«Χαρούμενοι που ξεμπλέξαμε με τον Καβακά»!

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δηλώσεις του μέχρι πρότινος προπονητή της, Τίμου Καβακά εξέδωσε τη Μεγάλη Τρίτη η διοίκηση του Πλατανιά.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δηλώσεις του μέχρι πρότινος προπονητή της, Τίμου Καβακά εξέδωσε τη Μεγάλη Τρίτη η διοίκηση του Πλατανιά.
Οι Χανιώτες τον κατηγορούν, μεταξύ άλλων, ότι λειτούργησε παρασκηνιακά για να φύγει από τον σύλλογο και εύχονται… καλό κουράγιο στους ανθρώπους της νέας του ομάδας, της Κέρκυρας!

Αναλυτικά: «Τόσο καιρό είχαμε αποφασίσει να μην εκφραστούμε για ό,τι αφορά τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας μας, Τιμόθεο Καβακά. Ωστόσο, στην παράκρουση των δηλώσεών του, η συνείδησή μας, μας υποχρεώνει να “απαντήσουμε” σε ανάλογο ύφος. Αφού ο κ. Καβακάς αποδεικνύει ανά το πανελλήνιο πια ότι δεν σέβεται ούτε την ομάδα στην οποία εργάστηκε τους προηγούμενους μήνες και ήταν αυτή που εν τέλει τον ανέδειξε ούτε τους ανθρώπους που τον πλήρωναν ούτε την κοινωνία των Χανίων η οποία τον αντιμετώπισε με συμπάθεια, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να σιωπήσουμε και αυτό το γεγονός να εκληφθεί ως αδυναμία.

Ο κύριος Καβακάς είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Πρόκειται για άνθρωπο, ο οποίος στο όνομα του χρήματος και του προσωπικού του συμφέροντος, θυσιάζει τα πάντα. Το ίδιο έπραξε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενώ είχε συμφωνήσει με την ομάδα μας και είχε εισπράξει μία γενναία προκαταβολή, μας παράτησε στα κρύα του λουτρού για να πάει ν’ αναλάβει βοηθός προπονητή στην ομάδα της Λάρισας. Κάτι ανάλογο φρόντισε να κάνει και τώρα, προετοιμάζοντας υπογείως το έδαφος και λειτουργώντας παρασκηνιακά ώστε να φύγει από τον Πλατανιά και να πάει στην Κέρκυρα.

Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς, το διάστημα που προέκυψε η κρίση με το θέμα του προπονητή, ζήτησε ως όφειλε εξηγήσεις από τον κ. Καβακά και για τις συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων οι δύο εντός έδρας και για την πτωτική πορεία που παρουσίαζε η ομάδα μας αλλά και για τα εξόφθαλμα λάθη του που είχε δει όλη η Ελλάδα. Αφού την πρώτη μέρα της κλήσης του στο Συμβούλιο είχε φροντίσει να μας σνομπάρει, ως “επαγγελματίας” άλλωστε του είδους και να μην παραβρεθεί (!), την επομένη που επαναλήφθηκε η διαδικασία, αρνήθηκε με έναν εντελώς θρασύτατο τρόπο να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση. Αν υπολογιστεί και ότι στα συνεχόμενα τηλεφωνήματα του Προέδρου της ομάδας μας, κ. Βαρουξάκη, από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και έπειτα, ο κ. Καβακάς προτιμούσε να μην απαντάει, σχηματίζεται ένα συμπέρασμα που δικαιώνει την κρίση μας ότι ο άνθρωπος αυτός, προσχεδίαζε την αποχώρησή του από τον Πλατανιά μελετημένα.

Κατά συνέπεια, ο κ. Καβακάς φρόντισε από μόνος του με τις πράξεις και τις ενέργειές του να οδηγήσει τα πράγματα εκεί όπου κατά βάθος επιζητούσε και επεδίωκε. Άλλωστε αν σεβόταν την ομάδα μας και τους ποδοσφαιριστές της, δεν θα είχε φερθεί τόσο απαράδεκτα σε ό,τι αφορά και τους συνεργάτες του, τους οποίους φρόντισε επίσης να “αρπάξει” από τον Πλατανιά, μην λογαριάζοντας κανέναν και τίποτε.
Βέβαια, η αποχώρηση του ίδιου αλλά και του κ. Τσακαλίδη μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας, στο σύνολό τους, δηλαδή ακόμα και αυτοί που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ήταν στο “κόκκινο” αν όχι “καμένοι”, όπως άλλωστε κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι! Η ομάδα κ. Καβακά, η αλήθεια είναι ότι ξεφούσκωσε όπως ξεφούσκωσε και πέρσι, κατά συνέπεια όλα όσα λέτε, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Δεν είναι κακό κ. Καβακά ν’ αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να αναγνωρίζετε τα λάθη σας, αλλά βλέπετε, ο αλαζονικός σας χαρακτήρας δεν σας επιτρέπει να δείτε την πραγματικότητα, η οποία για εσάς είναι ότι φταίνε πάντοτε οι άλλοι και ποτέ εσείς.

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα θέλουμε να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις μας για μεταγραφές παίρνονται με γνώμονα την οικονομική συγκυρία που επικρατεί στην κοινωνία αλλά και τη φιλοσοφία ν’ απλώνουμε το χέρι μας εκεί που φτάνει. Ο κ. Καβακάς, ως γνήσιος σπάταλος, μπορεί να θεωρεί ότι θα έπρεπε να πράττει το ίδιο και η διοίκηση της ομάδας μας, ωστόσο εμείς αποφύγαμε συνειδητά να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία, όταν τα φετινά έσοδα δεν πρόκειται να φτάσουν ούτε στο μισό τον συνολικό προϋπολογισμό των εξόδων. Τώρα, το αν εμείς πράξαμε λανθασμένα, το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου, καλώντας τον όμως να ανατρέξει στο τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου ομάδες με τεράστια ιστορία διαλύονται. Παρόλα αυτά, πήραμε στον κ. Καβακά ό,τι μας υπέδειξε ο ίδιος τον Ιανουάριο, πάλι δηλαδή δεν λειτουργήσαμε κατά το δοκούν ενώ μετά από προτάσεις μάνατζερ δοκιμάστηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, ορισμένοι από τους οποίους θα θέλουν να ξεχάσουν αυτή την εμπειρία που έζησαν με τον υπερόπτη κ. Καβακά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεμπλέξαμε από τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος όσο αναγνωρίζουμε πως είναι ικανός άλλο τόσο είναι αδύναμος να διαχειριστεί ώριμα αγωνιστικές κρίσεις. Πρόκειται για κλασική περίπτωση ανθρώπου που το εγώ του είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Η ομάδα μας δεν μπορούσε άλλο να τον ανεχθεί και αισθανόμαστε δικαιωμένοι που δεν συνεχίζει σε εμάς.
Καλό κουράγιο στην Κέρκυρα…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.