Η AFL-CIO καλεί τους Game Developers να συνδικαλιστούν.

"Αξίζει να συλλέξουμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη αξία της δουλειάς μας."Η AFL-CIO, η μεγαλύτερη...

“Αξίζει να συλλέξουμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη αξία της δουλειάς μας.”

Η AFL-CIO, η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στα 12,5 εκατομμύρια μέλη, έχει καλέσει τους Game Developers να συνδικαλιστούν.

Η επιστολή, η οποία γράφτηκε από τη γραμματέα-ταμία AFL-CIO Liz Shuler στο Kotaku, είναι “η πρώτη σημαντική δημόσια ανακοίνωση του ομίλου για την οργάνωση των προγραμματιστών παιχνιδιών”.

Ξεκινά αναφέροντας την αύξηση στο διπλάσιο του αριθμού των πωλήσεων των παιχνιδιών στις ΗΠΑ, που ανήλθε στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, περίπου 3,6 φορές περισσότερα από τη βιομηχανία ταινιών.

Αυτοί οι αριθμοί πωλήσεων, προσθέτει, είναι “κατασκευασμένοι από λεγεώνες ακούραστων προγραμματιστών παιχνιδιών”, οι οποίοι έχουν “δημιουργήσει νέους κόσμους, σχεδίασαν νέες προκλήσεις και μας έφεραν σε μια νέα εποχή διασκέδασης”.

Μετά από αυτό, η Shuler αναφέρει πώς “τα στελέχη είναι πάντα γρήγορα να καυχιούνται για το έργο σας”, και θέτει την ερώτηση: “Τι έχετε πάρει σε αντάλλαγμα”;

“Ενώ δημιουργείτε μερικά από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα της εποχής μας”, γράφει η Shuler. “Τσεπώνουν δισεκατομμύρια. Ενώ παλεύετε την εξάντληση και βάζετε την ψυχή σας σε ένα παιχνίδι, ο Bobby Kotick και ο Andrew Wilson γιορτάζουν την ‘επιτυχία τους'”.

“Έχουμε ακούσει τις οδυνηρές ιστορίες εκείνων που είναι πρόθυμοι να μιλήσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός προγραμματιστή που επισκέφθηκε τα επείγοντα περιστατικά τρεις φορές πριν από την απόλυση του. Οι προγραμματιστές στη Rockstar Games μοιράστηκαν πρόσφατα ιστορίες για υπερωρίες που κράτησαν μήνες και χρόνια για να ικανοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις της διοίκησης, παρέχοντας ένα παιχνίδι που ‘έφερε’ στα αφεντικά τους 725 εκατομμύρια δολάρια στις τρεις πρώτες ημέρες.”

Ζητά τη στιγμή αλλαγής και λέει ότι αυτό θα συμβεί μόνο όταν “κερδίσεις το πάνω χέρι συνδυάζοντας τις δυνάμεις σε μια ισχυρή ένωση”.

Ο Shuler τελειώνει λέγοντας: “Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην οικογένεια των συνδικάτων μας. Είτε σερβίρουμε καφέ στη Σάντα Μόνικα, είτε καθαρίζουμε τραπέζια στο Σικάγο, είτε εξορύσσουμε άνθρακα στη Δυτική Βιρτζίνια, αξίζουμε να μην συλλέγουμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη αξία της εργασίας μας.”

Αυτές οι συνδικαλιστικές συζητήσεις ήρθαν στο προσκήνιο το 2018 και φέτος, με τόσο τραγικές στιγμές όπως αυτές της Telltale Studios που έκλεισε και απέλυσε το προσωπικό της με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση, της Activision-Blizzard που απέλυσε πάνω από 800 υπαλλήλους εν μέσω “καθαρού ρεκόρ εισοδήματος” και του συν-ιδρυτή της Rockstar Dan Houser που αναφέρει πως μέλη της ομάδας του εργάζονται “100 ώρες την εβδομάδα”.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.