Συναδινός: «Εσείς είστε το μέλλον του ελληνικού πόλο»

Από τους πρώτους που έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να υποδεχθούν τους έφηβους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του πόλο, ήταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.
20/08/2018 • 22:38
Συναδινός
  • shares
Από τους πρώτους που έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να υποδεχθούν τους έφηβους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του πόλο, ήταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. 

Ο γγΑ περίμενε την ελληνική αποστολή εντός του αεροδρομίου, στην κορδέλα παραλαβής των αποσκευών και, μαζεύοντας γύρω του τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κραβαρίτη, και τους παίκτες του, τους ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτείας, με τα εξής λόγια: 

«Ευχαριστούμε γιατί πετύχατε μία σπουδαία νίκη! Συνεχίσατε την παράδοση του αθλήματος που φέρνει σπουδαίες νίκες. Να ξέρετε ότι έχετε πετύχει μια μεγάλη διάκριση! Τώρα θα πρέπει να συνεχίσετε την προσπάθεια. Η αθλητική σταδιοδρομία σας δεν τελειώνει εδώ. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή, γιατί εσείς αποτελείτε τη βάση της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Υπάρχει συνέχεια. Έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς και πολλές άλλες διοργανώσεις. Κι εσείς θα είστε αυτοί που θα αποτελέσετε τον κορμό των εθνικών ομάδων στο μέλλον».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, δήλωσε εν συνεχεία, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή, τον Δημήτρη Κραβαρίτη, και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και στην Ομοσπονδία για αυτή την τεράστια επιτυχία. Νομίζω πως είναι παράδοση το ελληνικό πόλο να βρίσκεται στις παγκόσμιες κορυφές. Τα παιδιά ήταν συνεπείς σε αυτό το ραντεβού. Είναι μία ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία που είναι και οδηγός για τα άλλα αθλήματα, ώστε να αξιοποιήσουν το μεγάλο ταλέντο των αθλητών μας και να έχουν ανάλογες επιτυχίες. Προστίθεται και αυτή η επιτυχία σε αυτό το μαγικό καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού, όπου όλες οι εθνικές ομάδες και αθλητές/αθλήτριες είτε είχαν πολύ καλές επιδόσεις, είτε κατέκτησαν παγκόσμιες νίκες. Όλα τα παιδιά είναι πολύ άξια και σηματοδοτούν ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό».

Πώς θα σταθεί η Πολιτεία αρωγός στους «χρυσούς» έφηβους που κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου; «Τα παιδιά αυτά μπορούν να απολαμβάνουν ό,τι προβλέπει η νομοθεσία σε ατομικό επίπεδο. Μπορούν να απολαμβάνουν την ένταξή τους σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, την εργασία ή κάποιες οικονομικές επιβραβεύσεις, κάποια πριμ. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να φροντίζει να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε όλες οι Ομοσπονδίες να μπορούν να οργανώνουν σωστά τα θέματά τους. Η ελληνική Πολιτεία φροντίζει εδώ και 3 χρόνια να υπάρχει μία σταθερή χρημοτοδοτική ροή και μάλιστα σε συνθήκες όχι εύκολες, σε συνθήκες κρίσης. Όλες οι Ομοσπονδίες ήξεραν πόσα χρήματα θα πάρουν και βέβαια ήξεραν ότι θα τα πάρουν στην ώρα τους. Το δεύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, κυρίως για την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση, είναι να συντηρήσουμε τα κολυμβητήρια. Πολλά κολυμβητήρια έχουν προβλήματα. Έχουμε δρομολογήσει τη δημιουργία νέων κολυμβητηρίων. 

Επισκευάζουμε και συντηρούμε τα παλιά κι εκεί νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται. Το Ποσειδώνιο το επιδιορθώσαμε, το κολυμβητήριο των Ιωαννίνων είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το ίδιο και το "Πεπανός" στην Πάτρα. Εντός των ημερών, μάλιστα, ο υπουργός θα κάνει και συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις εθνικές ομάδες της υδατοσφαίρισης. Εξετάζουμε πάρα πολλές λύσεις. Έχουμε σχεδόν έτοιμη τη λύση του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού χωριού, το οποίο θα το ξαναπάρει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Βρίσκεται στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εργασίας από τότε που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι δεξαμενές του Αγίου Κοσμά, εκεί δηλαδή που έκαναν προπόνηση οι εθνικές ομάδες, θα αντικατασταθούν στην καινούρια αθλητική εγκατάσταση που θα γίνει στο Ελληνικό. Δεν θα χάσει η κολύμβηση καμία από τις υπάρχουσες υποδομές. Θα τα βάλουμε όλα τα αγωνίσματα, ανεξάρτητα αν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ή δεν είναι. Δεν υπάρχουν αθλήματα μικρά και μεγάλα. Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα. Υπάρχουν αθλήματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του Έλληνα και στις κλιματικές μας συνθήκες και μας ενδιαφέρει αυτά να αναπτύσσονται» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Στο τέλος, ο γγΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές και μαθήτριες της 3ης δημοτικού, λέγοντας: «Γίνεται ήδη μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες. Πέρυσι κολύμπησαν 45 χιλιάδες παιδιά. Τι καλύτερο για μια Ομοσπονδία, όταν κάθε χρόνο τόσες χιλιάδες παιδιά μαθαίνουν να μην πνίγονται, άρα δημιουργείται και μία βάση για τα σωματεία και για το αθλητικό δυναμικό την αυριανή ημέρα».
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/07/2019 • 07:03

Φιλοξενούμενοι με υψηλές βλέψεις σε Δανία, Σουηδία και Ολλανδία

Ικανές να πάρουν αυτό που θέλουν, παρότι παίζουν σε δύσκολες έδρες, είναι η Τζουργκάρντεν και η Μπάνικ Οστράβα. Σε ρόλο αουτσάϊντερ παίζουν ο Παναθηναϊκός με τον Άγιαξ και η Λϊγκμπι όμως ότι καταφέρουν παραγωγικά θα έχει αξία..