Μην ψάξετε πολύ για την έκπληξη της χρονιάς

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την έκπληξη του ελληνικού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ, την οποία δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να την αναζητήσετε.

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την έκπληξη του ελληνικού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ, την οποία δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να την αναζητήσετε.
 
Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τα πράγματα πήγαν λίγο ως πολύ όπως τα περιμέναμε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στις δύο πρώτες θέσεις και κάτι περισσότερο από φαβορί να χτυπηθούν ξανά στους τελικούς. Άρης και ΑΕΚ πάλεψαν για την τρίτη θέση και τελικά οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν την κούρσα και τέσσερις ομάδες (αναμενόμενες θα έλεγε κανείς) έμπλεξαν στην ουρά όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.
 
Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το ποδοβολητό της κούρσας στην Basket League, μία ομάδα, έκανε φέτος την υπέρβαση της, έγινε η έκπληξη της σεζόν. Βάση λοιπόν του μπάτζετ της, τις προβλέψεις και τα αποτελέσματά της, η ομάδα που ξεχώρισε όσο καμία άλλη είναι αυτή του Κολοσσού Ρόδου. Με ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας (αν όχι το πιο χαμηλό) κατάφερε να σωθεί πολύ νωρίς και πλέον να αναζητά ένα καλό πλασάρισμα για να παίξει στα πλέι οφ.
 
Ποιο είναι άραγε το μυστικό της; Συστατικό πρώτο ότι μιλάμε για μια απόλυτα νυκοκοιρεμένη διοίκηση! Η ομάδα της Ρόδου μπορεί να έχει χαμηλό μπάτζετ, αλλά κάθε πρώτη του μήνα οι παίκτες βλέπουν τα χρήματά τους στην τράπεζα. Έχει έναν προπονητή με αρχές και γνώση. Ο Άρης Λυκογιάννης δεν πέτυχε στην τύχη ότι ήρθε για τον Κολοσσό. Ξεκινάει από την άμυνα, ξέρει τι σημαίνει ελληνικό μπάσκετ και χωρίς υπερβολές, αλλά με πολύ δουλειά φέρνει επιτυχίες.
 
Συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους παίκτες και τον προπονητή, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, ένας παλαίμαχος παίκτης ο Γιώργος Γκοτζογιάννης που πήρε την δουλειά όχι γιατί ήταν παλαίμαχος (όπως κάνουν πολλές άλλες ομάδες στην Ελλάδα) αλλά γιατί πολλά χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι ξέρει την δουλειά του. Ξέρει τι είναι επιταγή και μισθοδοσία την ίδια στιγμή που μπορεί να καταλάβει με μια ματιά αν ο Ρέλεφορντ πχ ταιριάζει στην ομάδα που διευθύνει.
 
Για ότι συμβαίνει στο μπάσκετ, υπάρχει κάτι από πίσω είτε καλό είτε κακό. Στην Ρόδο τα τελευταία χρόνια δείχνουν τον τρόπο, μερικοί όμως, ακόμα δεν έχουν πάρει το μάθημα και τους κυνηγούν διάφοροι για να πληρωθούν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.