Μουρίνιο: «Είχα κερδίσει τον Φαν Χάαλ πριν αρχίσει ο τελικός»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ το 2010, τονίζοντας ότι η ομάδα του είχε κερδίσει τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό πριν καν το εναρκτήριο λάκτισμα!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ το 2010, τονίζοντας ότι η ομάδα του είχε κερδίσει τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό πριν καν το εναρκτήριο λάκτισμα!

Ο «εκλεκτός» μίλησε στο DAZN τονίζοντας ότι η βαθιά γνώση των μεθόδων του τότε προπονητή των Βαυαρών Λουί Φαν Χάαλ (είχαν συνεργαστεί στη Μπαρτσελόνα) έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο, καθώς γνώριζε όχι μόνο τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και το ότι ο εγωισμός του δεν θα του επέτρεπε να αλλάξει προσέγγιση αν κάτι πήγαινε στραβά.

«Ξέραμε ότι η Μπάγερν είχε έναν προπονητή που γνώριζα καλά. Ήξερα ότι το ”εγώ” του και ο αυτοσεβασμός του θα τον οδηγούσε να παίξει σύμφωνα με τις ιδέες του και αυτό ήταν πλεονέκτημα για μένα. 

Ήξερα ότι όταν έχαναν την κατοχή είχαν αδυναμίες. Είχαν πολύ καλούς επιθετικούς που έπρεπε να σταματήσουμε, αλλά είχαμε το στρατηγικό πλεονέκτημα. Νομίζω ότι είχαμε νικήσει πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Όχι μόνο από πλευράς συναισθήματος και αυτοπεποίθησης και της αδελφοσύνης που είχαμε τότε στη Ίντερ, αλλά και λόγω της στρατηγικής που είχαμε ετοιμάσει για το παιχνίδι».

Ο Μουρίνιο, μίλησε επίσης για την καθοριστική συνεισφορά του Αργεντινού στράικερ Ντιέγκο Μιλίτο, που πέτυχε τα κρίσιμα γκολ που οδήγησαν την Ίντερ του 2010 σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πάντα προκαλούσα τους παίκτες μου για μία τέτοια κατάσταση, τους έλεγα ότι μπορούσαμε να πάρουμε τρεις τίτλους, δύο, έναν ή κανέναν. Μέσα σε 15 μέρες θα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία στυο ιταλικό ποδόσφαιρο κερδίζοντας το τρεμπλ, ή να καταλήξουμε σαν η ομάδα που έφτασε σχεδόν στην κορυφή. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες ομάδες. Ο Μιλίτο, παίξαμε τον τελικό Κυπέλλου με τη Ρόμα και κερδίσαμε 1-0 με δικό του γκολ. Μετά πήγαμε στην Σιένα για να παίξουμε στο πρωτάθλημα, θέλοντας νίκη για να το κατακτήσουμε. 1-0 με γκολ του Μιλίτο. Έπειτα παίξαμε τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν, 2-0 με δύο γκολ του Μιλίτο. Τρεις τίτλοι σε 15 μέρες με τέσσερα γκολ του Μιλίτο σε τρία παιχνίδια. Ιστορικό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.