Πρώτη νίκη με σούπερ Γέντρισεκ (video)

Με δύο γκολ του Έρικ Γέντρισεκ η Ξάνθη νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ και πέτυχε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Σκόραρε και ο Κοβάσεβιτς. Δεκα γκολ έχουν δεχθεί σε τέσσερα ματς οι Κρητικοί.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, η Ξάνθη νίκησε τον ΟΦΗ 3-0 και πέτυχε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Χρίστηκε σκόρερ και ο Κοβάσεβιτς με ένα υπέροχο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο πριν το φινάλε του ματς. Με το τρίποντο αυτό οι Θρακιώτες διατήρησαν την υπέρ τους παράδοση κόντρα στους Κρητικούς, αφού ο ΟΦΗ έχει να φύγει νικητής από την Ξάνθη απ’ τον Ιανουάριο του 2003. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι αντιμετωπίζει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα, αφού ήδη μετρά δέκα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή η Ξάνθη, ενώ στα πρώτα τρία ματς είχε πετύχει μόλις ένα γκολ, στον συγκεκριμένο αγώνα σκόραρε τρεις φορές.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τον Ζίβκοβιτς στην εστία. Ο Μπαξεβανίδης κινήθηκε δεξιά, ο Σιλά αριστερά με τους Λισγάρα και Κασάνο στον άξονα. Κοβάσεβιτς και Καμαρά βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Σαρπόνγκ, Καντά και Κίκε πίσω σπό τον Γέντρισεκ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος απ’ την πλευρά του έβαλε τον Σωτήρίου για πρώτη φορά φέτος στα δοκάρια και τους Κυριακίδη, Κοιλιάρα, Παπάζπγλου και Ποτουρίδη στην άμυνα. Μεγιάδο και Παπαστεργιανός βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Πλατέλλα και Κουτσιανικούλη στα άκρα και τους Αραβίδη – Βουό στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, η Ξάνθη τα γκολ

Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και εκτός από δύο κεφαλιές των Παπαστεργιανού και Αραβίδη (οι οποίες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ζίβκοβιτς), έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη στο 21ο λεπτό με κεφαλιά του Βουό και η δεύτερη στο 25′ με σουτ του Αραβίδη έξω από την περιοχή. Η Ξάνθη προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 27ο λεπτό με σουτ του Σαρπόνγκ, με τους Ποτουρίδη και Σωτηρίου να διώχνουν σε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, από το κόρνερ αυτό, άνοιξε το σκορ. Ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε και ο Γέντρισεκ με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς του ΟΦΗ κάνοντας το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και εννιά λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου απώλεσαν μια ακόμα ευκαιρία με σουτ του Κουτσιανικούλη, από το οποίο η μπάλα πέρασε άουτ.

Όπως συνέβη στο πρώτο γκολ, έτσι και στο 40ο λεπτό, η Ξάνθη δίχως να δείχνει απειλητική, σκόραρε εκ νέου με πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς. Ο επιθετικός της Ξάνθης από οριακή θέση έγινε αποδέκτης της μπάλας και μπήκε μόνος του στην περιοχή, νικώντας σε τετ α τετ τον Σωτηρίου. Έτσι οι Θρακιώτες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά.

Σαν να μην έγινε…

Με τον …αέρα που της έδινε το σκορ η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο κι έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σιλά στο 46ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Ποτουρίδη τρία λεπτά αργότερα, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν με τον Βαγγέλη Πλατέλλα στο 72ο λεπτό, όταν βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά από το σουτ του η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ. Η Ξάνθη έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Κάστρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 80ο λεπτό. Ό, τι δεν πέτυχε ο Κάστρο, το κατάφερε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κοβάσεβιτς. Ένα υπέροχο γκολ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου “κιτρίνισε” τους:Λισγάρα, Αραβίδη, Κοβάσεβιτς, Καμαρά και Βουό.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε (60′ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Καντά, Κοβάσεβιτς και Μπαξεβανίδης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Παπάζογλου (9′ Κομεσίδης, 46′ Νάστος), Ποτουρίδης, Κυριακίδης, Παπαστεργιανός, Μεγιάδο, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (Νέιρα), Αραβίδης και Βουό 

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα και κάθε γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή του από το match center του Novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.