Ξέσπασε με εξάρα! (vid)

Τα σπασμένα της ήττας στην Τρίπολη πλήρωσε ο Δόξα Δράμας που έφυγε από το Φάληρο με μια μεγαλοπρεπέστατη εξάρα από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση δεν έδειξαν κανένα οίκτο στην ομάδα της Δράμας την οποία συνέτριψαν με 6-0 στον εξ αναβολής αγώνα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Τα σπασμένα της ήττας στην Τρίπολη πλήρωσε ο Δόξα Δράμας που έφυγε από το Φάληρο με μια μεγαλοπρεπέστατη εξάρα από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση δεν έδειξαν κανένα οίκτο στην ομάδα της Δράμας την οποία συνέτριψαν με 6-0 στον εξ αναβολής αγώνα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Πάντελιτς και Μιραλάς σκόραραν από δυο φορές ενώ εντυπωσιακό γκολ σημείωσε ο Χαβίτο που αγωνίστηκε σαν δεξι μπακ.

Η Δόξα έδειξε ότι δεν έχει ούτε το ρόστερ αλλά ούτε και τα στοιχεία ομάδας της Σούπερ Λιγκ και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές αλλα και με μια έκπληξη στην ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι, ενώ σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα επέλεξε τον Χαβίτο. Στο κέντρο της άμυνας ο Μαρκάνο με τον Παπαδόπουλο και στο αριστερό άκρο ο Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή ο Μανιάτης είχε το ρόλο του αμυντικού χαφ με τον Ιμπαγάσα δίπλα του και πιο μπροστά τους τον Φετφατζίδη σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί άκρο ήταν ο Αμπντούν στο αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Πάντελιτς στο καθιερωμένο πλέον 4-2-3-1

Από την άλλη πλευρά ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ο οποίος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Βάντερσον και Λεάντρο, ξεκίνησε το ματς με τον Ρόκα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τους Στεργιανό Μπριλάκη Σικαλιά και Τριποτσέρη. Στη θέση των χαφ τους Λίμα, Αμπουμπακάρι και Γκαμπόρ. Στα άκρα τους Κάπελ και Αραβίδη και στην κορυφή τον Αγγελούδη

Γκολ με το καλησπέρα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασισμένος να καθαρίσει νωρίς την υπόθεση νίκη και στην  πρώτη επίθεση του ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ήταν μόλις το 2ο λεπτό όταν ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα και ο Μάρκο Πάντελιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα.
Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και με σχετική ευκολία έφταναν στην περιοχή του Ρόκα.  Μάλιστα στο 17′ ο Χολέμπας από πλεονεκτική θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
 
Η Δόξα αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 31′ τελικά έφτασαν στο δεύτερο τέρμα. Ο Χολέμπας μπήκε από αριστερά σέντραρε συρτά και δυνατά, ο Ρόκα έδιωξε ασθενώς, η μπάλα βρήκε στον Σικαλιά και κατέληξε στα δίχτυα της Δραμινής ομάδας για να γίνει το 2-0.
 
Στη μια και μοναδική της επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού στο 39′ η Δόξα εφτασε κοντά στο γκολ. Ο Καπέλ από τα δεξιά έκανε ωραία το κοντρόλ και το σουτ αλλά ο Μέγερι με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν.
 

Ερυθρόλευκο ξέσπασμα
Η Δόξα μπορεί να έκανε δύο αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Στο 52′ ο Ολυμπιακός έφτασε και στο τρίτο του τέρμα, με τον Μιραλάς να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Ρόκα και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και αφού πρώτα άγγιξαν στο 58′ το 4-0 με τον Γρυλάκη να σώζει πάνω στη γραμμή την ομάδα του μετά το πλασέ του Μαρκάνο, έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ με τον Μάρκο Πάντελιτς.
 
Ο Αμπντούν, όπως και στο πρώτο τέρμα σέντραρε από δεξιά και ο Σέρβος επιθετικός από κοντά με δυνατό σουτ σημείωσε το 4-0 με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα έως τώρα.
 
Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αλλάζει πρόσωπα στην ενδεκάδα τη νίκη να έχει κριθεί, τη Δόξα να μην μπορεί, φυσιολογικά ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παρ όλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς σημείωσε αλλά δυο γκολ!
Μάλιστα στο 87ο λεπτό ο Χαβίτο σημείωσε το ομορφότερο γκολ του ματς. Ο Ισπανός που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και μάλιστα ως δεξιός μπακ, με ασύλληπτο σουτ από πολύ μακριά κρέμασε τον Ρόκα και έκανε το 5-0.
 
Το τελικό 6-0 διαμορφώθηκε στο 92′ με τον Πάντελιτς να σεντράρει από αριστερά και τον Μιραλάς από κοντά να στέλνει την μπάλα στο δίχτυα για 6η φορά δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών.
 
Αυτή είναι η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των ερυθρόλευκων φέτος που τους έφερε στη δεύτερη θέση, 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός(Βαλβέρδε): Μέγερι, Χαβίτο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (65′ Μοντέστο), Ιμπαγάσα (55′ Ποτουρίδης), Αμντούν (63′ Μόνχε), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Δόξα Δράμας(Χαραλαμπίδης): Ρόκα, Τριποτσέρης, Καπέλ, Αραβίδης, Λίμα, Μπριλλάκης, Σικαλιάς (46′ Κανακούδης), Αμπουμπακάρι,. Στεργιανός, Γκαμπόρ (46′ Ρούτσης), Αγγελούδης (63′ Βέρτζος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.