To “δίκαιο” ψαλίδι

Συμπεράσματα από την ανακοίνωση της λίστας των 22 για τα ματς με την Πλζεν. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε τη λίστα των 22 ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα κληθούν να πετάξουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, την τσέχικη Βικτόρια Πλζεν. Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα συνδράμουν στα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι οι τραυματίες Φορτούνης, Βούκοβιτς, Χριστοδουλόπουλος, οι Γιάννης Μασούρας (διαβάστε τη λογική του Μαρτίνς για τον νεαρό Έλληνα αμυντικό) και Κάιπερς που “κόπηκαν” από την προετοιμασία οι διεθνείς του Κόπα Άφρικα Μεριά και Σισέ, ο νεοφερμένος και “άγουρος” Μάρκοβιτς, καθώς και οι Σουντανί και Σολδάνο.

Είχαμε γράψει στο Novasports.gr πως η μεσαία γραμμή θα δεχτεί σίγουρα μια απώλεια. Ο Χιλάλ Σουντανί μπορεί να έδειξε κομμάτια του ταλέντου του στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ωστόσο ήταν κυρίως τις προπονήσεις, χωρίς να καταφέρει να αποκτήσει τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό. Ο Αλγερινός προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και η παρουσία του στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν κρίνεται απαραίτητη με βάση τον βαθμό ετοιμότητας του. 

Ο Φράνκο Σολδάνο δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ολυμπιακού και η περίοδος χάρητος ολοκληρώθηκε στη φετινή προετοιμασία. Ο Αργεντινός ήταν “άχρωμος” σε προπονήσεις και φιλικούς αγώνες και προφανώς δεν τέθηκε θέμα επιλογής του ανάμεσα στον φορμαρισμένο Γκερέρο, τον ορεξάτο Ντουρμισάι και τον Ελ Αραμπί ο οποίος προορίζεται για βασικός, όταν αποκτήσει πλήρη ρυθμό. 

Σε ό,τι αφορά την απουσία των Παπέ Σισέ και Γιασίν Μεριά, κρίνεται λογική εξαιτίας των υποχρεώσεων τους στο Κόπα Άφρικα της Αιγύπτου. Η Τυνησία του Μεριά ηττήθηκε προχθές (17/7) από τη Νιγηρία στον μικρό τελικό και η Σενεγάλη αγωνίζεται σήμερα (19/7) για το τρόπαιο κόντρα στην Αλγερία. Είναι ωστόσο και ένα τεστ “ζωής χωρίς τους Σισέ και Μεριά”, καθώς οι δύο αμυντικοί είναι δεδομένο πως θα φέρουν δελεαστικές προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη 22αδα αφορά μόνο τα δύο ματς με την Πλζεν και μέχρι την παραμονή του πρώτου αγώνα η ομάδα έχει τη δυνατότητα έως δύο αλλαγών στη λίστα. Στον επόμενο γύρο δηλώνεται νέα λίστα η οποία ανανεώνεται στην τελική της μορφή στη φάση των ομίλων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.