Πισωγύρισμα… (video)

Με άδεια χέρια έφυγε από την Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έπεσαν... θύμα του Πανθρακικού που πέτυχαν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας νίκη (1-0) στη Σούπερ Λιγκ και έκλεισαν το 2015 αγωνιστικά με τον χειρότερο τρόπο.

Με άδεια χέρια έφυγε από την Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έπεσαν… θύμα του Πανθρακικού που πέτυχαν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας νίκη (1-0) στη Σούπερ Λιγκ και έκλεισαν το 2015 αγωνιστικά με τον χειρότερο τρόπο.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι που προερχόταν από δύο σερί νίκες δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί της. Παρότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με καλύτερη το δοκάρι του Καρέλη, δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ηττήθηκε από τον προτελευταίο Πανθρακικό, τελειώνοντας μάλιστα το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουτρουμπή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, το οποίο πάντως αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα της Κομοτηνής ώστε να πάρει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς σημείωσε ο Ροτζέριο Μάρτινς (25’). 

Πως έπαιξαν…

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Αθανασιάδη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Ποτουρίδης και σέντερ μπακ ο Σερφά με τον Μελίσση. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μεχία με τον Λαδάκη, δεξί εξτρέμ ο Μπαϊκαρά, αριστερό ο Χασομέρης και πίσω από τον προωθημένο Ντιγκινί κινούνταν ο Μάρτινς. 

Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε σύστημα 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό, με τον Στιλ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Βέμερ, στο αριστερό ο Νάνο και στόπερ ήταν ο Σάντσεθ με τον Κουτρουμπή. Αμυντικό χαφ ήταν ο Εσιέν και δίπλα του κινούνταν Ζέκα και Πράνιτς, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καλτσάς, Καρέλης και Κλωναρίδης. 

Ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες, ο Πανθρακικός την ουσία

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος του και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, με σημαντικότερη το δοκάρι του Καρέλη, όμως ο Πανθρακικός αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός, αφού στην δεύτερη καλή στιγμή του άνοιξε το σκορ με τον Μάρτινς.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ ορεξάτοι στο ξεκίνημα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει μόλις στο 8’ όμως ο Καλτσάς από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη. 

Από την πλευρά του, ο Πανθρακικός μετά το πρώτο τέταρτο πίεσης του Παναθηναϊκού, ισορρόπησε τον ρυθμό και απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με σουτ του Λαδάκη (21’) το οποίο μπλόκαρε ο Στιλ. Αυτό ήταν η… προειδοποίηση των γηπεδούχων, αφού πέντε λεπτά αργότερα Χασομέρης, Ντιγκινί και Μάρτινς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει από το ημικύκλιο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έβγαλε πολύ νευρικότητα και χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 15 λεπτά για να απειλήσει. Συγκεκριμένα, στο 41’ οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Καρέλης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά πλάσαρε άουτ.

Παιχνίδι λαθών, δοκάρι και αποβολή

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως δεν μπορούσε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Πανθρακικού και με εξαίρεση δύο μακρινά σουτ από Κλωναρίδη (46’) και Νάνο (48’) δεν απείλησε την εστία του Αθανασιάδη. 

Αντίθετα, ο Πανθρακικός εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων, προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα και απείλησε δύο φορές, πρώτα με τον Μπαϊκαρά (58’) και στη συνέχεια με τον Παπαγεωργίου (70’), από τη σέντρα του οποίου ο Σάντσεθ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο τελευταίο 20λεπτο όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Αντιθέτως, αναλώθηκε σε πολλά λάθη και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, τα χειρότερα για τους «πράσινους» ήρθαν στο 85’ όταν ο Κουτρουμπής είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στον εναπομείναντα χρόνο ο Παναθηναϊκός απείλησε με σουτ του Καρέλη (90+2’), όμως τίποτα δεν άλλαξε, με τον Πανθρακικό να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη στη Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά (56’ Χρήστου), Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (86’ Ίγκορ), Χασομέρης (46’ Χαβίτο), Ντιγκινί.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Παπαχρήστος, Ψάλτης, Μουδούρογλου.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Βέμερ, Νάνο (64’ Ατζαγκούν), Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Εσιέν, Πράνιτς, Καλτσάς (86’ Αμπέντ), Καρέλης, Κλωναρίδης (88’ Πέτριτς).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Χ. Ακρίβος
Τέταρτος: Α. Γιάχος

Κίτρινες: Σερφά (54’) – Πράνιτς (37’), Κουτρουμπής (60’, 85’)
Κόκκινες: Κουτρουμπής (85’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.