Ο ΠΑΟΚ «ακτινογραφεί» τα Χανιά

Την «ακτινογραφία» των Χανίων, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, έκανε την Πέμπτη η ιστοσελίδα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Την «ακτινογραφία» των Χανίων, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, έκανε την Πέμπτη η ιστοσελίδα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά:

Η ιστορία της ομάδας

Ο Σύλλογος των Χανίων ιδρύθηκε το 1945 και πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1970, μετέχοντας στην Β’ Εθνική. Δεν έχει καταφέρει έως σήμερα να κερδίσει την άνοδο του στο κορυφαίο επίπεδο, ενώ έχει ως κορυφαία επίδοση την 4η θέση στα Play Off ανόδου της Football League την σεζόν 2013-14, όταν την τελευταία αγωνιστική ήρθε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους αγώνες κατάταξης απέναντι στην SKODA Ξάνθη.

Την δεκαετία του ’70 η ομάδα κατάφερνε να επιβιώσει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, όμως τα σημάδια δεν ήταν ευνοϊκά για το μέλλον. Το 1985 τα προβλήματα οδηγούν τα Χανιά στον πάτο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πέρα από μία αναλαμπή τα έτη 1993 μέχρι 1996, όταν και ο ΑΟΧ επέστρεψε στην Γ Εθνική, ο κατήφορος δεν είχε τελειωμό με αποκορύφωμα την μη συμμετοχή σε διοργάνωση το 2004.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα μπαίνει σε φάση ανάκαμψης. Τοπικοί επιχειρηματίες αναλαμβάνουν τις τύχες του συλλόγου. Πρώτο βήμα η απορρόφηση του ΑΟΧ 2004 το οποίο εξασφάλισε στο ΑΟΧ την συμμετοχή στην στην Α κατηγορία της ΕΠΣ. Η επιστροφή στην Γ Εθνική πραγματοποιήθηκε το 2010 και μετά από τρεις σεζόν ήρθε η άνοδος στην Β Εθνική 30 χρόνια μετά.

Πλέον το σωματείο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και όνειρο όλων είναι η άνοδος στη Super League.

Το αγωνιστικό προφίλ

Το καλοκαίρι η ομάδα άλλαξε τελείως πρόσωπο. 16 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το ρόστερ και οι μεταγραφές άγγιξαν τις 20 (!). Πέρα από την μεταγραφή του Λίτα, στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω, στην ομάδα ήρθαν παίκτες με εμπειρία και ταλέντο, αλλά η εύρεση χημείας ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολη με τόσα πολλά νέα πρόσωπα.

Από το υπάρχον ρόστερ ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας, Μπλάζιτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει δύο χρονιές με τον Λεβαδειακό και μία με τον Παναιτωλικό στην Super League, ο Αντώνης Ρίκκα, του οποίου η καριέρα μετά το πέρασμα από Πανιώνιο και ΑΕΚ δεν είχε την προσδοκώμενη εξέλιξη, αλλά και ο 33χρονος μεσοεπιθετικός Ούγκο Μασάντο, ο οποίος ήρθε από την Καλλιθέα, με την φανέλα της οποίας πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν.

Το ξεκίνημα της ομάδας ήταν εντυπωσιακό και πλημμύρισε με ενθουσιασμό τις τάξεις των φίλων του ΑΟΧ. Διπλό κόντρα στον Εργοτέλη και ισοπαλία στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, τις πρώτες δύο αγωνιστικές, έδειξαν ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς δεν υπήρχε σταθερότητα. Αυτή την στιγμή οι Κρητικοί βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καλλιθέα και τον Κισσαμικό, έχοντας 14 βαθμούς.

Την Κυριακή κόντρα στα Τρίκαλα χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία για να πλησιάσει η ομάδα την πρώτη τριάδα αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό και ηττήθηκε με 2-1.

Ο προπονητής

Η Δευτέρα (30.11) επιφύλασσε μία έκπληξη στους παίκτες και τον κόσμο του ΑΟΧ. Η διοίκηση ανακοίνωσε την λύση, κοινή συναινέσει με τον Θωμά Γράφα. Ο τέως προπονητής της ομάδας μετρούσε τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ υπό τις οδηγίες του ήρθε η σπουδαία νίκη στον Βόλο για το Κύπελλο. Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του νέου προσωρινού τεχνικού της ομάδας, Γιώργου Λυρώνη.

Ο Λυρώνης είναι ένας έμπειρος προπονητής από το Ρέθυμνο και έχει καθίσει στους πάγκους των Αστέρα Ρεθύμνου και Επισκοπής, έχοντας καλή παρουσία. Κόντρα στον Δικέφαλο, ο Λυρώνης θα έχει δίπλα του τον συνεργάτη του Γράφα, Κώστα Διάλλα, ώστε να τον βοηθήσει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα και γρηγορότερα γίνεται στην νέα του θέση.

Το αστέρι

Κατά την περίοδο των μεταγραφών το καλοκαίρι ο ΑΟΧ κατάφερε να ταράξει τα νερά της Football League. Η απόκτηση του Λιρόι Λίτα έσκασε σαν βόμβα και προκάλεσε εντύπωση στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας μας. Ένας επιθετικός με συμμετοχές για πέντε σεζόν στην Premier League με τις φανέλες των Ρέντινγκ και Σουόνσι και λαμπρή καριέρα στην Championship με ιστορικούς συλλόγους του νησιού, ο γεννημένος στο Κογκό και διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας επιθετικός μετά το απόρριψη του από τον Παναιτωλικό μετέβη στην Κρήτη και τα Χανιά, όπου και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του.

Προς το παρόν μετρά δύο γκολ σε εννέα συμμετοχές και όλοι στην ομάδα στηρίζουν πολλά στο ταλέντο του, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους την φετινή σεζόν. Μπορεί ο 30χρονος φορ να μην είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, αλλά αδιαμφισβήτητα μπορεί να πρωταγωνιστήσει με την φανέλα των Κρητικών, αν μείνει μακριά από τραυματισμούς αλλά και τον…κακό του εαυτό.

Τελευταία νέα

Την επικαιρότητα της ομάδας σαφώς και μονοπωλεί η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, με τον Γιώργο Λυρώνη να αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας. Ο νέος προπονητής, ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο κόντρα στον Δικέφαλο θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες του ρόστερ, καθώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Μετά το διπλό στο Βόλο την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, οι Κρητικοί διατηρούν τις ελπίδες τους για πρόκριση, καθώς ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν κόντρα στον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πανθρακικό θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Οι άνθρωποι της ομάδας μπορεί να έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα έλεγαν όχι στο να συνεχίσουν στον θεσμό του Κυπέλλου και ν’ αυξήσουν το κύρος του Συλλόγου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.