Τους νίκησε η βρο-Χ-ή! (video)

Ηρακλής και ΑΕΚ πήραν από ένα βαθμό στο Καυτανζόγλειο (1-1) σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστές δεν ήταν οι παίκτες αλλά η βροχή και ο κακός αγωνιστικός χώρος που θύμιζε περισσότερο πισίνα παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Ηρακλής και ΑΕΚ πήραν από ένα βαθμό στο Καυτανζόγλειο (1-1) σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστές δεν ήταν οι παίκτες αλλά η βροχή και ο κακός αγωνιστικός χώρος που θύμιζε περισσότερο πισίνα παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. 

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Προσπάθησε να παίξει μπάλα αλλά τα γρήγορα και τεχνικά εξτρέμ της έμειναν εκτός αγώνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης καθώς η μπάλα κολλούσε στο χορτάρι. Στα θετικά το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ με τα κιτρινόμαυρα, στο ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα. 

Απ’ την άλλη, ο Γηραιός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά δεν πτοήθηκε, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση αν και χρειάστηκε να έχει την τύχη με το μέρος του αφού το γκολ του Ζιαμπάρη ήταν «δώρο» του Μπαρόχα. Νέα θετική εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς μετά το «διπλό» στην Τούμπα. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Περνίς να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Σαραμαντά, Ζιαμπάρη, Μπαρτολίνι και Μπουκουβάλλα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κυριακίδης και Καρασαλίδης, δεξιά ο Μοντέιρο, αριστερά ο Μπουλούτ, στην κορυφή ο Βέλλιος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Ρομάνο. 

Απ’ την άλλη, ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Μπαρόχα κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ντίντακ, Κολοβέτσιο, Άρθο και Μπακάκη στην άμυνα, στο κέντρο οι Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλος, δεξιά ο Μπαρμπόσα, αριστερά ο Βάργκας και στην κορυφή ο Πέκχαρτ. 

Ήθελαν … μπρατσάκια!

Στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστές δεν ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος του Καυτανζογλείου, ο οποίος δεν βοηθούσε σε καμία περίπτωση τις προσπάθειές τους. 

Η έντονη βροχόπτωση είχε δημιουργήσει σε πολλά σημεία του γηπέδου εστίες νερού, με αποτέλεσμα να κολλάει η μπάλα και να μην μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Έτσι, όπως ήταν λογικό, οι δύο προσπάθειες προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως με την μπάλα να παίζεται ψηλά. 

Ο μεν «Γηραιός» σημάδευε τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή, ο οποίος λόγω της σωματοδομής του, μπορούσε να απειλήσει με κάποια κεφαλιά ενώ η μεν ΑΕΚ στόχευε τον επίσης υψηλόσωμο Πέκχαρτ. 

Ωστόσο, οι σημαντικές ευκαιρίες ήταν μηδαμινές στα πρώτα 45 λεπτά και αν έπρεπε να βρούμε τη σημαντικότερη, αυτή προήλθε από τα πόδια του Ηρακλή και συγκεκριμένα του Μοντέιρο, ο οποίος στο έκτο λεπτό απείλησε με ένα σουτ από τον άξονα και ο Μπαρόχα χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει την μπάλα. 

Εν τέλει, το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάποιο τέρμα με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ιδιαίτερα καταπονημένοι από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Μία σου και μία μου!

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε αισθητά με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένες για τη νίκη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Μόλις με την έναρξη του ημιχρόνου ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Μπαρτολίνι πέρασε μόλις άουτ. 

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Βέλλιο αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κατέληξε σωτήρια στην αγκαλιά του Μπαρόχα. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 74ο λεπτό όταν και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο Καυτανζόγλειο. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Άρθο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέκχαρτ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα. 

Η χαρά των παικτών του Πογιέτ ωστόσο δεν κράτησε πολύ αφού πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 79ο λεπτό, ο Μπαρτολίνι αρχικά σούταρε από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε και ο Ζιαμπάρης πέφτοντας κατάφερε να πλασάρει και να σκοράρει σε ένα γκολ που μεγάλη ευθύνη φέρει ο Μπαρόχα αφού του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. 

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό σε ένα παιχνίδι που η εικόνα του θα ήταν σαφώς καλύτερη εάν βοηθούσε το γήπεδο και οι καιρικές συνθήκες. 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Μοντέιρο, Μπουλούτ (59′ Περόνε), Ρομάνο (60′ Λεοζίνιο), Βέλλιος

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ): Μπαρόχα, Άρθο, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βάργκας (57′ Τζιμπούρ), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (65′ Λαμπρόπουλος), Σιμόες, Πέκχαρτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.