Νίκησε και την απογοήτευση (video)

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά ήταν ανώτερος από τον Ατρόμητο και πήρε δίκαιη νίκη στο Περιστέρι με 2-0 νικώντας και την απογοήτευση από τα όσα έχουν συμβεί εξωγηπεδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά ήταν ανώτερος από τον Ατρόμητο και πήρε δίκαιη νίκη στο Περιστέρι με 2-0 νικώντας και την απογοήτευση από τα όσα έχουν συμβεί εξωγηπεδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Σάκιτς, Καρασαλίδη, Ρισβάνη και Κιβρακίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μπουσουλάτζιτς – Μάντσον, δεξιά ο Ντιγκινί,αριστερά ο Μπρούνο, στην κορυφή ο Ντάουντα και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Βασιλακάκης. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, τους Μαουρίτσιο – Κάνιας ως αμυντικά χαφ, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Κάμπος, αιχμή του δόρατος ο Πρίγιοβιτς και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Πέλκας.

Λύση από αυτοματισμό

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό του αλλά τον ΠΑΟΚ να έχει κλείσει καλά τους χώρους και να μη δίνει δικαιώματα στους Περιστεριώτες. 

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο έκτο λεπτό. Ο Μπρούνο επεχείρησε το σουτ από τον άξονα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στη συνέχεια το σουτ του Βασιλακάκη πέρασε πάνω από τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ. 

Η πρώτη απόπειρα απειλής για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 17ο λεπτό. Ο Βιεϊρίνια επεχείρησε το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 37ο λεπτό από ένα στημένο. Ο Πέλκας το εκτέλεσε πλασαριστά, ο Βιεϊρίνια με την μία έκανε την κάθετη στον Κάμπος και αυτός με πλασέ από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Πέλκας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μαουρίτσιο προσπάθησε να πλασάρει στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. 

Το «κλείδωσε» νωρίς

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ θέλησε να μπει δυνατά για να μπορέσει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη νίκη. 

Οι φιλοξενούμενοι, δέκα λεπτά μόλις μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 56ο λεπτό ο Πέλκας έκανε φανταστική ατομική ενέργεια από τα δεξιά, πραγματοποίησε το γύρισμα και ο Κρέσπο με πλασέ εξ επαφής πέτυχε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. 

Από κει κι έπειτα, η υπόθεση «νίκη» έγινε ακόμα πιο εύκολη για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και έφτασε σε μία εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη, παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. 

Οι συνθέσεις: 

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον, Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (60′ Κωτσόπουλος), Βασιλακάκης (76′ Ούμπιδες)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (64′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (84′ Μακ), Πέλκας (78′ ΕΛ Καντουρί), Πρίγιοβιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.