ΔΕΗ: Κανένα νέο χαράτσι

Κανένα απολύτως «νέο χαράτσι» δεν πρόκειται να επιβληθεί στους πελάτες της ΔΕΗ υποστηρίζει η Επιχείρηση, διαψεύδοντας σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Μπλακάουτ στα ταμεία της ΔΕΗ», το οποίο και χαρακτηρίζει «ανακριβές και παραπλανητικό».

Κανένα απολύτως «νέο χαράτσι» δεν πρόκειται να επιβληθεί στους πελάτες της ΔΕΗ υποστηρίζει η Επιχείρηση, διαψεύδοντας σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Μπλακάουτ στα ταμεία της ΔΕΗ», το οποίο και χαρακτηρίζει «ανακριβές και παραπλανητικό».

Αφού σημειώνει ότι προκύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, η ΔΕΗ υπογραμμίζει για τα αναφερόμενα σε αυτό ότι δεν υπάρχουν οφειλές της προς τον ΛΑΓΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ (συμπεριλαμβανομένου και του τέλους λιγνίτη ?2/MWh) και τη ΔΕΠΑ. Διευκρινίζεται ακόμη ότι με δεδομένη τη μη ύπαρξη οφειλών της προς το ΛΑΓΗΕ, τα οποιαδήποτε θεματα ρευστότητας και οφειλών προς τρίτους του ΛΑΓΗΕ δεν έχουν σχέση με την Επιχείρηση.

Όσο για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, δηλώνει ότι σημείωσαν μείωση τον Απρίλιο, καθώς υλοποιείται συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων για τη βελτίωση των εισπράξεων.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ζήτησης κατά τους θερινούς μήνες διαβεβαιώνεται ότι όλες οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ είναι συντηρημένες και πλήρως ικανές για αδιάλειπτη λειτουργία, ενώ υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων νερών για λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών της. Σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι εργασίες στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας εξελίσσονται κανονικά με ομαλή τροφοδοσία των λιγνιτικών σταθμών και μάλιστα επισημαίνεται ότι σήμερα τα αποθέματα λιγνίτη στις αυλές των σταθμών και των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας είναι κατά 20% αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Τέλος, σχετικά με την αναφορά που γίνεται για τις προκαταβολές έναντι κατανάλωσης τονίζονται τα ακόλουθα:

– Η ΔΕΗ δεν έχει αλλάξει την πολιτική της σε ότι αφορά τις προκαταβολές των πελατών της έναντι λογαριασμών ρεύματος εδώ και δύο δεκαετίες.

– Κανένα απολύτως «νέο χαράτσι» δεν πρόκειται να επιβληθεί στους πελάτες της.

– Σε ότ,ι αφορά τυχόν εγγυήσεις για τους κατ΄ εξακολούθηση ασυνεπείς πελάτες το θέμα εξετάζεται στο πλαίσιο της τεθείσας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαβούλευσης επί του επικαιροποιημένου σχεδίου νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.