Σπανούλης: “Για δυο νίκες στην Πόλη”

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final Four της Κωνσταντινούπολης αποφασισμένος για να κάνει δυο νίκες

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final Four της Κωνσταντινούπολης αποφασισμένος για να κάνει δυο νίκες. «Έχουμε κάνει ήδη μία τεράστια επιτυχία, αλλά θα πάμε για δύο νίκες ώστε να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής» είπε στον «Πρωταθλητή». Αναλυτικά ο διεθνής γκαρντ μίλησε:

Για τους στόχους του στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης:
«Όταν πας σε φάιναλ-φορ, στόχος είναι να κάνεις δύο νίκες και να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής. Έχουμε κάνει ήδη μία τεράστια επιτυχία. Όταν παίζεις, παίζεις για να νικάς. Αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του συλλόγου, των φιλάθλων του και των προπονητών. Δεν πετάμε στα σύννεφα, τα πόδια μας είναι στη γη. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και θα πάμε εκεί για να νικήσουμε».

Για την μέχρι στιγμής παρουσία του στον Ολυμπιακό:
«Πιστεύω ότι από την πρώτη στιγμή έδειξα πόσο πολύ θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Στην διάρκεια της καριέρας μου, δεν ήμουν ποτέ ψεύτικος. Είμαι αληθινός, είμαι πάντα ο εαυτός μου. Δεν μου αρέσει να ξεγελάω κανέναν, δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Η νοοτροπία μου ήταν ανέκαθεν να δίνω τα πάντα για την ομάδα μου. Βαδίζω στον δεύτερο μου χρόνο στην ομάδα και σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ πιο οικεία για εμένα. Νιώθω πολύ καλά την εισπράττω την αγάπη του κόσμου και είναι πολύ σημαντικό. Γιατί, μου δίνει τεράστια δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω την προσπάθεια και να παλεύω για το καλό του Ολυμπιακού».

Για την παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς:
«Πιστεύω πως ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει να έχει αυτή η ομάδα στον πάγκο της. Ο ιδανικός προπονητής, ο καλύτερος προπονητής για όλους εμάς. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στον πάγκο. Η εμπειρία του, οι γνώσεις του, ο τρόπος που μας ανεβάζει ψυχολογικά, είναι κάτι μοναδικό. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του και αυτό σίγουρα ισχύει για όλα τα παιδιά. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανά πάσα στιγμή αυτό που θα μας πει».

Για την εξέλιξη των Σλούκα και Μάντζαρη:
«Τα δύο παιδιά έχουν καταλάβει πλήρως τον ρόλο τους στην ομάδα. Προς τιμήν τους, δεν κάνουν τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από αυτό που πρέπει. Αυτό το στοιχείο είναι που τους καθιστά τόσο σημαντικούς. Κάνουν καταπληκτική δουλειά, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για παίκτες. Είναι ώριμοι και δουλεύουν πολύ. Δεν θέλω να αδικήσω κάποια άλλα παιδιά. Οφείλω να αναφέρω πως παρότι ο Παπανικολάου είχε χρόνο συμμετοχής και πέρυσι, η φετινή του σεζόν είναι τελείως διαφορετική. Είναι πιο σοβαρός, πιο ώριμος, πιο ποιοτικός. Είναι πολύ ωραίο να βλέπω αυτούς τους παίκτες να έχουν τέτοια συνεισφορά. Έχουμε παιδιά που θα παίζουν για χρόνια στον Ολυμπιακό. Αν συνεχίσουν έτσι, σίγουρα θα επανδρώσουν και τις εθνικές ομάδες. Εδώ, πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να επισημάνουμε την δουλειά που κάνει το προπονητικό-τιμ, μαζί τους. Γίνεται δουλειά σε όλα τα επίπεδα και το τιμ έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από όλα τα παιδιά».

Για το δεύτερο γιο του που περιμένει σύντομα:
«Μπάσκετ και οικογένεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι μοναδικό συναίσθημα το να είσαι γονιός. Ευχαριστώ τον θεό που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Περιμένω από ώρα σε ώρα ακόμα ένα παιδάκι, και ειλικρινά νιώθω ευλογημένος. Νιώθω πλέον γεμάτος και μπασκετικά. Όπως σου έχω πει και άλλες συζητήσεις παλιότερα, αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω. Στην συγκεκριμένη φάση της καριέρας μου, αποτελεί τεράστια πρόκληση αυτό που κάνω. Η οικογενειακή ευτυχία και πληρότητα, ναι, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει έναν επαγγελματία αθλητή σε πολλά κομμάτια. Ο άνθρωπος βρίσκει ηρεμία και πνευματική ισορροπία, ένα στήριγμα όταν θα το χρειαστεί. Κάποιες στιγμές που τα πράγματα πάνε στραβά, δεν είσαι καλά όταν γυρίζεις σπίτι. Όταν, όμως, μπεις μέσα και αγκαλιάσεις το παιδί σου, τα βλέπεις και τα ζυγίζεις διαφορετικά τα πράγματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.