Εργαστήρια προγραμματισμού για μαθητές από τη Microsoft Ελλάς


Με σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, η Microsoft Ελλάς διοργανώνει, από τις 2 έως τις 20 Δεκεμβρίου, το “Microsoft Adventure Coding Class”, μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας άνω των οκτώ ετών.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την κριτική και αναλυτική τους σκέψη, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, όπως το Minecraft.

Η διεξαγωγή των εργαστηρίων πραγματοποιείται από τα μέλη της πρωτοπόρου κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ‘Code It Like a Girl’, η οποία έχει ως αποστολή τη διάδοση και εκμάθηση του προγραμματισμού στη νέα γενιά, μέσω ειδικών εργαστηρίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάς (Λεωφ. Κηφισίας 221- Μαρούσι) και υποδέχονται καθημερινά, έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, για δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, το “Microsoft Adventure Coding Class” θα μπορούν να επισκεφθούν παιδιά ηλικίας άνω των οκτώ ετών, που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, μαζί με τους γονείς τους.

Η πρωτοβουλία “Microsoft Coding Adventure Class” πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας εκπαιδευτικής καμπάνιας «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code), η οποία έχει προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής, στις 7-13 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Code.org”.

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενθαρρύνει εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους στον προγραμματισμό παρακολουθώντας Μία Ώρα Κώδικα, μέσα από ευέλικτα και διαδραστικά μαθήματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα γνώσης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα εργαστήρια του “Microsoft Adventure Coding Classes”, που θα λάβουν χώρα τα Σαββατοκύριακα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/el-gr/citizenship-greece/coding.

Επίσης οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην «Ώρα του Κώδικα», είτε είναι καθηγητής, είτε μαθητής, είτε γονέας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://hourofcode.com/gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.