Ένα… κι ένας (video)

Με το «φτωχό», αλλά πολύτιμο 1-0 η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά στα Περιβόλια και θέλει έναν βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αν δεν αλλάξει κάτι στις δικαστικές αίθουσες.

Με το «φτωχό», αλλά πολύτιμο 1-0 η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά στα Περιβόλια και θέλει έναν βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αν δεν αλλάξει κάτι στις δικαστικές αίθουσες. Ο Χριστοδουλόπουλος λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα , που αποδείχθηκε «χρυσό» για την Ένωση.

Στα αμυντικά του καθήκοντα περιορίστηκε ο Πλατανιάς, καταφέρνοντας να κρατήσει το σκορ, αλλά και γνωρίζοντας ακόμη μία ήττα λίγο πριν πει «αντίο» στη Σούπερ Λιγκ.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-5-1 του Χατζηνικολάου, ο Κλιάιτς ήταν στην εστία και οι Ουές, Ντικαμονά, Βάντερσον, Νίλι από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ο Μάλσα είχε ρόλο κόφτη, με τους Πατράλη, Στανισάβλιεβιτς εσωτερικούς χαφ, τους Παπανικολάου, Ενσικουλού στα άκρα και τον Κασάλιτσα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χιμένεθ προτίμησε το πιο επιθετικό 4-2-3-1, με τον Τσιντώτα τερματοφύλακα, τους Μπακάκη (δεξιά), Λόπες μπακ και τους Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Σιμόες, Γαλανόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Αραούχο, ο οποίος ήταν η αιχμή του δόρατος.

Όχι και τόσο εύκολα

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή τα ηνία, είχε στο πρώτο ημίχρονο 68% κατοχή της μπάλας και 10 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 1 των γηπεδούχων, όμως δυσκολεύτηκε αρχικά να βάλει δύσκολα στον Κλιάιτς και τελικά να τον νικήσει. Στο 4′ ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά για την επόμενη καλή φάση πέρασε αρκετή ώρα.

Στο 29′ ο Μπακασέτας κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε με το δεξί από την περιοχή, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε «όχι» με το πόδι. Στην επόμενη φάση ο Κασάλιτσα με διαγώνιο σουτ δεν ανησύχησε καν τον Τσιντώτα στη μοναδική τελική του Πλατανιά στο ημίχρονο και στο 39′ ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ.

Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο άλλαξαν την μπάλα και ο πρώτος με προβολή από τη μικρή περιοχή έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ σε καίριο χρονικό σημείο.

Έπεσε ο ρυθμός

Η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική. Η ΑΕΚ κράτησε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ποτέ τον Κλιάιτς. Ως έναν βαθμό είχε στο μυαλό της να αποφύγει να ρισκάρει, αφού είχε το προβάδισμα, αλλά από ένα σημείο και μετά αυτό που έδειχναν οι «κιτρινόμαυροι» εκνεύρισε μέχρι και τον Χιμένεθ.

Είναι σημαντικό, βέβαια και το ότι ο Πλατανιάς έβαλε μόνο μια φορά δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Στο 65′, όταν ο Ντικαμονά με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και πλασέ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Τσιντώτα σε δύσκολη επέμβαση.

Μόνο ο Λαμπρόπουλος

Η ομάδα του Χατζηνικολάου γνώριζε ότι αν ανοιχτεί αναζητώντας για λόγους γοήτρου την ισοφάριση, θα έδινε χώρους στην αντίπαλο και θα είχε προβλήματα. Αρκέστηκε έτσι στο να μη δεχθεί άλλο τέρμα, κάνοντας με τη σειρά «κακό» στον ρυθμό του αγώνα.

Δύο φάσεις μόνο έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αμφότερες από στημένα και με πρωταγωνιστή τον Λαμπρόπουλο. Στο 84′ με σουτ μετά από κόρνερ ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης δε βρήκε στόχο, όπως ούτε στο 88′ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου, 4-5-1): Κλιάιτς – Ουές, Ντικαμονά, Βάντερσον, Νίλι – Παπανικολάου (82′ Σινγκ), Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς (85′ Αγγελόπουλος), Ενσικουλού – Κασάλιτσα (75′ Ουντότζι)  

ΑΕΚ (Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας – Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Χριστοδουλόπουλος (56′ Γκάλο), Μασούντ (68′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (90′ Χουλτ) – Αραούχο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.