Πρόκριση θρίλερ για την Πορτογαλία!

Έπειτα από ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στα 100 (!) περίπου λεπτά της διάρκειάς του, η Πορτογαλία κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ ενώ το Ιράν που έφτασε στην ισοφάριση στο 93ο λεπτό έμεινε δακρυσμένο αγγίζοντας το θαύμα.

Έπειτα από ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στα 100 (!) περίπου λεπτά της διάρκειάς του, η Πορτογαλία κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ ενώ το Ιράν που έφτασε στην ισοφάριση στο 93ο λεπτό αγγίζοντας αμέσως μετά και την απόλυτη ανατροπή, έμεινε δακρυσμένο καθώς το 1-1 άφησε το χαμόγελο στις ομάδες Ιβηρικής!

Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα, όμως έφτασε στο 44ο λεπτό προκειμένου να δούμε ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης από τον Κουαρέσμα ο οποίος κινήθηκε από θέση μέσα δεξιά.
Με δεξί πόδι και εξωτερικό φάλτσο έστειλε τη μπάλα στον… φεγγίτη της απέναντι γωνίας της αντίπαλςη εστίας. Υπέροχο γκολ. 1-0!

Στην επανάληψη το Ιράν ήθελε αλλά μάλλον δεν μπορούσε. Η Πορτογαλία έψαξε τις αντεπιθέσεις αλλά δεν τις βρήκε. Για να μπούμε σε ένα εκρηκτικό χρονικό όπου η δύναμη και η γκρίνια πρυτάνευσαν της λογικής και προπάντων της ηρεμίας.
Φάνηκε αυτό εξάλλου όταν στο 54’ όταν ο διαιτητής μέσω VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι σε καθαρή έστω κι από άτσαλο μαρκάρισμα, ανατροπή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αρχηγός νικήθηκε κατά.. κράτος στην εκτέλεση σουτάροντας αδύναμα εκεί όπου ο τερματοφύλακας Μπεϊρανβάρντ μπόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Κάπως έτσι κι εν μέσω εντάσεων φτάσαμε στο αποκορύφωμα του θρίλερ. Ο Ανσαριφάρντ μπήκε ως αλλαγή στο 76’ και μαζί με τον Γκοντό βοήθησαν την Ασιατική ομάδα να πιστέψει σε κάτι παραπάνω.

Να που αυτό ήρθε, στο 91ο λεπτό όταν και πάλι με την βοήθεια του VAR o περίπου έντρομος Παραγουανός ρέφερι Κάσερες έκρινε ότι η μπάλα βρήκε – έπειτα από πλάγια σέντρα – το απλωμένο χέρι Πορτογάλου αμυντικού.

Ο Ανσαριφάρντ έκανε το 1-1 περνώντας στην ιστορία ως ο μοναδικός Ιρανός που σκόραρε στο Μουντιάλ (καθώς το άλλο κόντρα στο Μαρόκο ήταν αυτογκολ). Θα είχε βέβαια ιστορική αξία εάν στο 95ο λεπτό έβρισκε στόχο από τη γωνιά της μικρής περιοχής ο Μεχντί Ταρεμί
. Τεράστια ευκαιρία ίσα με μια πρόκριση και πολλά περισσότερα για την Ασιατική χώρα!


Ιράν (4-1-4-1)

Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (55’ Μοχαμαντί), Πουραλιτζανί, Χοσεϊνί, Ραμίν, Εζατολάχ (76’ Ανσαριφάρντ), Ομίντ Εμπραχίμι, Γιαχανμπανκίσι (70’ Γκόντος), Αμιρί, Μεχντί Ταρεμί, Αζμούν.


Πορτογαλία (3-5-2)

Ρούι Πατρίσιο, Ράφαελ Γκερέϊρο, Φόντε, Πέπε, Σέντρικ, Ζοάο Μάριο (84’ Μουτίνιο), Κουαρέσμα (70’ Μπερνάρντο Σίλβα), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (96’ Γκουέδες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.