Του χάλασε τη γιορτή (vid)

Με ένα γκολ του Ηλία Ιωάννου στο 80ο λεπτό η Κέρκυρα απέδρασε με το πολύτιμο τρίποντο από το Καραϊσκάκη. Οι νησιώτες επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού χαλώντας την γιορτή των ερυθρολεύκων για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Με ένα γκολ του Ηλία Ιωάννου στο 80ο λεπτό η Κέρκυρα απέδρασε με το πολύτιμο τρίποντο από το Καραϊσκάκη. Οι νησιώτες επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού χαλώντας την γιορτή των ερυθρολεύκων για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Οι Πειραιώτες που παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές κυρίως στην άμυνα δεν έπιασαν καλή απόδοση και σε αντίθεση με άλλα ματς δεν δημιουργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για την Κέρκυρα καθώς με τη νίκη αυτή έμεινε ζωντανή στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ματς με το καθιερωμένο 4-2-3-1 έχοντας το Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, και Χολέμπας. Στην μεσαία γραμμή δυο αμυντικά χαφ οι Ορμπάιθ και Μανιάτης με τον Φουστέρ μπροστά τους, τον Μιραλάς αριστερά τον Αμπντούν δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζιμπούρ

Ο Τιμόθεος Καβακάς ξεκίνησε με τον  Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια Βέντζελ, Μίχο, Μαϊστόροβιτς και Κοντοδήμο στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Οσμάν και Ηλιάδης σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Ιωάννου μπροστά τους με τον καλαντζή στα δεξιά τον Αγρίτη αριστερά και τον Τσίγκα στην κορυφή σε σύστημα 4-2-3-1.

Ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή ήθελε να γιορτάσει με τους οπαδούς του με άλλη μια νίκη, καθώς όπως έλεγε και ο Βαλβέρδε ήθελε να καλύψει και τους τρεις βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τον Παναθηναϊκό.
Η Κέρκυρα βέβαια κατέβηκε στον Πειραιά να παίξει για την παραμονή της και δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει τον Ολυμπιακό να γιορτάσει σε βάρος της.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα στη συνέχεια.
Ο Καβακάς είχε παρατάξει την Κέρκυρα με αμυντικούς προσανατολισμούς με τους 4 της μεσαία γραμμής να είναι πολύ κοντά στην άμυνα και τον Ιωάννου λίγο πιο μπροστά με τον Τσίγκα εντελώς αποκομμένο στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου, καθώς έλειπε η κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα που ήταν τραυματίας.
Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό με την κεφαλιά του Μέλμπεργκ μέσα από τη μικρή περιοχή την οποία απέκρουσε με γροθιές ο Αναστασόπουλος, ενώ στο 29′ ο Μιραλάς έκανε πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε από αριστερά σούταρε αλλά και πάλι ο Αναστασόπουλος απέκρουσε στη γωνία του.

Οι Πειραιώτες πίεζαν χωρίς επιτυχία προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να φτάσουν στην περιοχή με ανορθόδοξο τρόπο και κυρίως με ατομικές προσπάθειες του δραστήριου Αμπντούν αλλά και του Μιραλάς.

Η Κέρκυρα η οποία βρισκόταν όλη κάτω από τη μεσαία γραμμή μπορεί αμυντικά να πήγε καλά, όμως δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο 45λεπτο, αφού δεν μπορούσε να πάρει την κατοχή της μπάλας.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την Κέρκυρα να συνεχίζει να αμύνεται μαζικά και τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει τρόπο να διασπάσει το αμυντικό τείχος.

Ο Βαλβέρδε στο 56ο λεπτό πέρασε τον Καζίμ στη θέση του Φουστέρ που δεν ήταν καλός και παράλληλα πέρασε το Μιραλάς πίσω από τον Τζιμπούρ και τον Αμπντούν αριστερά.

Με τον ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους με εξαίρεση το σουτ στο δεξί δοκάρι από τον Ορμπάιθ στο 75′, ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε ανακατεύει την τράπουλα τόσο με αλλαγές προσώπων όσο και με εσωτερικές αλλαγές.
Στο 76′ έριξε στο ματς τον Μακούν, ενώ λίγο νωρίτερα είχε μπει και ο Τοροσίδης.
Ο Τζιμπούρ πέρασε στα πλάγια με τον Μιραλάς στην κορυφή και ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το γκολ.

Ο Καβακάς βέβαια έκανε και αυτός τις δικές του αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και το φρεσκάρισμα αυτό έφερε αποτελέσματα..

Στο 80ο λεπτό σε μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις οι Κερκυραίοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και να πετύχουν το γκολ.

Με την άμυνα των ερυθρολεύκων να βρίσκεται σε λήθαργο, ο Γιάντσης έφυγε πολύ όμορφα από δεξιά, ο Χολέμπας γλίστρησε, ο Γιάντσης πάσαρε παράλληλα στον Ιωάννου ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1
Το Καραϊσκάκη πάγωσε με τους μισούς να γιουχάρουν και τους άλλους μισούς να χειροκροτούν καθώς έβλεπαν τη γιορτή να χαλάει.Η πίεση του Ολυμπιακού δεν έφερε αποτελέσματα με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο Καραϊσκάκη μετά από περίπου δύο χρόνια.

Η ήττα «χάλασε» τον κόσμο και με την λήξη οι περισσότεροι αποχώρησαν, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εμφανώς απογοητευμένους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τελικά να μένουν μόνο τα «μπολ μπόι» του γηπέδου να πετάνε τις μπάλες στον κόσμο αντί για τους παίκτες..

Η εξέλιξη του αγώνα

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 28η
Αγώνας: Ολυμπιακός-Κέρκυρα
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής : Ζαχαριάδης

Βοηθοί : Κωστάρας, Γεωργιάδης

Συνθέσεις

Ολυμπιακός( Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ, Μιραλάς, Αμπντούν, Τζιμπούρ

Κέρκυρα(Τιμόθεος Καβακάς):Αναστασόπουλος, Βέντζελ, Καλαντζής, Μίχος Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας, Ηλιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.