Αίγυπτος με λίγο από Ελλάδα

Εξαιρετική η παρουσία της Αιγύπτου (και του Ουάρντα) απέναντι στην Ουρουγουάη. Με Σαλάχ και... χωρίς Ραμαζάνι έχει ελπίδες. Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος.

Πριν από δύο εβδομάδες στο Μιλάνο η Αίγυπτος αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την Κολομβία σε ένα ματς “προσομοίωση” για την πρεμιέρα της με την Ουρουγουάη έχοντας έρθει ισόπαλη χωρίς γκολ. Από τακτικής άποψης η ομάδα του Κούπερ στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην “σελέστε” και είχε την ίδια προσέγγιση στο ματς. Έτρεξε πολύ, κράτησε μπάλα και σε κάποιες περιπτώσεις, έστειλε μια “αίσθηση” φόβου στην ομάδα του Ταμπάρες.

Αυτό που έλειψε σίγουρα ήταν ο Σαλάχ, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι χθες υπήρχαν στην ομάδα παίκτες που έκαναν Ραμαζάνι, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί τους να μην είναι στο 100% της φυσικής τους κατάστασης. Με αυτά τα μειονεκτήματα η Αίγυπτος ήταν αξιοπρεπέστατη, κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε πως το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τη Ρωσία αποκτά σημασία “τελικού”.

Ο “δικός μας” Αμρ Ουάρντα, με το “σπαθί” του κέρδισε θέση βασικού, και δεν αποκλείεται να τον δούμε βασικό ακόμα κι αν αγωνιστεί ο Σαλάχ. Ήταν εξαιρετικός από τακτικής άποψης, είχε την απαραίτητη συγκέντρωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, κράτησε και μοίρασε μπάλα χωρίς λάθη και το μόνο που του έλειψε είναι να πάρει μια καλή μπάλα μες την περιοχή.

Χάρη σε αυτόν και όχι μόνο, το ματς “μύρισε” λίγο από Ελλάδα και εξηγούμαι. Προπονητής της ομάδας είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που πέρασε από τον Άρη και λατρεύει τη χώρα μας. Βοηθός του και γυμναστής της ομάδας είναι ο Αντώνης Σαρόγλου με μεγάλη συνεισφορά στην προετοιμασία των παικτών. Ο ίδιος γνωρίζει τις δυνατότητες των Αιγύπτιων και τους έχει πείσει πως ο συγκεκριμένος τρόπος που αγωνίστηκαν τόσο στο φιλικό με την Κολομβία όσο και στην πρεμιέρα με την Ουρουγουάη είναι ο ενδεδειγμένος αν θέλουν να κάνουν κάτι καλό.

Πλέον η Αίγυπτος πρέπει να ανασυνταχθεί, να φτιάξει την ψυχολογία της και να αγωνιστεί στο “δίχως αύριο” ματς με την Ρωσία με την ίδια προσήλωση αλλά και με έναν πιο επιθετικό τόνο, καθώς πλέον η ανάγκη να σκοράρει είναι επιτακτική. Εκεί θα φανεί επίσης αν το 5-0 της Ρωσίας με την Σαουδική Αραβία ήταν “παραπλανητικό” ή αν η ομάδα του Τσερτσέσοφ θα συνεχίσει με τη σωστή νοοτροπία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.