Ο Τζόκοβιτς θέλει να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών

Το αντίθετο δεν θα ήταν και φυσιολογικό για έναν παγκοσμίως κορυφαίο αθλητή... Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν το έκρυψε πως πλέον ο μεγάλος του στόχος είναι να γίνει ο κορυφαίος τενίστας, όχι μόνο αυτής της εποχής -που ούτως ή άλλως είναι ο κορυφαίος-, αλλά όλων των εποχών. Να γραφτεί το όνομά του ως το κορυφαίο στην ιστορία του αθλήματος.

Το αντίθετο δεν θα ήταν και φυσιολογικό για έναν παγκοσμίως κορυφαίο αθλητή… Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν το έκρυψε πως πλέον ο μεγάλος του στόχος είναι να γίνει ο κορυφαίος τενίστας, όχι μόνο αυτής της εποχής -που ούτως ή άλλως είναι ο κορυφαίος-, αλλά όλων των εποχών. Να γραφτεί το όνομά του ως το κορυφαίο στην ιστορία του αθλήματος.

Η επόμενη ημέρα της μεγάλης νίκης του για έκτη φορά στην καριέρα του, στο αυστραλιανό όπεν (με 3-0 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό), βρήκε τον Νόλε ήρεμο και ευτυχισμένο. Η Μελβούρνη ήταν ηλιόλουστη και ο Τζόκοβιτς ήταν πρόθυμος να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές του και να μιλήσει στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής βόλτας που κάνει ο πρωταθλητής στο Government House.

«Το 2008 πήρα τον πρώτο Grand Slam. Οχτώ χρόνια μετά είναι απίστευτο που βλέπω όλα αυτά που έχουν περάσει, όλα αυτά που έχω πετύχει και πόσο καλά παίζω πάντα εδώ στην Αυστραλία. Είναι μεγάλη τόνωση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια της χρονιάς».

Κάποια στιγμή ρωτήθηκε αν αυτός ο τίτλος είναι ένα επί πλέον κίνητρο για να επιδιώξει να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. «Θέλω να είμαι ειλικρινής… Και να πω πως αυτό βρίσκεται σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου», απάντησε ο Νόλε. Και πρόσθεσε:

«Είμαι 28 ετών και βρίσκομαι στο υψηλότερο σημείο των δυνατοτήτων μου. Νιώθω ότι μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα, αλλά δεν ξέρω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω. Το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και πολλά μπορεί να συμβούν. Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό τον τρόπο ζωής που με έχει βοηθήσει να πετύχω όλα αυτά που έχω πετύχει. Έχω σπουδαία στήριξη από την οικογένεια και την ομάδα μου και αν συνεχίσω έτσι, τότε τίποτα δεν θα είναι αδύνατο».

Τέλος, για το πόσο διαφορετικά νιώθει σε σχέση με πριν από οκτώ χρόνια, απάντησε: «Κάθε φορά είναι διαφορετικά. Όταν κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο το 2008, ήμουν εδώ με την οικογένειά μου, με τους γονείς μου τα αδέρφια μου. Τότε άνοιξαν πολλές πόρτες στην καριέρα μου, όμως δεν πίστευα ότι είμαι πρωταθλητής. Όλα αλλάζουν όταν γίνεσαι Grand Slam πρωταθλητής. Είναι φανταστικό που έχω κερδίσει 11 τίτλους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.