Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επιθέσεις στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ένοπλων ισλαμιστών σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Γκόμπε στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι - προσκυνητές έξω από τέμενος στη βόρεια πόλη Κάνο- σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ένοπλων ισλαμιστών σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Γκόμπε στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι – προσκυνητές έξω από τέμενος στη βόρεια πόλη Κάνο- σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το αστυνομικό τμήμα της Γκόμπε κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της Παρασκευής σε μια επίθεση, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Είδα τουλάχιστον 14 πτώματα απανθρακωμένα μέσα και έξω από το αστυνομικό τμήμα», δήλωσε τοπικός δημοσιογράφος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ανέφερε ακόμη ότι μέτρησε 10 πτώματα εντός του κτηρίου και ακόμη τέσσερα μέσα σε ένα αυτοκίνητο έξω από το αστυνομικό τμήμα.

«Υπήρχε ένα κατεστραμμένο από τη φωτιά αυτοκίνητο, σε μια στρογγυλή πλατεία μεταξύ του αστυνομικού τμήματος και της φυλακής. Μέσα σε αυτό ήταν τέσσερις άνθρωποι. Δεν ξέρουμε τί συνέβη», είπε η ίδια πηγή.

Ένας φρουρός της φυλακής είχε δηλώσει αργά χθες ότι μέλη της Μπόκο Χαράμ επιχείρησαν να εισβάλουν στη φυλακή, κατά τα φαινόμενα για να απελευθερώσουν συντρόφους, αλλά δεν πέτυχαν το σκοπό τους.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αλλά οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στη βόρεια και κεντρική Νιγηρία.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.