Άτρωτος (video)

Με άμυνα για... σεμινάριο και τετράδα... φωτιά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βιτόρια, καθώς επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 82-76 της Λαμποράλ Κούτσα και διπλασίασε τις νίκες του στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Με άμυνα για… σεμινάριο και τετράδα… φωτιά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βιτόρια, καθώς επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 82-76 της Λαμποράλ Κούτσα και διπλασίασε τις νίκες του στο Top-16 της Ευρωλίγκας.  

Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο και ένα διάστημα στην τρίτη περίοδο, όπου επέτρεψαν στους Βάσκους να πλησιάσουν στο σκορ, κυριάρχησαν κατά κράτος χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, αλλά και στην υπομονή (17 ασίστ έναντι 9 των γηπεδούχων) που έδειξαν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και έφτασαν εύκολα στη νίκη. 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία είχε εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στις βολές (22/24) ήταν ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους. 17 πρόσθεσε ο Χάντερ, 15 ο Πρίντεζης και 14 ο Μάντζαρης, ο οποίος πάντως ήταν εξαιρετικός και αμυντικά. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάικ Τζέιμς με 16 πόντους. 

Σε ρηχά νερά σε σχέση με τις τελευταίες του εμφανίσεις, κινήθηκε ο επηρεασμένος από το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 12 πόντους (10/10 βολές) και 7 ριμπάουντ

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως νωθρά στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την Λαμποράλ που πήρε πολύ ενέργεια από τον κόσμο της και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-3, όμως όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα, επέβαλε για τα καλά τον ρυθμό του. Με μπροστάρηδες στην επίθεση τον Μάντζαρη (2/2 τρίποντα) αρχικά και τον Χάντερ στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σερί 7-0, πήραν το προβάδισμα (7-10) και όσο περνούσε η ώρα διεύρυναν τη διαφορά (12-20). Την ίδια ώρα, οι Βάσκοι προσπαθούσαν να «ταΐσουν» τον Μπουρούση μέσα στη ρακέτα για να βρουν σκορ, όμως ο Έλληνας σέντερ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 24-18.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετώπισε επιθετικά προβλήματα, τα οποία εκμεταλλευτήκαν οι γηπεδούχοι και μείωσαν στον πόντο (28-29), ωστόσο η συνέχεια για τη Λαμποράλ δεν ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός είχε ξανά απαντήσεις. Με μπροστάρη αυτή τη φορά τον Πρίντεζη και την άμυνα του να «σπάει» κόκκαλα, απάντησε με σερί 8-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με +9 (28-37). Ο Πλάνινιτς από τη γραμμή των βολών έδωσε κάποιες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι των γηπεδούχων, ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε με το ίδιο… νόμισμα, ξέφυγε ακόμη και με +11 (32-43) και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 43-34.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια… αγριεμένος. Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα και επιθετικό κρεσέντο από τον Πρίντεζη, έτρεξε επιμέρους σκορ 12-4 και ξέφυγε με διαφορά 17 πόντων (38-55), δείχνοντας πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Η Λαμποράλ Κούτσα, πάντως, δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει… λευκή πετσέτα και έκανε την αντεπίθεση της. Εκμεταλλευόμενη την αμυντική χαλάρωση των «ερυθρόλευκων», έτρεξε ένα σερί 11-0 και μείωσε σε 49-55, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα time out. Ο Σπανούλης έδωσε επιθετική «ανάσα» στην ομάδα του, όμως οι Βάσκοι και πιο συγκεκριμένα ο Τζέιμς είχε βρει ρυθμό και με καλάθι του στην εκπνοή της τρίτης περιόδου μείωσε σε 56-62 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. 

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν πτοήθηκε από την αντεπίθεση της Ισπανικής ομάδας και μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς. Με σημείο αναφοράς την άμυνα του, αφού κράτησε τους Βάσκους χωρίς πόντο για περισσότερα από τρία λεπτά, έτρεξε σερί 8-0 και έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (58-70). Η ομάδα του Περάσοβιτς, αυτή τη φορά, δεν είχε απάντηση και ο Ολυμπιακός διατηρούσε με σχετική άνεση διαφορά ασφαλείας (70-82). Στο τελευταίο δίλεπτο οι Πειραιώτες, κατέβασαν… ταχύτητα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και με ένα σερί 6-0 μείωσαν στο τελικό 76-82.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82

Λαμποράλ Κούτσα (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 16, Κοζέρ 7, Πλάνινιτς 4, Σενγκέιλα 7, Χάνγκα 7, Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7, Ντιόπ 4, Τίλι 7, Άνταμς 5, Κορμπάτσο.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 15, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 14 (3), Χάκετ 4.

Live Blog Λαμποράλ Κούτσα – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.