Απογοητευμένοι στα Πηγάδια (video)

Ξάνθη και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς στα Πηγάδια (2-2) σε ένα άκρως εντυπωσιακό ματς, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες για τη νίκη και τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές αλλά να μη μπορούν να νικήσουν.

Ξάνθη και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς στα Πηγάδια (2-2) σε ένα άκρως εντυπωσιακό ματς, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες για τη νίκη και τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές αλλά να μη μπορούν να νικήσουν. 

Καταπληκτικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο να προηγείται δις και την Ξάνθη να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές, έχοντας όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες μέχρι το φινάλε. 

Κλεισμένος συνεχώς στην περιοχή του ο Ατρόμητος, υποχρέωσε τον Γκορμπούνοφ σε… πολλή δουλειά, δίνοντας γήπεδο στην Ξάνθη που με τη σειρά της βρήκε το μπελά της από τον τεχνίτη Ουμπίντες. Ο Αργεντινός έβαλε αρχικά μπροστά τους φιλοξενούμενους με απευθείας εκτέλεση φάουλ (34’) και εν συνεχεία με ωραία σέντρα για το κεφάλι του Λαζαρίδη (59’). 

Καπετάνος (57’) και Νιέτο (74’) σκόραραν για την Ξάνθη που είχε και δοκάρι μετά από κακό γύρισμα του Ουμπίντες αμέσως μετά το 2-2. Στους 18 βαθμούς (σε 17 παιχνίδια) οι Θρακιώτες, όσους ακριβώς έχει και ο Ατρόμητος (επίσης σε 16 ματς). 

Τα αγωνιστικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια είχε μπροστά του τους Γουάλας, Λισγάρα, Καρυπίδη και Μπαξεβανίδη, με τους Λουσέρο, Βασιλακάκη να παίζουν στα χαφ. Νιέτο αριστερά, Σολτάνι δεξιά και Όρφανίδης στον άξονα ήταν η τριάδα πίσω από τον Καπετάνο. 

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Τραϊανός Δέλλας στον Ατρόμητο. Οι Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές και Ουμπίντες ήταν η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Γκορμπούνοφ, ενώ οι Γκαρσία και Ουσέρο ήταν το δίδυμο στο χώρο του κέντρου. Πίσω από τον Λε Ταλέκ ήταν η τριάδα των Μπιτόλο, Ναπολεόνι και Μπρίτο, με τον Ιταλό να περνά σε θέση «φουνταριστού» μετά την αναγκαστική αλλαγή του Λε Ταλέκ. 

Το ματς

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ξάνθη ανέβασε στροφές και ταυτόχρονα ανέβηκε στο γήπεδο κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του. Ο Νιέτο ήταν και πάλι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται από τον Καπετάνο στο 20’. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε με τη μπάλα μόνος απέναντι από τον Γκορμπούνοφ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ωστόσο ο Λευκορώσος αντέδρασε σωστά και αποσώβησε τον κίνδυνο. 

Η πίεση της ομάδας του Λουτσέσκου κράτησε μέχρι και το 25’ με τους Ακρίτες να χάνουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Η αναγκαστική αλλαγή του Λε Ταλέκ με τον Μπάλλα αναπροσάρμοσε τα πλάνα του Δέλλα, που ευτύχησε όμως να δει την ομάδα του να προηγείται από μία στημένη φάση. Ο Μπρίτο κέρδισε το φάουλ σε ιδανικό σημείο και ο Ουμπίντες αιφνιδίασε τον Τσέναμο στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά του γωνία για το 0-1 στο 34’. 

Και πάλι η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο, κλείνοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του. 

Το γκολ ήρθε τελικά στο 57’, με τον Καπετάνο να σκοράρει έπειτα από στημένο έξω από την περιοχή του Ατρομήτου. Ο Μπιτόλο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα βρήκε στον Λισγάρα και από εκεί έφτασε στον εκτεθειμένο Καπετάνο, που σκόραρε μετά από 304 ημέρες για το 1-1! Πάντως και πάντα με βάση τον κανονισμό, ο αμυντικός των Ακριτών δεν θεωρήθηκε πως είχε κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή κόντραρε πάνω του για να καταλήξει στον Καπετάνο, φάση που δεν θεωρείται παράβαση. 

Όπως και να χει, ο Ατρόμητος αντέδρασε ακαριαία με τον Ουμπίντες να «ντύνεται» δημιουργός αυτή τη φορά και με ωραία εκτέλεση φάουλ να βρίσκει τον Λαζαρίδη στο 59’ για την κεφαλιά του στόπερ των Περιστεριωτών και το 1-2!

Παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος γύρισε και πάλι στην περιοχή του δίνοντας το δικαίωμα στην Ξάνθη να πιέσει και να καταφέρει να ισοφαρίσει ξανά. Ο Νιέτο ήταν ο δράστης αφού μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Ισπανός έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα μαζί με τον Γκορμπούνοφ στα δίχτυα για το 2-2 στο 74’. Ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη είχε δοκάρι στο λάθος γύρισμα του Ουμπίντες με το κεφάλι ενώ ο Καπετάνος στην εξέλιξη της φάσης και σε κενή εστία σούταρε άουτ!

Το ματς δεν περιελάμβανε άλλες συγκινήσεις, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων, που συνεχίζουν να βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογίας. 

Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (Τριάδης 72’), Λουσέρο, Βασιλακάκης (Ερέα 80’), Νιέτο, Ορφανίδης (Σκουρτάι 64’), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης.

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Ουμπίντες, Ουσέρο, Γκαρσία (Γοδόι 76’), Μπρίτο (Στόιτσεφ 90’), Μπιτόλο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (Μπάλλας 27’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.