H Opel στη Γενεύη


H Opel παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το GT Concept, το σπορ όχημα του μέλλοντος, στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου, 2016).

Πρόκειται για έναν άμεσο απόγονο του Experimental GT, του πρώτου πρωτοτύπου μοντέλου στην ιστορία από Ευρωπαίο κατασκευαστή (1965).

Επιπλέον, η εταιρία θα αποκαλύψει στο κοινό το νέο Mokka X.

Το νέο συμπαγές SUV σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του με μία εξελιγμένη σχεδίαση εξωτερικού και εσωτερικού και προηγμένες προτάσεις συστημάτων infotainment.

Το νέο Astra θα κατέχει περίοπτη θέση στο περίπτερο της γερμανικής εταιρίας.

Το επιτυχημένο μοντέλο εκτός από την καθημερινή πρακτικότητα θα επιδείξει και τα σπορ προσόντα του με το Astra TCR που κάνει το διεθνές ντεμπούτο του.

GT Concept

Το 2016 είναι μία σημαντική χρονιά στην 154χρονη ιστορία της Opel εν όψει της μεγαλύτερης ανάκαμψης μάρκας στην ιστορία του αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις είναι αυξημένες και η εταιρία είναι αφοσιωμένη στο όραμά της για ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο, με το GT Concept.

Το GT Concept έχει όλα τα προσόντα για να προσελκύσει φίλους του αυτοκινήτου όλων των ηλικιακών γκρουπ. Ο καθαρόαιμος αθλητής με κινητήρα μπροστά, κοντά στο κέντρο βάρους του οχήματος, και πίσω κίνηση είναι άμεσος απόγονος του Opel GT από την εποχή της δεκαετίας του '60 και του '70 και του Monza Concept που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το 2013. Το GT Concept δεν έχει λαβές στις πόρτες, ούτε εξωτερικούς καθρέπτες ή οτιδήποτε περιττό διακοσμητικό στοιχείο. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο οδήγησης, κάτι που συμβολίζουν οι κλασικές του αναλογίες σπορ αυτοκινήτου με ένα μακρύ καπό και πολύ κοντούς προβόλους. Η απουσία πορτ μπαγκάζ, η τολμηρή σχεδίαση των θυρών, η κεντρική διπλή εξάτμιση, η εμφάνιση του τιμονιού και ασφαλώς το όνομα, τα πάντα παραπέμπουν στο πρώτο GT.

Σχεδιασμένο σαν ένα δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο και όχι σαν εξωπραγματικό super-car, το GT Concept έχει έναν ισχυρό 1.0L, 3κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα τοποθετημένο μπροστά. Ο βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού είναι εξελιγμένη έκδοση του κινητήρα που γνωρίζουμε από τα Adam, Corsa και το νέο Astra. Αποδίδει 145 hp και μέγιστη ροπή 205 Nm στη σπορ εκδοχή του. Η ισχύς με υπερσυμπίεση μεταφέρεται στον πίσω άξονα με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων που ελέγχεται από χειριστήρια στο τιμόνι (paddles). Το διθέσιο έχει συνολικό βάρος πάνω από 1.000 kg και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από οκτώ δεύτερα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 215 km/h.

Νέο Mokka X

Εκτός από το GT Concept, η Opel θα παρουσιάσει μία ακόμα παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη και συγκεκριμένα το νέο Mokka X που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016. Το Mokka ήδη απαριθμεί πάνω από 500.000 παραγγελίες και η εταιρία θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχιση της επιτυχίας με το Mokka X, ανανέωσε πλήρως το συμπαγές SUV, δίνοντάς του και νέο όνομα, όπου το 'X' δηλώνει την περιπετειώδη φύση του και θα χαρακτηρίζει όλα τα μελλοντικά Opel SUV και CUV.

Η εξωτερική σχεδίαση του Mokka X προδίδει μία τολμηρή προσωπικότητα. Το νέο 'look' του εμπρός τμήματος αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Opel, με στοιχεία όπως η οριζόντια εμπρός μάσκα σε σχήμα φτερού και η δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED σε σχήμα “διπλού φτερού”. Η πρόσοψη είναι διαμορφωμένη με μεγαλύτερη ακρίβεια με κομψές, ανάγλυφες επιφάνειες και λιγότερα πλαστικά ένθετα. Αυτό χαρίζει στο Mokka X μεγαλύτερο εύρος, στιβαρότητα και αρρενωπότητα και συνεχίζεται πίσω με ένα ακόμα στοιχείο διπλού φτερού στα πίσω φώτα που επίσης διατίθενται με τεχνολογία LED. Το προφίλ διατηρεί τα ανάγλυφα, κομψά χαρακτηριστικά του, ενώ οι σπορ λεπτομέρειες με τις μυώδεις και αθλητικές γραμμές αναδεικνύονται από την κλασική 'λεπίδα' της Opel'.

