«Το όνομα Μακάμπι τα λέει όλα»

Ως τους σημαντικότερους αγώνες για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ως τους σημαντικότερους αγώνες για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μακάμπι, αναφέρθηκε στο επίπεδο της διοργάνωσης και μίλησε για τα κίνητρα που βρίσκουν οι παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Έχουμε ακόμα έναν μεγάλο στόχο μπροστά μας. Το όνομα Μακάμπι τα λέει όλα από μόνο του. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον ματς για εμάς φέτος.
Το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου είναι ότι παίζουμε τα δύο πρώτα ματς στην έδρα μας. Αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για εμάς μόνο αν καταλάβουμε πως πρέπει να παίξουμε.
Έχουμε την εμπειρία, αφού έχουμε παίξει σε πολλές σειρές πλέι οφ και ξέρουμε ότι προκρίνεται η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση».

Για τον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έρθει ο κόσμος να μας ενισχύσει. Το ξέρουμε αυτό, αλλά θα επιμείνω και πάλι ότι εμείς πρέπει να παίξουμε καλά για να νιώθουν οι αντίπαλοί μας την πίεση».

Για το επίπεδο της διοργάνωσης: «Αν στα προημιτελικά, έχει δύο ομάδες που έπαιξαν πέρσι στον τελικό, αυτό τα λέει όλα. Θα είναι κάτι ιδιαίτερο για όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ».

Σχετικά με  τη σχέση που έχει ο Μπλατ με τους παίκτες του:
«Το να πούμε κάτι για τη Μακάμπι δεν είναι απαραίτητο. Γνωρίζουμε τη φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ και όσα έχει κάνει για την ομάδα του. Έχει ανανεώσει μαζί τους κάτι που σημαίνει ότι του έχουν εμπιστοσύνη και ότι θα συνεχίσει μαζί τους».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Μακάμπι: «Ο τρόπος παιχνιδιού της είναι πάνω κάτω ο ίδιος με τον περσινό. Σίγουρα έκαναν κάποιες προσθήκες, αλλά είναι βέβαιο ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Δεν θέλω να πω κάτι σε αυτό το θέμα. Έχουμε δει πολλούς αγώνες φέτος της Μακάμπι. Ξέρουμε πως πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι και τέλος, αλλά πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες για να προκριθούμε».

Για το αν έχει αλλάξει η φιλοσοφία της Μακάμπι κι αν υπάρχουν μυστικά ανάμεσά στις δύο ομάδες: «Η φιλοσοφία τους είναι ίδια, έχουν τον ίδιο προπονητή. Όπως είπα έχουμε δει πολλούς αγώνες της Μακάμπι και στην Ευρωλίγκα και στην Αδριατική Λίγκα. Τα παιχνίδια στην δεύτερη διοργάνωση δεν μας ενδιαφέρουν και πολύ γιατί ο Μπλατ ξεκουράζει τους παίκτες του, αλλά κι από εκείνα έχουμε δει ενδιαφέροντα πράγματα.
Στο επίπεδο που έχουμε φτάσει, όπως ξέρετε, πιστεύουμε κι εμείς όπως πιστεύει κι ο Μπλατ ότι ξέρει τα πάντα για εμάς. Αρέσκονται να αλλάζουν τα αμυντικά τους συστήματα τους. Σε κάθε παιχνίδι αλλάζει αυτό. Παίζουν άμυνες ματς απ, ή ζώνες».

Για τον Κώστα Καϊμακόγλου και το αν θα είναι έτοιμος για τα ματς με την Μακάμπι: «Σε κάθε ματς προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε για να παίζουμε σε έντονους ρυθμούς. Ο Τσαρτσαρής είχε μείνει επτά μέρες εκτός προπόνησης. Ο Καϊμακόγλου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ματς με το Περιστέρι και δεν έχει παίξει ακόμα. Είναι και οι δύο παίκτες στη θέση “4” και ψάχνουμε λύσεις.
Βέβαια δεν θα κάτσουμε να κλάψουμε! Είναι στο χέρι του να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί ο Καϊμακόγλου. Αλλά μπορεί και να μην τον έχω εγώ στην 12άδα. Όπως πάντα θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, αλλά ποιος δεν είναι σημαντικός για την ομάδα; Αυτό που χρειάζομαι είναι 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο παιχνίδι. Παλέψαμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε εδώ!
Θα προσπαθήσουμε όπως και σε όλα τα παιχνίδια να προστατέψουμε το καλάθι μας με οποιοδήποτε τρόπο. Κατά πόσο θα τα καταφέρουμε θα φανεί μετά το παιχνίδι.
Μπορεί να τα κάνεις σωστά, αλλά ο Σμιθ, ο Μπλου, ο Πνίνι και να τα βάζουν όλα. Τι να κάνουμε. Αυτό είναι το παιχνίδι. Την απάντηση θα την πάρουμε μετά το τέλος του αγώνα».

Για το πως βρίσκει κίνητρο ο Παναθηναϊκός: «Τι το καινούριο συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια; Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια. Μ’ αρέσει να λέω αυτά που πιστεύω. Αν κάποιος διαφωνεί, δημοσιογράφοι είστε ρωτήστε τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια και αυτό είναι τόσο αληθινό όσο και το 1+1=2! Πάντα βρίσκουμε το κίνητρο για να είμαστε οι καλύτεροι. Όλοι μας, εμείς, οι παίκτες, όλοι! Ένας λόγος παραπάνω που η Μακάμπι θα έρθει εδώ με έξτρα κίνητρο, επειδή πέρσι έχασαν στον τελικό. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να σκεφτείς ότι αυτά έγιναν πέρσι, και να καθίσεις να παίξεις σοβαρά δεν θα έχεις τύχη. Δε με νοιάζει τι γίνεται στα υπόλοιπα αθλήματα. Μόνο εδώ στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει να έχει το κίνητρο που έχει ο κύριος Θανάσης. Πόσα χρόνια είναι εδώ; Πόσους τίτλους έχει κερδίσει; Για να τον βλέπεις ότι είναι εδώ σημαίνει ότι κάτι σοβαρό γίνεται. Χθες ήταν ο κ. Παύλος στην προπόνηση. Πως είναι δυνατόν να μην έχει κανείς κίνητρα για να παίξει; Όλοι αύριο θα έχουν μεγάλο κίνητρο».

Σε ερώτηση για τους παίκτες άλλων ομάδων που δεν έχουν στα φαβορί τον Παναθηναϊκό: «Όλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Ας πούμε ότι κάποιος με ρωτάει για έναν αγώνα. Δεν θα πω ποιος είναι το φαβορί για να περάσει. Στο μπάσκετ δεν κάνεις εύκολα προβλέψεις. Δεν έχω πρόβλημα αν λένε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προκριθεί. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα γι’ αυτό. Έχουν κάποιο λόγο για να το λένε. Θα ήθελα να πω ότι δεν πιστεύω ότι είναι σημαντικό ποιος το λέει, αλλά και γιατί το λέει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.