Ο ΠΑΟΚ θέλει τίτλο κι ο (άγνωστος) θρύλος υπομονή!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τους οιωνούς τίτλου του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που μέχρι να βρει χημεία θα δεχθεί κι άλλα... χαστούκια όπως αυτό με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και θέλει υπομονή.

Φυσικά κι όταν ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το 7 στα 7 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ειδικά όταν περνάει από την παραδοσιακά γι αυτόν εχθρική έδρα του Άρη και μάλιστα με ανατροπή.

Κι οι οιωνοί τίτλου για τον δικέφαλο συνεχίζονται με τους δύο Αλέξανδρους, τον Πρίγιοβιτς και τον Πασχαλάκη, να τους υπογράφουν από αγώνα σε αγώνα.

Φυσικά και η ΑΕΚ είναι το δεύτερο φαβορί, που θα επιδιώξει να ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ, αφού πέρυσι του πήρε την… μπουκιά από το στόμα και ξέρει να “τσιμπάει” αποτελέσματα, έχοντας στον πάγκο της έναν γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που τον ήθελε στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης, αλλά όχι και η εξέδρα. 

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός κερδίζει την συμπάθεια και το χειροκρότημα ακόμα και των ουδέτερων φιλάθλων, αφού χτίζει κάτι με επιμονή, υπομονή και συνέπεια, ανεξάρτητα από τα οικονομικά του προβλήματα. 

Όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί για τον τίτλο, εκτός κι αν στα τρία κολλητά ντέρμπι που ακολουθούν, η ομάδα του έμπειρου Γιώργου Δώνη αποδείξει ότι πρέπει και να την σέβονται, αλλά και να την… φοβούνται!

Φυσικά και ο Ολυμπιακός είναι πλέον το τρίτο φαβορί για τον τίτλο, καθώς χθες έχασε από τον ΟΦΗ στην ίδια έδρα που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πέρασαν με τριάρα. Κατά συνέπεια με δύο ήττες σε 7 ματς η αγωνιστική του κρίση είναι δεδομένη, αφού και όταν κερδίζει η εικόνα του παρουσιάζει κενά.

Ωστόσο, για όσους ξέρουν τι είναι το κανονικό ποδόσφαιρο νομίζω πως δεν πρέπει να νιώθουν και μεγάλη έκπληξη για τον εφετινό Ολυμπιακό, που είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή που αναζητά τρόπο να την οικοδομήσει. Γι αυτό και χρειάζεται περισσότερο υπομονή απ΄ όλους. Ακόμα και από τον Παναθηναϊκό!

Ο Ομάρ και οι 10 άγνωστοι μεταξύ… αγνώστων! 

Για να καταλάβει κανείς τι θέλω να πω, αρκεί να ρίξει μια ματιά στις αρχικές ενδεκάδες των big 4 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με 9 στους 11 παίκτες να είναι στην ομάδα από πέρυσι.

Η ΑΕΚ έπαιξε στη Ριζούπολη με 10 στους 11 παίκτες της να είναι μαζί όχι μόνο από πέρυσι, αλλά για δύο και πλέον σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός, που όλοι εκθειάζουμε την τεράστια προσπάθειά του, αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με 7 στους 11 παίκτες να έχουν συμμετοχές και στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Και δεν βάζω σε αυτούς τον Μπουζούκη, που είχε 5 συμμετοχές, αλλά με ελάχιστα λεπτά. 

Ε, λοιπόν, ο κακός Ολυμπιακός του “Γεντί Κουλέ” πήγε να παίξει κόντρα στον ΟΦΗ με 1 μόνο παίκτη (τον Ομάρ) στους 11 να είναι από πέρυσι στην ομάδα! Οι υπόλοιποι 10 γνωρίστηκαν πριν από 2-3 μήνες.

Για να βρει χημεία μια τέτοια ομάδα πρέπει να περάσει χρόνος και ο κόσμος του με τη διοίκησή του να κάνουν υπομονή, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο για τον Ολυμπιακό, αλλά αναγκαίο.

Επιπλέον και στατιστικά να το δει κανείς, όταν ο Ολυμπιακός ακολουθεί στην πορεία του πρωταθλήματος το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν (συνήθως) κερδίσει τον επόμενο αντίπαλο των ερυθρολεύκων, η 3η σερί ήττα για τον όποιο Αστέρα, Πανιώνιο, ΟΦΗ ή Απόλλωνα θα έρθει με ιδιαίτερη δυσκολία.  

Η υπομονή είναι λοιπόν, ένα απαραίτητο συστατικό για τον εφετινό Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα όμως, με την σταδιακή του αγωνιστική βελτίωση, που προ το παρόν έχει… βαλτώσει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.