Τουρκία: Φρένο στην παροχή αερίου προς Ελλάδα

Σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα προχώρησε σήμερα Τρίτη η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα προχώρησε σήμερα Τρίτη η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν στο πρακτορείο ότι η εμπλοκή αποδίδεται στις κινήσεις της Τεχεράνης αλλά και του Αζερμπαϊτζάν που έχουν προκαλέσει ευρύτερα εμπόδια στην αγορά φυσικού αερίου.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν επίσης ότι διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Τουρκία και αποκαλύπτουν ότι καταγράφεται σημαντική μείωση στην παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν στην Τουρκία. “Τεχνικά προβλήματα είναι η αιτία για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν” αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Επισημαίνεται ότι η Τουρκία εισάγει 6,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν, που αντιστοιχεί στο 16% της εγχώριας κατανάλωσης. Επίσης, εισάγει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Ιράν. Η Άγκυρα και η Τεχεράνη, όμως, αυτήν τη στιγμή έχουν εμπλακεί σε διένεξη ως προς την τιμή του φυσικού αερίου.

Πηγή: marketbeast.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.