Διαδήλωση στο Κάιρο για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους νεκρούς του Πορτ Σάιντ

Εκατοντάδες οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλ-Αχλί διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Κάιρο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 70 και πλέον θύματα μετά από αγώνα στο στάδιο του Πορτ Σάιντ.

Εκατοντάδες οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλ-Αχλί διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Κάιρο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 70 και πλέον θύματα μετά από αγώνα στο στάδιο του Πορτ Σάιντ.

Φορώντας φανέλες της αγαπημένης τους ομάδας και κρατώντας μαύρες σημαίες στα χέρια, έχοντας τη συμπαράσταση και άλλων φιλάθλων, κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα φωνάζοντας μεταξύ άλλων και το σύνθημα: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη ή θα πεθάνουμε κι εμείς μαζί τους».

Επίσης συνθήματα φώναξαν και κατά του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατηγορούν για απραξία στα επεισόδια, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους οπαδών της Αλ-Αχλί. Στην πορεία που πραγματοποίησαν οι οπαδοί της Αλ-Αχλί, κρατούσαν και φωτογραφίες των θυμάτων, των «μαρτύρων» όπως τους αποκαλούσαν.

Οι «Ούλτρας» της Αλ-Αχλί είχαν συμμετάσχει ενεργά στην εξέγερση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011 και είχαν διαδηλώσει δυναμικά κατά του στρατού και της αστυνομίας, τροφοδοτώντας υποψίες, κυρίως μεταξύ των νέων στο διαδίκτυο, ότι ίσως υπήρξαν κινήσεις εκδίκησης εναντίον τους.

Πολλοί Αιγύπτιοι πιστεύουν ότι η βία είχε ενορχηστρωθεί, είτε από την αστυνομία είτε από τους υποστηρικτές του πρώην Προέδρου, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να πάρουν την εκδίκησή τους επειδή εξαιτίας της εξέγερσης ο Μουμπάρακ υποχρεώθηκε να παραδώσει την εξουσία.

Πηγή, ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.