Αποσύρθηκε νικημένος από τους τραυματισμούς ο Ολσον

Ενας από τους καλύτερους τριπλουνίστες όλων των εποχών, ο Κρίστιαν Ολσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 32 ετών, εξαιτίας των διαδοχικών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Ενας από τους καλύτερους τριπλουνίστες όλων των εποχών, ο Κρίστιαν Ολσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 32 ετών, εξαιτίας των διαδοχικών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.
 
«Χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004, πρωταθλητής κόσμου στον ανοιχτό στίβο το 2003, άλλες δύο στον κλειστό και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ολσον δεν κατάφερε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ, το 2006. Δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ωστόσο ήταν ο σημαιοφόρος της σουηδικής αποστολής και δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση έκτοτε. Φέτος έκανε προσπάθεια να επανέλθει και να προκριθεί στο Λονδίνο, όμως ένας νέος τραυματισμός τον υποχρέωσε να αποσυρθεί.

Ο Ολσον είχε ατομικό ρεκόρ 17.79 στον ανοιχτό στίβο (από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας) και 17.83 στον κλειστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο ξεκίνημα της καριέρας του, είχε κάνει πολύ καλές επιδόσεις και στο άλμα εις ύψος, όπου είχε ατομικό ρεκόρ 2.28 και μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ως έφηβος το 1999 στη Ρίγα (στην ίδια διοργάνωση ήταν δεύτερος στο τριπλούν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.