Η καμπίνα του Mokka X είναι πλήρως ανανεωμένη με νέο ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη, ενώ δεσπόζουν οι οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών των συστημάτων infotainment νέας γενιάς. Συνολικά, το εσωτερικό εντυπωσιάζει τώρα με την σχεδιαστική λιτότητα με λιγότερους διακόπτες, καθώς πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται τώρα από 'capacitive' οθόνες αφής.

Το Mokka X θα είναι ένα από τα καλύτερα συνδεδεμένα οχήματα στην κατηγορία του. Δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink θα φέρουν τον κόσμο των smartphones στο αυτοκίνητο μέσω συστημάτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, η υπηρεσία Opel OnStar θα διατίθεται με το Mokka X από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η υπηρεσία συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης λειτουργεί σαν φύλακας άγγελος σε κάθε αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα μετατρέπει το Mokka X σε ένα ισχυρό 4G LTE Wi-Fi Hotspot (η υπηρεσία διατίθεται προς το παρόν σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Ισπανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες).

Η νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo (112 kW/152 hp) θα διατίθεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και προσαρμοζόμενο σύστημα AWD (εκπομπές CO2 και κατανάλωση μικτού κύκλου σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία: 154 g/km, 6,6 l/100 km).

Στον τομέα φωτισμού, οι μηχανικοί ακολούθησαν τη στρατηγική της Opel να κάνει τις καινοτόμες τεχνολογίες προσιτές στο ευρύ κοινό λανσάροντας τους προβολείς Adaptive Forward Lighting LED. Το νέο σύστημα AFL LED προσαρμόζει τα σχέδια φωτισμού των προβολέων σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Συνολικά, το νέο σύστημα περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές λειτουργίες/σχέδια φωτισμού.

Opel Astra

Οι πελάτες έχουν πειστεί από τα προσόντα των νέων Astra και Astra Sports Tourer αφού οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000. Αυτό επιβραβεύει τη διαδικασία εξέλιξης με στόχο την απόδοση του κάθε εξαρτήματος. Η 5θυρη έκδοση είναι μέχρι 200 kg και το Sports Tourer μέχρι 190 kg ελαφρύτερα από το προηγούμενο μοντέλο. Η αξιοσημείωτη μείωση βάρους έχει βελτιώσει θεαματικά την ευελιξία και κατανάλωση.

Η γκάμα κινητήρων του Astra παίζει μεγάλο ρόλο στην αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία: κάθε νέο Astra χρησιμοποιεί κάποια έκδοση της πλήρως ανανεωμένης γκάμας κινητήριων συνόλων Opel. Οι κινητήρες βενζίνης και diesel με κυβισμό μέχρι 1.600 κυβ. εκ. συνδυάζουν κορυφαία απόδοση με άριστη απόκριση. Στη Γενεύη θα κάνει ντεμπούτο ένας νέος κορυφαίος κινητήρας turbo diesel δύο σταδίων. Ο 1.6 BiTurbo CDTI αποδίδει 118 kW/160 hp και μέγιστη ροπή 350 Nm. Σε συνδυασμό με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, Start/Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, μειώνει την κατανάλωση του Sports Tourer στα 4,1 lit / 100 km (109 g CO2 / km – 108 g στο πεντάθυρο sedan).

Τόσο η 5θυρη έκδοση όσο και το Sports Tourer προσφέρουν αυξημένη ευρυχωρία εσωτερικού παρά το ότι οι εξωτερικές διαστάσεις στο 5θυρο έχουν μειωθεί ενώ στο Sports Tourer έχουν μείνει ίδιες. Μάλιστα οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν 35 mm και 28 mm αντίστοιχα περισσότερο χώρο για τα πόδια. Επιπλέον, το Astra Sports Tourer μπορεί να μεταφέρει περισσότερες αποσκευές – τώρα μέχρι 1,630 L, δηλαδή +80 L από πριν. Εξάλλου, η πρόσβαση στον πλούσιο χώρο αποσκευών γίνεται ευκολότερα χάρη στη νέα ηλεκτρική πίσω πόρτα που μπορεί να ανοίγει / κλείνει με μία απλή κίνηση πίεσης του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Τέλος, εκτός από το 5θυρο και το Sports Tourer, η Opel θα παρουσιάσει το αγωνιστικό Astra TCR στο διεθνές κοινό για πρώτη φορά στη Γενεύη. Ένας ισχυρός, 2λιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με 330 hp και μέγιστη ροπή 420 Nm παρέχει ισχύ στο νέο αυτοκίνητο τουρισμού. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλού μεταλλικού συμπλέκτη και ενός σειριακού, 6τάχυτου αγωνιστικού κιβωτίου με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (paddles) στο τιμόνι. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διπλής αποσύμπλεξης αυξάνει τη σταθερότητα στα κατεβάσματα σχέσεων. Δίσκοι 378 mm με 6-πίστονες δαγκάνες μπροστά και δίσκοι 265 mm με 2-πίστονες δαγκάνες πίσω φρενάρουν το όχημα. Ο οδηγός μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή πέδησης από το cockpit. Το αυτοκίνητο θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του σε αρκετά πρωταθλήματα TCR στα χέρια ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων μέσα στο 2016.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.