«Σημαντικό ότι κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι»

Ικανοποιημένος με την φετινή πορεία του Κολοσσού εμφανίστηκε ο Άρης Λυκογιάννης, αφού όπως υποστήριξε η ομάδα της Ρόδου παρότι έχει ρίξει το μπάτζετ κινείται στα επίπεδα της περσινής χρονιάς.

Ικανοποιημένος με την φετινή πορεία του Κολοσσού εμφανίστηκε ο Άρης Λυκογιάννης, αφού όπως υποστήριξε η ομάδα της Ρόδου παρότι έχει ρίξει το μπάτζετ κινείται στα επίπεδα της περσινής χρονιάς. 

Ο Έλληνας προπονητής μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα της Ρόδου, εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο σε ματς με μικρότερες ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης:

Για τη σύγκριση του φετινού Κολοσσού με τον περσινό: «Δεν θα έλεγα ότι ο Κολοσσός είναι ομαδάρα. Η περσινή ομάδα που είχαμε ήταν ομαδάρα και θεωρώ ότι αν είχαμε στη φανέλα ένα μεγαλύτερο brand name ενδεχομένως να τερματίζαμε στην πρώτη τετράδα ή πεντάδα. Φέτος παρότι μειώσαμε το μπάτζετ και ήρθαν παιδιά που δεν έχουν την ίδια ποιότητα και εμπειρία, κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό». 

Για τις οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου: «Μετά την τελευταία χρονιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπήρχε ένα μεγάλο άνοιγμα στην ομάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι άνθρωποι της ΚΑΕ έχουν κλείσει ασύλληπτες τρύπες, αφού υπήρχε μια ζημιά που έφτανε το 1 εκατ. ευρώ. Το μπάτζετ έπεφτε διαρκώς για να καλυφθεί η ζημιά». 

Για το έργο της διοίκησης: «Οι κ.κ. Κουγιός και Χατζηλαζάρου είναι οι βασικοί χρηματοδότες της ομάδας, αλλά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που βοηθούν, όπως και τοπικοί επιχειρηματίες που συμβάλλουν σε πράγματα όπως το φαγητό ή η διαμονή». 

Για τη βοήθεια του κόσμου:
«Η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την προσπάθεια, αλλά η Ρόδος είναι ένα νησί που παρουσιάζει έναν μικρό κορεσμό για το μπάσκετ. Ο κόσμος έχει δει το πικ της ομάδας από τη στιγμή που έφτασε στην τρίτη θέση πριν μερικά χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να μην έρχονται κόντρα στις μικρότερες ομάδες στο γήπεδο. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει και σε άλλες ομάδες της περιφέρειας, με εξαίρεση κάποιες έδρες όπως του Αρκαδικού, που είναι νεοφώτιστος». 

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League:
«Τα οικονομικά δεδομένα έχουν πέσει, συνεπώς η ποιότητα των ξένων που έρχεται εδώ δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχει κορυφαία επίπεδο προπονητών και αυτό κάνει το επίπεδο ανταγωνισμού πολύ μεγάλο. Συν τοις άλλοις, τρεις ομάδες που είχαν μεγάλα προβλήματα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης, κάνουν μεγάλη προσπάθεια να πλησιάσουν τους δύο μεγάλους». 

Για την εξαιρετική πορεία του Άρη με Χάγκινς και Γουότερς που ο ίδιος είχε φέρει στην Ελλάδα για τον Κολοσσό:
«Για μένα αυτό είναι ευχαρίστηση. Ο Άρης κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω Δημήτρη Πρίφτη. Είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί με οικονομικά δεδομένα μεγαλύτερα από πέρσι, αλλά όχι που να πλησιάζουν Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, ούτε καν την ΑΕΚ. Έγιναν στοχευμένες κινήσεις στους ξένους, με δύο καλούς ξένους όπως οι Γουάιτ και ΜακΝίλ, αλλά και τους Χάγκινς και Γουότερς που ήξεραν καλά την κατηγορία. Πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θεωρώ πως ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα. Βαθμολογικά είναι πίσω από την ΑΕΚ, από την οποία χάσαμε, αλλά θεωρώ πως ο Άρης είναι καλύτερος». 

Για τη φιλία του με τον αείμνηστο Βασίλη Σακόπουλο: «Ο Σακόπουλος για μένα ήταν πάνω από όλα φίλος κι όταν μιλάμε για σχέση παράγοντα-προπονητή, το να μιλήσεις για φιλία αγγίζει τα όρια του αδύνατου. Παρότι ήταν ένας δύσκολος χαρακτήρας, βρήκαμε έναν κώδικα επικοινωνίας από την πρώτη στιγμή που συνεργαστήκαμε στον Σπόρτιγκ. Παρακολουθούσε τα πάντα, από την Α’ ΕΣΚΑ μέχρι τη μεγάλη κατηγορία, ζούσε κι ανέπνεε για το παιχνίδι. Έχω μεγάλη εκτίμηση στη γνώση του για το μπάσκετ, για το πώς πρέπει να χτίζονται και να λειτουργούν οι ομάδες, παρότι πολλές φορές τσακωθήκαμε. Με βοήθησε απίστευτα, μέσα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.