Η τοποθέτηση του Γιώργου Μορφέση για την Μαργαρίτα Πλευρίτου

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών δίνει την δική του εξήγηση για τον λόγο που η MVP του Πρωταθλήματος δεν βρίσκεται στις κλήσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Διονύσης Στρούμπος
20/06/2019 • 12:13
Ο Γιώργος Μορφέσης
  • shares
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών δίνει την δική του εξήγηση για τον λόγο που η MVP του Πρωταθλήματος δεν βρίσκεται στις κλήσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 
Όπως ήταν λογικό η μη κλήση της Μαργαρίτας Πλευρίτου προκάλεσε πολλές συζητήσεις. 
Το Novsports.gr και ο Διονύσης Στρούμπος μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το θέμα αυτό ώστε να παρουσιαστεί και η άλλη πλευρά του νομίσματος. 

Γιώργος Μορφέσης:

"Θα σου πω την δική μου τοποθέτηση, όχι μόνο για την Μαργαρίτα, αλλά για όλες τις αθλήτριες της Εθνικής που κόπηκαν ή που επιλέχθηκαν. 

Στην Εθνική ομάδα γυναικών επιλέγονται οι αθλήτριες που βρίσκονται, τη χρονική στιγμή της επιλογής, στην καλύτερη κατάσταση, σύμφωνα πάντα με την απόδοση στην προπόνηση, με την εξέλιξη στη θέση που αγωνίζονται και σε αυτό που ζητάμε στις Εθνικές ομάδες.
 Επίσης σύμφωνα με τη διαφαινόμενη αλλαγή της τακτικής λόγω των νέων κανονισμών. Στο τελευταίο θα έχω καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη άποψη όταν θα αγωνιστούμε με τους νέους κανονισμούς. 

Είχα εξηγήσει στις αθλήτριες ότι λόγω της φύσης της προετοιμασίας θα πρέπει για πρώτη φορά να δώσω τα ονόματα της αποστολής της ομάδας πολύ νωρίς (στις δύο πρώτες εβδομάδες) και μέχρι την 7η Ιουνίου εξαιτίας των εισιτηρίων που έπρεπε να κλειστούν. 

Αυτά όλα τα εξήγησα στα κορίτσια και φυσικά στην ίδια την Μαργαρίτα και δεν σου κρύβω πως για μένα ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα συμπεριφοράς, διότι ήταν άψογη, όπως άλλωστε κάθε φορά που αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα από το 2012. 

Δεν έμεινε μόνο η Μαργαρίτα έξω όμως, έμειναν αθλήτριες όπως η Διαμαντοπούλου, βασικό μέλος από το 2013, η Ελληνιάδη και η Μυριοκεφαλιτάκη που επίσης έκαναν πολύ καλό πρωτάθλημα. 
Ενόψει της πολύ δύσκολης επόμενης χρονιάς είναι στο χέρι των κοριτσιών που κόπηκαν να εμφανιστούν καλύτερες σε τομείς που υστερούν. Μετά από καιρό υπάρχουν αθλήτριες που θα μπορούσαν να είναι στην 13άδα και δεν είναι κι αυτό μόνο καλό είναι αλλά και δύσκολο για τον προπονητή". 

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One