Βλάχος: «Εμείς παλεύουμε με ξίφη και οι άλλοι με F-16» (video)

Περήφανος για την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι έχασε την κούπα στις λεπτομέρειες, δήλωσε στην κάμερα των καναλιών Novasports ο Θοδωρής Βλάχος.
Ορέστης Συντελής
09/06/2019 • 23:29
Ο Θοδωρής Βλάχος
  • shares
Περήφανος για την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι έχασε την κούπα στις λεπτομέρειες, δήλωσε στην κάμερα των καναλιών Novasports ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του, συγκριτικά με τους Ευρωπαίους αντιπάλους, στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν για ακόμη μία φορά οι παίκτες του, υποκλίθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσουν να κάνουν περήφανους τους φιλάθλους τους. 

«Είμαστε ευχαριστημένοι για ότι κάναμε εκεί, αλλά και υπερήφανος εγώ ειδικά για τους παίκτες μου. Ουσιαστικά δεν χάσαμε κάποιο παιχνίδι, αλλά δεν φέραμε το τρόπαιο εδώ. Χάσαμε ένα τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι και αυτό δείχνει σε πόσο υψηλό επίπεδο έχουμε φτάσει και έχουμε παραμείνει. Γιατί το στοίχημα φέτος ήταν να παραμείνουμε ψηλά. Παραμείναμε στην κορυφή. Μας χωρίζει ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι. Έτσι είναι στον αθλητισμό. Η πίκρα θα μείνει για πάντα, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και πρέπει να είμαστε μόνο περήφανοι για αυτή την ομάδα, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταξιωθεί και ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με τα αποτελέσματα που έχει φέρει», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.Για τον χαρακτήρα που βγάζει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια: «Η ομάδα αυτή έχει δείξει ότι αρνείται να χάσει. Και έχει ποιότητα να κερδίσει πολλούς μεγάλους αντιπάλους, όπως το κάναμε δύο φορές με τη Ρέκο. Δεν είναι κάτι που το λέμε ότι θα το κάνουμε. Βγαίνει από μόνο μέσα μας. Είναι πράγματι μια ομάδα πολύ δουλεμένη. Είμαι περήφανος που έχω αυτή την ομάδα και συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες. Δεν ξέρω αν μπορεί άλλη ομάδα να το κάνει δεδομένου τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι αντιμετωπίζουμε εμείς. Τα προβλήματα που έχουμε τα οποία δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε ξανά. Όποιοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι εμείς παλεύουμε με ξίφη και οι άλλοι με F-16». 

Για την αντανάκλαση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και την αντιμετώπιση που έχουν: «Οι Ευρωπαίοι ξέρουν τι συμβαίνει εδώ γιατί έρχονται εδώ, παίζουν στον κολυμβητήριο μας και μιλούν με εμάς. Όλοι χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό σαν έναν άθλο τα τελευταία χρόνια και αυτά που έχει κάνει είναι παράδειγμα για άλλες χώρες και ομάδες. Προσπαθούν να αντιγράψουν το στυλ παιχνιδιού μας.  Εμείς ζούμε σε έναν δικό μας κόσμο και δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, απλά έχουμε πολύ δίψα για διάκριση. Θα ήταν φυσιολογικό φέτος μετά την περσινή κατάκτηση να ήμασταν πιο νωθροί, αλλά δείξαμε δίψα για να περάσουμε σε έναν τελικό και να το κατακτήσουμε».

Για το αν είναι υπόσχεση προς τον κόσμο του Ολυμπιακού πως η δίψα που δείχνει η ομάδα του θα συνεχιστεί: «Ο Ολυμπιακός δείχνει μια συνέπεια και μια διάρκεια και θεωρώ ότι θα συνεχιστεί. Είναι στο DNA μας ότι θέλουμε κάθε χρόνο να διακριθούμε. Σχολιάστηκε πολύ θετικά η παρουσία του κόσμου στο Αννόβερο. Αν δεν ήταν η κερκίδα του Ολυμπιακού, δεν θα είχε χρώμα το Final-8. Θα ήταν κάποιοι ανιαροί αγώνες, που στο τέλος θα έβγαινε ένας νικητής. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έδωσαν τέτοιο χρώμα που έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό. Όλα έγιναν πολύ κόσμια και είναι διαφήμιση αυτό. Ήρθαν από παντού. Είναι πολύ καλό για το άθλημα. Μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε. Έφυγαν περήφανοι οι φίλαθλοι μας».
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/09/2019 • 09:34

Μεγάλα ματς σημεία "κλειδιά" σε Μαδρίτη, Παρίσι, Φάληρο και Ουκρανία

Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η Τόττεναμ την δυναμική μιας ομάδας που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η Γιουβέντους και η Ρεάλ έχουν τις συνθήκες να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από Παρίσι και Μαδρίτη, αντίστοιχα