Χάλκινο μετάλλιο η Παπαδημητρίου στο διπλό κορασίδων του γαλλικού όπεν

Θα γίνουν συνήθεια στο τέλος τα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στα διεθνή όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης των νεαρών ηλικιών. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρόσθεσε ένα ακόμα στη συλλογή της αυτή τη φορά στη Γαλλία.

Θα γίνουν συνήθεια στο τέλος τα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στα διεθνή όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης των νεαρών ηλικιών. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρόσθεσε ένα ακόμα στη συλλογή της αυτή τη φορά στη Γαλλία. Στο τουρνουά της βαθμίδας Premium, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μετς, η 15χρονη πρωταθλήτρια κατέκτησε την 3η θέση στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς. Άρχισαν ως 3ο φαβορί του ταμπλό, προχώρησαν με τρεις νίκες και στον αγώνα για την είσοδο στον τελικό   κάμφθηκαν με 3-1 σετ από το 2ο φαβορί, ένα ιαπωνικό ζευγάρι, που έφτασε αργότερα στην κατάκτηση της πρωτιάς. Στο ίδιο αγώνισμα είχε ξένη συμπαίκτρια και η Χρυσή Φωτιάδου. Η πρωταθλήτρια από τη Φλώρινα και η Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16. Τα κορίτσια έκαναν γερά τεστ σ’ ένα ακόμα δυνατό τουρνουά του World Junior Circuit και τώρα θα μεταβούν στο Βέλγιο για το όπεν του Σπα, που γίνεται από τις 15 μέχρι τις 19 του μήνα. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν στη Γαλλία και θα συνεχίσει και στη γειτονική χώρα η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε.

Η Παπαδημητρίου και η Αράποβιτς, δύο αθλήτριες με πολύ υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Under 15 (18 και 5 αντίστοιχα), έχουν συνεργαστεί και σε άλλα τουρνουά. Είχαν καλά πλασαρίσματα και τώρα κατάφεραν να φτάσουν πρώτη φορά και στο βάθρο των νικητών. Αφού το Σάββατο προχώρησαν στον 2ο γύρο του διπλού σήμερα συνέχισαν με δύο ακόμα νίκες για να εξασφαλίσουν το μετάλλιο. Στη 16άδα απέκλεισαν με οριακή νίκη 3-2 τις Μπριάνα Μπούργος/Ανάγια Πάτελ από το Πουέρτο Ρίκο και την Αγγλία αντίστοιχα με 3-2 σετ (12-10, 9-11, 12-10, 14-12) και στην 8άδα τις Ρουμάνες Ιοάνα Σινγκορζάν/Έβελιν Ούνγκβαρι με 3-1 σετ (11-6, 11-8, 10-12, 11-6). Στα ημιτελικά συνάντησαν τις Γιαπωνέζες Κάχο Ακάε/Σακούρα Γιοκόι, που προχωρούσαν από τη βάση του ταμπλό. Πήραν το 1ο σετ, ήταν απολύτως ανταγωνιστικές και στα επόμενα, αλλά ηττήθηκαν με 3-1 σετ και αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο (11-9, 8-11, 9-11, 6-11).

Στο διπλό κορασίδων συνέχιζαν σήμερα και η Φωτιάδου με τη Λουτζ. Στον γύρο των «16» είχαν πολύ δύσκολο απέναντι στο ίδιο ιαπωνικό ζευγάρι και δεν μπόρεσαν να πιέσουν. Έχασαν με 3-0 σετ (2-11, 7-11, 4-11) και να σημειωθεί ότι στο τέλος Ακάε και Γιοκόι πήραν το τρόπαιο νικώντας στον τελικό με 3-0 και τις Πριτίκα Παβάντε/Έλενα Ζαχαρία (Γαλλία/Ρουμανία).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.