι μας έχουν ξεχωριστή ποιότητα, μας βοήθησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι εξαιρετικά παιδιά, δεθήκαμε πολύ γρήγορα και τα αποτελέσματα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο και στο πώς πανηγυρίζουμε».

Για το αν θέλει να ανανεώσει:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος στην ΑΕΚ. Έχω περάσει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου και αυτό δεν το παραλείπω. Αν έρθει κάποια στιγμή μία πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα κι εμείνα θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Έχω περάσει στην ΑΕΚ έναν πολύ όμορφο χρόνο, βελτιώθηκα ακόμα περισσότερο σαν παίκτης και άνθρωπος».

Για την κορυφαία εμφάνισή του στη σεζόν:
«Νομίζω στον Παναιτωλικό».

Για τον τελικό Κυπέλλου:
«Δεν ξέρω για τον ΠΑΟΚ, εμείς δεν έχουμε να αποδειξουμε κάτι, το έχουμε αποδείξει σε 50 και πάνω αγώνες. Δεν το βλέπουμε έτσι. Στον τελικό είναι οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες φέτος και αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε ακόμα ένα τρόπαιο. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν ισάξιο αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα ήμασταν καλύτεροι στην έδρα μας ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Στην Τούμπα δεν απειληθήκαμε, ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει ένας όμορφος τελικός και αυτή τη φορά χωρίς επεισόδια».

Για την πιο άσχημη στιγμή της σεζόν:
«Το ματς που χάναμε στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός τότε είχε χάσει βαθμούς και θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Θα μας βοηθούσε ψυχολογικά και βαθμολογικά, αλλά χάσαμε δίκαια και μας είχε στενοχωρήσει. Και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη μας κόστισε γιατί ήταν άδικος, αλλά είχαμε το πρωτάθλημα και επικεντρωθήκαμε εκεί».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του
: «Ακόμα δεν έχω μιλήσει με την ΑΕΚ, έχουμε ακόμα ματς μπροστά μας πολύ σημαντικά. Μετά τον τελικό θα κάνουμε κάποια συνάντηση για να συζητήσουμε».

Για το που βελτιώθηκε η ΑΕΚ:
«Σε σχέση με πέρσι βελτιώθηκε πάρα πολύ στο ότι μπαίναμε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά. Όσο είμαι εδώ τα προηγούμενα χρόνια μας έλειπε αυτό. Δεν είχαμε διάρκεια, κάναμε ένα καλό ματς και μετά είχαμε κακή απόδοση. Φέτος και εκτός και εντός έδρας είχαμε το ίδιο πρόσωπο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.