Οι ετοιμασίες για το παγκόσμιο υδατοσφαίρισης

16/03/2011 • 19:52
Οι ετοιμασίες για το παγκόσμιο υδατοσφαίρισης
  • shares
Στον Βόλο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος για να επιθεωρήσει την πορεία των έργων του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης που θα γίνουν από 27/8 έως 4/9.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ παρέθεσε το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Σκοτινιώτη, όπου εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος απ΄ όσα είδε, αν και επισήμανε ότι απαιτούνται κάποιες βελτιώσεις στις δύο εγκαταστάσεις, που σίγουρα υπάρχει χρόνος να γίνουν.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μετά την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από τον Βόλο, αποφασίσαμε ως ομοσπονδία να του δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις. Εξάλλου, η πόλη έχει παράδοση στο ναυταθλητισμό και νομίζω ότι το δικαιούταν. Με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώσαμε δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα κολύμβησης, ενώ πέρυσι φιλοξενήθηκε η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών. Δυστυχώς, οι Μεσογειακοί δεν θα γίνουν τελικά εδώ. Ωστόσο, μη νομίζετε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών είναι μικρή διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν 20 ομάδες, από πέντε ηπείρους, και μεταξύ αυτών και η εθνική μας. Πριν δύο χρόνια στην Κροατία της εκλάπη το χρυσό μετάλλιο και βγήκε δεύτερη. Τα παιδιά μας έχουν πλούσιο ταλέντο και δεν αποκλείεται να πάρουν τώρα το χρυσό και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε στο οικονομικό μέρος, υπογραμμίζοντας ότι «... η διοργάνωση, σε σχέση με αυτή που σας πήραν, έχει πολύ μικρότερο προϋπολογισμό. Θα κοστίσει δύο-τρεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες το κράτος θα δαπανούσε 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ θα υπάρχει και κέρδος, που για την τοπική αγορά (ξενοδοχεία, καταστήματα, κ.α.), υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εγκαταστάσεων, τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις που επιθεώρησα. Στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας (σ.σ. «Βασίλης Πολύμερος») ουσιαστικά χρειάζονται μόνο δύο τέρματα διεθνών προδιαγραφών και να ρυθμιστεί λίγο καλύτερα ο πίνακας, για να φαίνονται οι αποβολές. Στο ανοιχτό του Βόλου (σ.σ. «Ιάσων Ζηργάνος») χρειάζονται τα παραπάνω, αλλά και κάποιες ακόμη μικρές βελτιώσεις στους χώρους του. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε τη στήριξη του νέου καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Είμαι βέβαιος ότι το πρωτάθλημα θα στεφθεί με οργανωτική επιτυχία και ευελπιστώ και με αγωνιστική».

Ο δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, δήλωσε: «Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, τα οφέλη για την πόλη του Βόλου με τη διαμονή 500 και πλέον αθλητών, διαιτητών, παραγόντων, αλλά και φιλάθλων, θα είναι σίγουρα μεγάλα. Ο Δήμος Βόλου θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση, ενώ σε αυτό πιστεύω πως θα συνδράμουν και οι εθελοντές. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί και η Πολιτεία, βοηθώντας τον Δήμο μας, για μία διαχείριση λιτή, αλλά αντάξια ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον κ. Διαθεσόπουλο, που επέλεξαν τον Βόλο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης, τον τέως νομάρχη κ. Παπατόλια και τους τέως δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας, κ. Βούλγαρη και Μαβίδη, που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση».
Γράψτε το σχόλιο σας...
17/09/2019 • 07:11

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά απόψε σε Νάπολι, Ντόρτμουντ και Μιλάνο

Όλοι μπορούν να σκοράρουν στα μεγάλα αποψινά ντέρμπι σε Νάπολι και Ντόρτμουντ. Ακόμα πιο καλές τιμές παραγωγικότητας δίνει η προοπτική του γκολ των αουτσάϊντερ σε Λονδίνο και Μιλάνο! Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο για τα φαβορί σε Άμστερνταμ, Λιόν