Ο κόσμος του Motocross θρηνεί την απώλεια του Έρικ Γκεμπόρς

Νωρίς το πρωί, της Δευτέρας 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για το τραγικό δυστύχημα, που στέρησε την ζωή του 5 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Motocross Έρικ Γκεμπόρς.

Νωρίς το πρωί, της Δευτέρας 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για το τραγικό δυστύχημα, που στέρησε την ζωή του 5 φορές  Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Motocross Έρικ Γκεμπόρς.

Ο 55χρονος πρώην διευθυντής της ομάδας Suzuki World Motocross, έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει ένα σκύλο σε λίμνη της περιοχής Μολ στο πάρκο Μιραμάρ του Βελγίου.
Ο Έρικ «The Kid» Γκεμπόρς ενώ έκανε ιστιοπλοΐα είδε ένα σκύλο να πνίγεται στα νερά λίμνης στο μπάρκο Μιραμάρ. Βούτηξε στα παγωμένα νερά, για να σώσει το ζώο, αλλά δεν ανέβηκε ποτέ στην επιφάνεια. Οι ομάδες αναζήτησης και διάσωσης έψαχναν ως το μεσημέρι χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Βέλγος αθλητής δημιούργησε μία μεγάλη παράδοση στο Motocross.

Ήταν μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki από το 1979-1984. Πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 125 κ.εκ. δύο χρόνια συνεχόμενα (1982 και 1983). Το 1984 ο Γκεμπόρς μετακόμισε στην ομάδα της Honda όπου κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 250 κ.εκ. Το 1987, το 1988 και το 1990 έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 500 κ.εκ. και ήταν ο πρώτος κάτοχος της ανώτερης διάκρισης και στις τρεις κατηγορίες: 125, 250 και 500 κ.εκ.
Μετά την αποχώρησή του από τους αγώνες εργάστηκε για να οργανώσει το Grand Prix του Βελγίου στη Namur και πιο πρόσφατα το MXGP του Βελγίου στην Lommel.

Επιπλέον, συνεργάστηκε με τη Βελγική κυβέρνηση για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του σπορ στη χώρα μαζί με τους  Τζόελ Σμετς και Στεφάν Έβερτς. Ο Γκεμπόρς ήταν υπέυθυνος για την αγωνιστική ομάδα της Suzuki με τον αδερφό του Σιλβάν για αρκετά χρόνια, προωθώντας την καριέρα των αναβατών, όπως ο Κλεμάντ Ντασάλ και ο Κέβιν Στράιμπος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.