Μέγας Ναπολεον(ι) και Βατερλώ στο Αγρίνιο (vid)

Ο Στέφανο Ναπολεόνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης 2-0 του Λεβαδειακού στο Αγρίνιο, επί του Παναιτωλικού, αφού σκόραρε δυο φορές εκμεταλλευόμενος ισάριθμες ασίστ του Σουμπίνιο.

Ο Στέφανο Ναπολεόνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης 2-0 του Λεβαδειακού στο Αγρίνιο, επί του Παναιτωλικού, αφού σκόραρε δυο φορές εκμεταλλευόμενος ισάριθμες ασίστ του Σουμπίνιο.


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 22 βαθμούς και παρέμειναν στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η έκτη εφετινή νίκη του Λεβαδειακού και τρίτη εκτός έδρας. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έμεινε στους 18 βαθμούς και στη 14η θέση της βαθμολογίας, αφού γνώρισε την δωδέκατη εφετινή του ήττα και τέταρτη εντός έδρας.


Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-3-3 και τον Τσενάμο κάτω από τα δοκάρια. Οι Κούσας και Αναστασιάδης ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Άντι σε θέση αριστερού μπακ και τον Παλαιολόγο δεξιού. Οι Μουμίν, Μητρόπουλος και Ρότσα ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Μπουμάλ, Καμαρά και Χαριστέας ήταν οι τρεις της επίθεσης.


Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε το ματς με και το Λεβαδειακός. Ο Κυριακίδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Λισγάρα και Αλεξίου στο κέντρο της άμυνας. Οι Μεντί και Μουλόπουλος ήταν οι δυο μπακ, με τον Κόρμπο σε ρόλο αμυντικού μέσου και τους Ζησόπουλο και Μελισσά σε ρόλους κεντρικών χαφ. Οι Κουτσόπουλος και Ναπολεόνι αγωνίστηκαν στις πτέρυγες τις επίθεσης, με τον Σουμπίνιο στην κορυφή.


Πρωτοβουλία των γηπεδούχων χωρίς αποτέλεσμα
Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του στην αναμέτρηση. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρηση όμως, ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Ναπολεόνι να απειλεί από μακριά στο 11′.


Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Στο 29′ ο Κουτσόπουλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσενάμο, όμως τον πρόλαβε ο Παλαιολόγος. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσενάμο μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Σουμπίνιο και στην συνέχεια, ο Παναιτωλικός απείλησε την εστία του Κυριακή με τους Χαριστέα και Άντι.


Ψυχρολουσία με Ναπολεόνι
Και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν τον Λεβαδειακό και είχαν μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακή, ήρθε το γκολ για τους Βοιωτούς με τον Ναπολεόνι. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων με τον Σουμπίνιο, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο και ο Ναπολεόνι δε δυσκολεύτηκε να αποφύγει και τον Τσενάμο, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στο 36′. Αυτό ήταν το τρίτο εφετινό γκολ του Ιταλού επιθετικού την εφετινή σεζόν.


Στο 41′ οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ των φιλοξενούμενων, συνεργάστηκαν και πάλι. Ο Σουμπίνιο βρήκε τον Ναπολεόνι στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και αυτός δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο, δίνοντας «αέρα» δυο τερμάτων στους Βοιωτούς. Τέταρτο εφετινό γκολ για τον Ιταλό, δεύτερη ασίστ στην αναμέτρηση για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος είχε σημειώσει και δυο γκολ στην εξ αναβολής αναμέτρηση την Τετάρτη.


Κατέρρευσε ο Παναιτωλικός
Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 2-0, με την εικόνα του αγώνα να δείχνει πως είναι σε θέση να φύγουν από το Αγρίνιο με το «διπλό». Αρκετά αγχωμένοι οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή, εμφανίστηκαν με αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και δίχως φαντασία στην επίθεση. Αρκετές αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, για την εικόνα του πρώτου μέρους.


Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να έχουν στρέψει την προσοχή τους αρχικά στην διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και στην συνέχεια να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Η πίεση των παικτών του Λεμονή ήταν εμφανής και η μπάλα έφτανε με δυσκολία μπροστά στην εστία των Βοιωτών.


Ίδια εικόνα στην επανάληψη
Στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, ο Κούσας έπιασε την κεφαλιά στο 64′, όμως ο Μουλόπουλος κατάφερε να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας, διατηρώντας το μηδέν στο παθητικό της ομάδας του. Ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ρίχνοντας στη «μάχη» και τον Καραμαλίκη, στη θέση του Χαριστέα, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των φιλάθλων των γηπεδούχων και αποδοκιμάζοντας σε κάθε επαφή του με τη μπάλα.


Ο Παράσχος απέσυρε από τον αγωνιστικό χώρο τον Ναπολεόνι και οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, σε μια ένδειξη αναγνώρισης για την εμφάνισή του. Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα στην αλλαγή του Ιταλού, με αυτή του Χαριστέα, όταν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποδοκίμασαν τον διεθνή Έλληνα επιθετικό, ο οποίος έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια.


Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση ήταν τυπική διαδικασία, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν με το τελευταίο σφύριγμα τους παίκτες της ομάδας τους. Σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό, ο οποίος έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Σε δύσκολη θέση ο Παναιτωλικός μετά τη νέα ήττα.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 22η
Αγώνας: Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Σταθόπουλος, Γουργιώτης


Οι συνθέσεις:


Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Αντι, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν (46΄ Θεοδωρίδης), Μητρόπουλος, Ρότσα, Χαριστέας (76΄ Καραμαλίκης), Μπουμάλ (46΄ Ακαλέ), Καμαρά.


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Μεντί, Ναπολεόνι (79΄ Πόποβιτς), Αλεξίου (65΄ Τομάς), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Κουτσόπουλος (70΄ Βιάνα), Λισγάρας, Μελισσάς.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Πασχαλάκης του Λεβαδειακού και Μπλάζιτς του Παναιτωλικού.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.