Οι «άγγελοι» μιλούν για την κόλαση της μόδας

Το ετήσιο show της Victoria’s Secret είναι το μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό fashion event του κόσμου. Η ομορφιά και η λάμψη των μοντέλων με τα φτερά στην πλάτη και τα μικροσκοπικά εσώρουχα, που ισορροπούν τα ψηλόλιγνα πόδια τους πάνω σε πανάκριβες γόβες - στιλέτο αποτελούν φαντασίωση όχι μόνο για τους άνδρες, αλλά γίνονται και μια άρρωστη φαντασίωση για τις γυναίκες που θέλουν να τους...

Το ετήσιο show της Victoria’s Secret είναι το μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό fashion event του κόσμου. Η ομορφιά και η λάμψη των μοντέλων με τα φτερά στην πλάτη και τα μικροσκοπικά εσώρουχα, που ισορροπούν τα ψηλόλιγνα πόδια τους πάνω σε πανάκριβες γόβες – στιλέτο αποτελούν φαντασίωση όχι μόνο για τους άνδρες, αλλά γίνονται και μια άρρωστη φαντασίωση για τις γυναίκες που θέλουν να τους μοιάσουν.

Πολλοί περιγράφουν τα εντυπωσιακά μοντέλα της Victoria’s Secret σαν σκληραγωγημένες αθλήτριες. Όμως δεν μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν διεκδικούν κάποιο μετάλλιο. Πρόκειται για μία επίδειξη εσωρούχων και τίποτα παραπάνω.

Παρολ’αυτά τα μοντέλα που καταφέρνουν να υπογράψουν το πολυπόθητο συμβόλαιο με την εταιρεία αισθάνονται ότι η τύχη τους χαμογέλασε. Το κάστινγκ της Victoria’s Secret είναι μια εξευτελιστική διαδικασία που οι υποψήφιες θα πρέπει ουσιαστικά να ικετεύσουν για να πάρουν μια θέση στην πασαρέλα των «αγγέλων». Τα κορίτσια αυτά έχουν κάνει όμως την πασαρέλα της εταιρείας το δικό τους προσωπικό «αμερικάνικο όνειρο».

Πριν λίγο καιρό, ο Ed Razek, επικεφαλής μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού είπε στη Vogue ότι δεν ήθελε διεμφυλικά μοντέλα στην επίδειξη, γιατί θα χαλούσαν τη «φαντασίωση». Στην ίδια συνέντευξη, είπε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την απεικόνιση γυναικών ενός ευρύτερου φάσματος μεγεθών και σχημάτων. «Πάντα αναρωτιέμαι γιατί να το κάνουμε αυτό;» είπε. «Πρέπει να το κάνουμε επειδή είναι το πολιτικώς ορθό; Μήπως παίρνουν τη θέση κάποιου που εργάστηκε σκληρά για ένα χρόνο και έκλαψε όταν διαπίστωσαν ότι του την πήραν;», είχε δηλώσει.

Οι άνθρωποι της μόδας θα πουν ότι η επίδειξη της Victoria’s Secret είναι ξεπερασμένη, ένα λείψανο, ένα προϊόν μιας περασμένης εποχής. Αλλά θα προσθέσουν ότι εξακολουθεί να έχει σημασία. «Κάνοντας αυτό το show θα μπορούσε να επιταχυνθεί ολόκληρη η καριέρα σου», είπε ένα μοντέλο στον Guardian, καθώς ανοίγει για τις επαγγελματίες του χώρου ευκαιρίες κι εκτοξεύει τις οικονομικές ανταμοιβές τους.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.