E3 2018: Ανασκόπηση της Nintendo

Fire Emblem: Three Houses, Super Smash Bros. Ultimate και άφθονα indies.H Nintendo έχει...

Fire Emblem: Three Houses, Super Smash Bros. Ultimate και άφθονα indies.

H Nintendo έχει εγκαταλείψει εδώ και αρκετά χρόνια τις συνεντεύξεις τύπου στην E3 υιοθετώντας το λιγότερο δαπανηρό, αλλά και λιγότερο εντυπωσιακό μοντέλο των Nintendo Direct και E3 Treehouse events. Προφανώς τα προηγούμενα χρόνια η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε κάτι σημαντικό να δείξει, αφού το Wii U παράπαιε και οι νέοι τίτλοι έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Πλέον όμως στο στρατόπεδο της Nintendo επικρατεί ένας αέρας αισιοδοξίας, αφού το χρήμα ρέει άφθονο, η indie βιομηχανία τροφοδοτεί το Switch με διαμάντια, οι third-party εταιρείες δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους κτλ. Οι Nintendo Direct παρουσιάσεις είναι καλές, χρυσές και άγιες, αλλά όπως και να το κάνουμε ο λαός διψάει για λίγο θέαμα.

Μιλώντας για θέαμα, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το Daemon x Machina της Marvelous που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Switch την προσεχή χρονιά δείχνει αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Οι φίλοι των mecha πιστεύω ότι λέρωσαν τα παντελόνια τους από την συγκίνηση. Μεταξύ των συντελεστών του παιχνιδιού, συναντάμε τους Kenichiro Tsukuda και Shoji Kawamori, οι οποίοι είχαν θητεύσει με μεγάλη επιτυχία στη σειρά Armored Core.

To Xenoblade Chronicles 2 ήταν ένα από τα καλύτερα RPG της περσινής χρονιάς, αν και μας τα χάλασε λίγο με την υπερβολικά χαμηλή native ανάλυσή του στο handheld mode. Όπως και να έχει, όσοι δεν χόρτασαν το gameplay του (υπήρξε κάποιος που έμεινε παραπονεμένος;) θα χαρούν από την έλευση του Torna – The Golden Country expansion. To εν λόγω add-on εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στο lore του παιχνιδιού, καθώς τα γεγονότα του εκτυλίσσονται 500 χρόνια πριν τα γεγονότα του Xenoblade Chronicles 2. To Torna – The Golden Country θα διατεθεί στις 14 Σεπτεμβρίου για τους κατόχους του Season Pass του Xenoblade Chronicles 2 (κοστίζει 29.99 ευρώ), ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου θα διατεθεί και μεμονωμένα.

Επανέρχομαι στα περί θεάματος, καθώς βλέποντας τον Reggie Fils-Aime να μας παρουσιάζει τα Pokemon: Let’s Go, Pikachu και Pokemon: Let’s Go, Eevee μου έρχονται στο νου σκηνές από την απίστευτη press conference που παραχώρησε η Nintendo το 2004. Και ερωτώ θα ζήσουμε άραγε κάτι αντίστοιχο ξανά; Μετά από αυτές τις φιλοσοφικές ανησυχίες, προσγειωνόμαστε ξανά στη σκληρή πραγματικότητα για να προσθέσουμε ότι στις 5 Οκτωβρίου θα δούμε το Super Mario Party στο Switch.

H σειρά Fire Emblem έχει μεγαλουργήσει στις φορητές κονσόλες της Nintendo τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε κάποιο κεφάλαιο της να κυκλοφορεί σε οικιακή κονσόλα. Σε μερικούς μήνες η αναμονή αυτή θα λάβει τέλος, καθώς την προσεχή άνοιξη η Nintendo θα κυκλοφορήσει το Fire Emblem: Three Houses.

Μετά την ανακοίνωση του Fire Emblem: Three Houses, η Nintendo αναφέρθηκε σε μια σειρά από indie games του Switch. To Overcooked 2 θα βγει τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες συνταγές, χαρακτήρες και kitchens. Μέσα στο 2018 θα δούμε και το Killer Queen Black. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Nintendo τα Fortnite και Hollow Knight είναι ήδη διαθέσιμα στο Nintendo eShop. Στην ψηφιακή πλατφόρμα της Nintendo θα δούμε επίσης και το demo του Octopath Traveler της Square Enix.

To τελευταίο 20λεπτο της Nintendo Direct ήταν αφιερωμένο στο επερχόμενο Super Smash Bros. Ultimate, το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους χαρακτήρες από τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.

Συμπεράσματα

Η φετινή παρουσία της Nintendo στην E3 μόνο ως φτωχή μπορεί να χαρακτηριστεί και μπορούμε να πούμε ότι σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής του 3DS, αφού δεν ανακοινώθηκε ούτε ένα νέο game για την εν λόγω φορητή κονσόλα. Το μέλλον πάντως του Switch δείχνει εξασφαλισμένο με τίτλους σαν το Fire Emblem: Three Houses και το Super Smash Bros. Ultimate και παράλληλα θεωρούμε ορθή την στρατηγική της Nintendo, βάση της οποίας προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο -έστω και επί πληρωμή- για τους σημαντικούς τίτλους της, όπως το Xenoblade Chronicles 2 και το Splatoon 2. Ελπίζουμε πάντως του χρόνου να δούμε μια press conference βγαλμένη από τα παλιά.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.