Η Κροατία ταπείνωσε την Αργεντινή! (video)

Η Κροατία επιβλήθηκε με 3-0 της Αργεντινής, πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε την πρόκριση για τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων και έβαλε την Αργεντινή με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Αυτή είναι η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε φάση ομίλων μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958.

Η Κροατία επιβλήθηκε με 3-0 της Αργεντινής, πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε την πρόκριση για τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων και έβαλε την Αργεντινή με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Αυτή είναι η πιο βαριά ήττα της Αργεντινής σε φάση ομίλων μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958. 

Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Έχουν σαφές σχέδιο στο παιχνίδι τους, διαβάζουν εξαιρετικά τον αντίπαλο και δικαιώνονται. Μέσι και Αγουέρο ήταν εκτός κλίματος αγώνα και οι υπόλοιποι χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για να οδηγήσουν σε νίκη την Αργεντινή. Η Κροατία δείχνει ικανή για σπουδαία πράγματα στη διοργάνωση. Σκόρερ οι Ρέμπιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς.

Σαφές σχέδιο η Κροατία, θολό τοπίο η Αργεντινή

Στο πρώτο ημίχρονο η Κροατία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, και αξιοποίησε τους χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες για την άμυνα της Αργεντινής. Η ομάδα του Σαμπάολι  απείλησε ουσιαστικά με τον Πέρες από τα λάθος στην άμυνα της Κροατίας, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μάτζουκιτς και ο Πέρισιτς είχαν κλασσικές ευκαιρίες για την ομάδα του Ντάλιτς.

Η Κροατία είχε σαφές σχέδιο από το ξεκίνημα του αγώνα να αξιοποιήσει το ανοιχτό γήπεδο και το έκανε πολύ καλά στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η Αργεντινή έβγαλε περισσότερη ενέργεια μετά το ημίωρο, βελτίωσε την ανασταλτική εικόνα της, χωρίς όμως να είναι δημιουργική. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος του ημιχρόνου, Μέσι και Αγουέρο είχαν τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα. Μόλις από 7! 

Γκολ από τα αποδυτήρια και … ταπείνωση!

Οι Κροάτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκόρ στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο μετά το σοβαρότατο λάθος του Καμπαγέρο και το σουτ του ανενόχλητου από την καρδιά της περιοχής Ρέμπιτς, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρνητικός για την Κροατία.

Η Αργεντινή πάντως δε δείχνει να μην έχει σαφές σχέδιο διάσπασης της αντίπαλης άμυνας και δυσκολεύεται σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Σαμπάολι καθυστέρησε και πάλι να βάλει στο παιχνίδι τον Ντιμπάλα και όταν το έκανε ο Μέσι πήγε δεξιά πιο κοντά στην πλάγια γραμμή για να ξεκινά από εκεί τις προσπάθειές του.

Στο 75ο λεπτό ο Καμπαγέρο είχε περισσότερες πάσες (33) από ότι ο Μέσι (29)!!! Γεγονός που αποτυπώνει την πολύ κακή εικόνα της Αργεντινής. 

Η Κροατία πέτυχε δεύτερο γκολ με καταπληκτική εκτέλεση του Μόντριτς έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 80ο λεπτό, είχε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ του Ράκιτιτς στο 87ο και διαμόρφωσε το 3-0 με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις. Ο μέσος της Μπαρσελόνα  αρχικά νικήθηκε από τον Καμπαγέρο, η μπάλα πήγε στον Κόβασιστς που έδωσε πάσα στον Ράκιτιτς για να γράψει το 3-0.

Οι συνθέσεις: 

Αργεντινή (3-4-3): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56’ Παβόν), Μασκεράνο, Πέρες (68’ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54’ Ιγκουαϊν) 

Κροατία(4-2-3-1):
Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57΄Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.